Шестима са привлечени като обвиняеми във връзка със смъртта на 18-те мигранти край Локорско

Шестима са привлечени като обвиняеми във връзка със смъртта на 18-те мигранти край Локорско

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Шестима души са привлечени като обвиняеми във връзка със смъртта на 18-те мигранти, които бяха открити в камион край софийското село Локорско.

Повече от половината от обвинените са осъждани за кражби, шофиране след употерба на алкохол и каналджисйтво.

Организаторът на престъпната група дори вече е изтърпял присъда за канлджийство. За един от обвинените е издадена европейска заповед за арест, защото е успял да напусне страната.

Образувано е досъдебно производство за причиняване на смърт по непредпазливост на 18 души.

Борислав Сарафов, заместник главен прокурор и директор на Националното следствие обясни, че мигрантите са платили между 5 и 7 хиляди евро на човек, като шофьорите са получавали по 100 евро:

"Двамата шофьори, които са обвиняеми към настоящия момент, са отишли с камиона-ковчег в местност, получена като точна локация по приложението "Телеграм". Местността е близко до турската граница в Бургаско. От там са ги качили, 52-ма от мъжки пол, на видима възраст между 13,14 до 30-35 години. Пътувайки по магистрала "Тракия", малко след "Траянови врата", се е чуло от каросерията на камиона силен тропот и силен шум. Двамата шофьори обаче са продължили движението на камиона. Пострадалите са умирали в продължение на десетки минути. Между 30 и 60 минути е умирал всеки от тях".


Източник: БНР

 

 

Коментари

  • Браво! Няма да се излагаме пред шефовете, я! Това са мигранти - бъдещето на Европа!

    18 Фев 2023 19:31ч.

    Щом е за тях сме светкавично бързи, все пак те са тук с мисия! А ако беше цял влак с българи или подобни "следствието" щеше да се точи с години и щеше да се прекрати поради давност. Все пак СороШ не плаща за "европейски" животи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Барон Мюнхаузен Мюнхенски

    18 Фев 2023 19:43ч.

    От публикацията не се разбира кои са тези двама шофьори, нито чий е камиона, нито коя е местността в Бургаско до турската граница. Не че ние не знаем или не се дсещаме. Това е една много прочута местност, през която се минава за десетки пъти и очевидно някому е изгодно да се минава точно от там. Този път обаче 17 февруари се оказа фатален за всички замесени лица и осветяващ гнилоча на чело на държавата. Нещо като историята на един портрет, който си има осветен двойник. И все пак фалшив двойник. Даже единият шофьор напуснал страната и вече се издирвал, въпреки че няма нито име, нито портрет, щото да не би случайно някой да го разпознае.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Питанка

    18 Фев 2023 20:43ч.

    Колко и кои от каналджиите и шофьорите са бивши ранно-пенсионирани милиционери, чемгета, фатмаци, стражари, .... свикнали на безотговорност, ненаказуемост и защита от комунистическата система в МВР, МНО, служби, прокуратура, съд, полит-партии и Цветан Цветанов!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи