Шефът на ВВС два пъти мотивирано е отказал на КПКОНПИ документи за проверката срещу Радева

Шефът на ВВС два пъти мотивирано е отказал на КПКОНПИ документи за проверката срещу Радева
Командирът на военно-въздушните сили генерал-майор Цанко Стойков два пъти е отказал на антикорупционната комисия да предостави документи във връзка с проверка на съпругата на държавния глава Десислава Радева. Това става ясно от документи, разпространени от пресцентъра на КПКОНПИ. На 8 май миналата година ген. Стойков е отговорил на антикорупционната комисия, че писмата им са относими само към лица, които в момента заемат високопоставени длъжности в системата.

 

 

 

Писмо 1

 

В края на май, във второто си писмо, Стойков обяснява, че президентът Румен Радев е освободен от ВВС през август 2016 г. и тригодишният законов срок за разглеждане на конфликт на интереси е изтекъл. Това, според писмото, означава, че документи не трябва да се предоставят.

 

Писмо 2

 

Миналата седмица проверката на Министерство на отбраната завърши без предложение за наказание. От доклад на началника на отбраната става ясно, че всички документи на антикорупционната комисия са предоставени в срок.

 

Източник: "Труд"

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • 111

  10 Фев 2020 14:45ч.

  Господин Генерал,само с едно изречение,щях те да им отговорите,на цивилни организации,сведения не давам,къде е военната прокуратура ,да сложи точка на тази подигравка с армията ни.каскетов да си намери друга работа,не да се занимава с български генерали.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хамалин

  10 Фев 2020 16:16ч.

  bg е шизофренен социум г-н 111 (къшете ме един нормален и правилен алгоритъм за каквото се сетете:всичко е наопаки у нас до степен на откаченост):всичко е отишло по дяволите:пуснеш ли прасе в одаята после маматаситрака

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Е, и?

  10 Фев 2020 17:14ч.

  Къде е държавната измяна?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • твърде е вероятно

  10 Фев 2020 17:50ч.

  генералът да има юристи, които да дават мнение по такива въпроси. освен всичко друго това показва наличието на значителен калинкаж в кпконпи /или както там му е съкращението/ - не могат едно писмо да съставят, успели са чак на третия опит.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • братът на Иван Георгиев от Попово

  10 Фев 2020 21:51ч.

  Бат' Цанко търпеливо разяснява на конпирите основополагащия закон на псевдоорганизацията-бухалка, която те представляват! Направо кефи! Генерал (от ВВС, не от пожарникарските, митничарските или милюцьонерските войски, каквито доста се навъдиха) и първокласен пилот се налага да разяснява на "юристи" българското законодателство. Еми, като нема кой друг, ще им го разяснява той. У нас на всеки се налага да прави доста неща, които не са му работа, не е нещо ново. Ма, на принципа на реципрочност, после да ги качи на аероплана и да им каже "Ха сега карай, жено врачанска!"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Той е РАДОСТ

  11 Фев 2020 7:09ч.

  РАДОСТ ЗА ПИК и „БЪЛГАРИТЕ“!!!!!!! https://www.segabg.com/sites/default/files/_sega/styles/front_slider_small/public/74620914_2739270706299861_2773214976632946688_n.jpg?itok=pikUDOOy

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи