Шефът на Александровска болница: Да не превръщаме болниците в морги

Шефът на Александровска болница: Да не превръщаме болниците в морги
Виждали ли сте как майка не може да погребе детето си? Това попита директорът на Александровска болница д-р Костадин Ангелов на днешния брифинг на Националния оперативен щаб. Директори на няколко болници бяха поканени от ген. Мутафчийски, за да изразят притеснението си от неспазването на правилата на карантината. Директорът на Александровска болница съобщи, че всички лекари са силно притеснени от видяното вчера по уличите. "Бог е сред нас. Няма смисъл да го търсим в църквите. Пише го в Библията. Бог е при нас и не бива да поставяме под изпитание Божията милост и да превърнем дните за празнуване в дни за умиране. Знаете ли какво е майка да не може да погребе своя син? Видях го с очите си. Виждали ли сте, когато поръчвате чували за трупове, да ви кажат, че има само 200 броя. Когато подготвяте хладилните камери в болницата, за да ги напълните с трупове, да знаете, че има само 100 места. Нека не превръщаме дните за празнуване в дни за умиране. Да не превръщаме болниците в морги.

 

 

Директорите на няколко водещи болници в София, от Столична лекарска колегия, тази сутрин взеха участие в брифинга на Националния оперативен щаб, откъдето още веднъж отправиха призив към българите да останат по домовете си.

 

Видях със собствените си очи какво е майка да не може да прегърне своя син, какво е да поръчаш чували за трупове и да ти кажат, че има само двеста. Ако си останете по къщите, ние в 21 часа ще ви ръкопляскаме, заяви доц. Ангелов на брифинга в Министерски съвет.

 

Директорът на „Пирогов” проф. Асен Балтов съобщи, че в спешната болница има 11 пациенти, които са интубирани и на апаратна вентилация. 31 други пациенти са в средно тежко към тежко състояние. Няма пациент в „Пирогов”, който да е в добро състояние. Следващите две седмици ще бъдат критични – не ходете на църква, заяви проф. Балтов.

 

От своя страна ген. Венцислав Мутафчийски, директор на ВМА и ръководител на Оперативния щаб, добави: До кога хората ще чакат някой да им поеме отговорността? До кога ще се повтаря не ходете в църквите, и ще чакат да се затворят църквите – в края на краищата ние сме хора на 21 век, нека покажем, че сме такива.

 

В отговор на въпрос на БГНЕС ген. Мутафчийски посочи, че тревогата е от това, което се случва по улиците – много хора, излезли на разходка. Надяваме се хората да проявят разум. Това, което се случва извън храмовете – това е най-обезпокоителното в момента, каза още той.

 

Източници: БГНЕС, "Епицентър"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • Вашите имена /задължително/

  12 Апр 2020 9:37ч.

  значи църквите са проблема, иначе, в кауфланд може, в лидл също, в биласъщо, в хиляди други магазини може, там зараза не се разпространява, така ли

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Атанасов

  12 Апр 2020 9:40ч.

  В театъра на абсурда присъстват и нови действащи лица. Ръкопляскайте! От дома.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer

  12 Апр 2020 9:49ч.

  Урсула фон дер Лайен например предлага в Евросъюза старците да останат под карантина най-малко до края на годината. Така естествено те ще измрат по къщите си от старческите си болести, защото никой няма време и желание да се занимава с тях, докато навън властва Вирусът. Така и болниците няма да се превърнат в морги.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пешо

  12 Апр 2020 9:53ч.

  Този гербераст няма ли кой да го подведе под отговорност за разпространяване на апокалиптични простотии?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • четец

  12 Апр 2020 9:53ч.

  Да се молим на Бога А ти не ни плаши докторе знаем че е опасно

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Perry

  12 Апр 2020 9:55ч.

  Леле и това са лекари! Господ им пречи! А те станаха от тези ,които трябва да бъдат изгонени ог храма.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Айде, айде!

  12 Апр 2020 10:09ч.

  Поредният манипулатор. За цялата тази лъжлива сган с чисто сърце можем да кажем че е достоен следовник на д-р Гьобелс. Една лъжа повторена сто пъти, става истина. Нали така казваше великият пропангатор? Диктатурата в България вече е факт. Диктатура която все повече придобива фашистки уклон. Да ни е честита! Народе???

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • OLD

  12 Апр 2020 10:10ч.

  Такива идеалите, такива и "хората".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Луй XIV

  12 Апр 2020 10:18ч.

  Вие и сега ги превръщате в морги. Жена с перитонит-спукана язва-била третирана като домашен случай на корона вирус. Докторите са ТЪРГОВЦИ, и масони. Лъчо от парламента-лобист на източване. Всичко в последните 30 години е мотивирано от УСВОЯВАНЕ!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Какво ви ядоса толкова?

  12 Апр 2020 10:19ч.

  Ми идете на църква, нацелувайте иконите, заразете близките си, Бойко, дето уж го мразите, ви разреши.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • вие превръщате всичко в морга

  12 Апр 2020 10:22ч.

  Но ние ще възкръснем и мислете му тогава. Всичко е една голяма лъжа, най-голямата лъжа в човешката история. Вместо с Трета световна война, Новият световен ред и преструктурирането на световния финансов капитал се налага силово, чрез тотална медийна истерия с някакво измислено грипче. Замисълът на глобалистите е това да продължи максимално дълго, за да сринат световната икономика и финанси и да оцелеят само големите транснационални корпорации, за сметка на фалита на милиони дребни компании и фирми. Масовата безработица след кризата ще им осигури евтина работна ръка в цял свят, Под формата на “помощи” за икономиката, ще бъдат изкупени на безценица изкуствено подценените материални активи на закъсалите държави и всичко ще се предоговори наново. Целта е рестарт на отзовалия се в тотална криза световен капитализъм. Това няма как да стане в добрата стара демокрация, така че идва свирепа диктатура. Нашата си е вече тука и ще плаши с инзвънредно положение, военно положение, трупове, ковчези, морги и каквото намери, само и само да остане на власт.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • пише го

  12 Апр 2020 10:26ч.

  Да, има много майки, които не са могли да погребат децата си. И именно това е в генезиса на случващото се днес! Това е божият дар за онези, които убиваха децата на Майката, преди да ги е родила. Съпътстващите жертви са неизбежни. И да Бог е сред нас, знаем че го търсите и той вас търси и маската не може да ви скрие от срещата ви с него. Имаше времена, в които църквите бяха забранени, а някои от тях бяха превърнати в зъболекарски клиники, в които се вадеха зъби и слагаха коронки - напълно безплатно. Е днес е настъпило времето за разплащането. Няма безплатни коронки. Усмивката на Джокондата струва скъпо. Нали всички се борехме за пазарна икономика. Е, логично е да се очаква, че след като новия Келнер беше назначен, няма да закъснее и сметката. Какво пише в сметката и с колко процента е набъбнал бакшиша, знаят само трима. А това с 200-те броя чували за 100-те броя места, подлежи на специално тълкуване. Уважаваме лекарите, но тези които лекуват душите, а не тези които с ужас гледат по телевизията, как хората се разхождали по улицата, сякаш Бог е сред тях.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • с робите, така

  12 Апр 2020 10:30ч.

  Джендърството, ни ядосва, "наша дъга" !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Иван

  12 Апр 2020 10:31ч.

  Прочетох постовете по-горе и се чудя, що за хора сте! Какво си мислите, че сте безсмъртни ли или се надявате вируса да ви прескочи? Не виждате ли какво става по света, че и ледените пързалки превърнаха в морги, а вие тук ми философствате, че и на политика го избивате? Що за идиоти сте? Този вирус не е като вируса на грипа! 1.При него заразяваането е изключително масивно, защото заразеният още в инкубационния период е заразен без да има симптоми на заболяването. 2. Заболяването протича изключително тежко и продължиително. Затова и заболелите, които имат някакви други съпътстващи зааболявания и отслабен имунитет не издържат и умират! Грипа минава за 6-7 дни, а този вирус в някои случаи и за месец не се изчиства! Товаа е и причината за задръстване на болниците. Работата на медиците лекуващи тези болни е изключително сложна и тежка. Те се обличат в защитни костюми, които не свалят по 12 часа. Живеят в болниците за да не заразят семействата си! Пожалете поне тях! Непрекъснато слушам някакви "специалисти", които искат да се тества масово населението. Това е пълна глупост, която ще изтощи допълнително финансите на България и силите на медиците! Та какво значение има, ако днес са ви направили тест и сте имали отрицателен резултат, а утре се заразите? Разберете най сетне, че ТЕСТОВЕТЕ НЕ ЛЕКУВАТ! Спрете с това безумие да подстрекавате хората към неспазване на режима на физическа изолация, защото това е единствения действен способ за борба с този китайски вирус!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 999

  12 Апр 2020 10:33ч.

  Господин Костадин Ангелов ням нищо общо с лекарската професия. Заради глупостите, които е говорил на пресконференцията трябва да му се отнемат лекарските права. Срам.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • малката хиена

  12 Апр 2020 10:34ч.

  От 30 години демокрация държавата е като морга....Място на страдание и смърт.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Ибане,

  12 Апр 2020 10:44ч.

  Няма измъкване, днес или утре, от "съдията, когато дойде.....". Но това го пише в книги, които не четеш и няма да прочетете.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Желязко Желев--към лекарите

  12 Апр 2020 11:12ч.

  Извинявай те! Тя простотията си ходи с хората.До тях и над тях.Понякога те са малки и не забележими и никой няма да им обърне внимание.Ако не е простотията им.Голяма като черква/църква.Чак днес разбирам Радичков защо е онагледил големината на простотията с църква.До днес бях либерален човек по отношенията на вярата.Бях либерален и по-отношение на пушенето.Докато не попаднах в белодробното.В 22ч. ВСИЧКИ бяха по терасите да пушат.Е вече не съм либерален по отношение на вяра пушене,простотия.То за простотия кого да обвиниш,но всичките неверници политици дето се кръстиха за щяло и нещяло в църквите са Виновни.Законите трябва да важат за всички.Пагубно е да се правят изключения за вярващи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Kubis

  12 Апр 2020 11:30ч.

  Знае ли Мутафчийски, че във Фейсбук срещнах няколко пъти прозвището което са му лепнали хората “Ангел на смъртта“. Нека той да се постарае и да оповергае това име защото е добър хирург, а се надявам и добър човек. Да не става слуга на компроментирани и зли хора особено на този светъл празник. А сега е извикал и други лекари и те манипулативно да всяват страх. Срамно е!!!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Аман от манипулативно говорене!

  12 Апр 2020 11:33ч.

  Колко човека умират дневно в нашите болници, и с колко те са повече от миналогодишния сезон, за да имат основание всички тези заплашителни "пророчества"?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Генерал смърт и подлогите

  12 Апр 2020 11:40ч.

  Когато мутрата падне от власт , това недоразумение на мига ще бъде изритано от болницата,същото се отнася и за другите мекерета, и за генерала дето не е ходил войник и не дай Боже да те оперира и онзи от Пирогов дето ги интубира и мрат като на поточна лента. Всеки да си дава сметка , с какви подлоги си има работа и какво го очаква око попадне при тях.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до бай Иван

  12 Апр 2020 11:47ч.

  Бай Иване, срещал съм и по-глупави от тебе. Не се хаби да ми обясняваш колко ти е мил животецът. Бобец, лучец, сланинка и ракийка, това ти стига. Пърди си на воля и не се занимавай с неща, които не разбираш.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Атанасов

  12 Апр 2020 11:48ч.

  Поздравления за написаното от "вие превръщате всичко в морга на 12.04.2020 в 10:22 "! А разсъжденията на Бай Иван няма нужда от коментар...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • кривата краставица

  12 Апр 2020 11:55ч.

  И тези гадости ги наприказваха точно на Цветница, за да развалят празника. Kubis да се поправи - Мутафчийски не е ангел на смъртта, а глашатай на смъртта.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До "бай Иван"

  12 Апр 2020 12:05ч.

  Не прочетох задълбочено мъдрите ти слова, Байо! Бих ти отговорил леко и сексуално, но се боя, че ще ме изтрият.Зажсметка на това, памфлетът ти ще пребъде, за да се спази традицията баланс!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • за __ Бай Иван на 12.04.2020 в 10:31

  12 Апр 2020 12:11ч.

  Къде ги видя тия ледени площадки морги, по телевизора. Ами те са там, по медиите и в главите на кукловодите , които дистанционно управляват такива мишки като нас и ни се надсмиват и гледат театъра дето сътвориха, но вече реално. Неуки, прости, лековерни се оказахме хората! Ако беше толкова опасно, всички тия дето са горе, щяха да са по бункерите със складове храна и пиене, и щяха да ни оставят да измрем. А те са по медиите, много безстрашни Бе!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ако

  12 Апр 2020 12:11ч.

  Ако уважаемите директори на болници бяха внимавали в часовете по имунология, щяха да насърчават хората да излизат по-често на слънце и въздух, спазвайки безопасна дистанция. И ако бяха истински лекари по душа, а не мениджъри на търговски дружества, заинтересовани главно от парите, щяха да насърчават пациентите си да водят здравословен живот, и щяха да влядеят изкуството на лечението, и нямаше да се докарват до положение да мислят за морги и чували за мъртъвци...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Махмут

  12 Апр 2020 12:35ч.

  Никога българският лекар не е бил подлога на управляващите. Затова, спрете се, запазете достойнството на българския лекар!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Kaka Mapa

  12 Апр 2020 12:36ч.

  Болниците Са Морги от костовата реформа насам .Иначе на другаря му куцат доводите че където били двама Бог бил между тех. Нали като видят двама и ги разгонват демек гонят бога между тях. другарите се въртят като гювендии и така и така според случая . Taзи сутрин бяха върха на дебилизма.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Изгубени души

  12 Апр 2020 12:47ч.

  Акъл и цикъл, ако не ти дойдат навреме, не ги чакай! Чакай трупове на невинни и наивни души...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отговорен

  12 Апр 2020 12:54ч.

  Лекари ?! Вероятно да. Хора ?! Със сигурност. Личности ?! Ц !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хайдут Сидер

  12 Апр 2020 13:30ч.

  Като чета по-горе написаните глупости, че няма нищо страшно, че това е ОБИКНОВЕНО ГРИПЧЕ, за пореден път се убеждавам, че НЕ СМЕ НАРОД, а. М Ъ Р Ш А!!! В Америка умират по 2000 на ден, В Италия и Испания стигнаха до 1000 на ден! Но ПРОСТАКЪТ СИ Е ПРОСТАК!!! Л Е К О. Г Р И П Ч Е!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • АтакистЪТ

  12 Апр 2020 14:25ч.

  Прост е Вашата дума!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Поручик Ржевски

  12 Апр 2020 15:10ч.

  Какви чували за трупове са ти свършили при 28 починали за един месец? А това с майката е много трогателно, но защо толкова много искат да ни изплашат болничните търговски дружества? Преди корона вируса не е ли имало умираща майка или ей сега за пръв път се наблюдава? Забелязал съм, че докторите много обичат да плашат, мога да ви разкажа поредица от случаи около мен и жена ми. Това не е етично ако го правят нарочно или е некадърно ако го вярват.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Желязко Желев--спрете се бе.

  12 Апр 2020 15:35ч.

  Уважавайте докторите.Ако всички мислят като Вас по Гергьовден ще има стотици умрели на ден от корона вирус.Нито чували нито морги ще стигнат.Знам,че е тежко,особено на тия дето не могат да излизат.Вероятно могат да се облекчат мерките,но както каза доктор не разрешавам лъжичка мед на диабетици щото няма да е една. Мен това малко ме засяга.Но когато труповете станат стотици на ден дали няма да Ви проговори съвестта?Като сте толкова ербап пишете си име ,презиме.Да се знае кой е отговорен.1771г граф Орлов се справил с чумата в Москва и като провесил многознайковци на бесилки.вкл попове.И затворил църквите.Е Борисов не е граф и е малко прост.И се опитва да се разбере с други прости.Невъзможна кауза.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Само да питам Костадин Ангелов, дето бил д-р:

  12 Апр 2020 15:41ч.

  Може ли майка да се прости с детето си, починало от туберкулоза? А от хепатит? А от дизентерия? Изобщо, от инфекциозна болест? Гиди пасмина лъжлива!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хамалин

  12 Апр 2020 19:04ч.

  (Желязко Желев--към лекарите на 12.04.2020 в 11:12 Извинявай те! Тя простотията си ходи с хората): и-з-в-и-н-я-в-а-й-т-е !!!!!!!!! :ето пък твоъ образец неподръжаем какво е нъписал въ египет:"Благодаря,,,,,,,за гостоприемството!": газ до дупкъ баааатеНИбойков4етъ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Доктор Огнян Пелов гостува в Димитровград: разговор за COVID-19 психозата: „Ерекцията е барометър за здравния статус на мъжа …“

  12 Апр 2020 20:10ч.

  Доктор Огнян Пелов гостува в Димитровград: разговор за COVID-19 психозата: „Ерекцията е барометър за здравния статус на мъжа …“ https://www.youtube.com/watch?v=Fq3BSSiA-FQ&feature=emb_rel_end

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • МЕЖДУ КОЛКО РАЗБОЙНИЦИ ЩЕ БЪДЕ РАЗПНАТ БОКО? /ВИДЕО!/

  12 Апр 2020 20:14ч.

  Боко, спасител български: „Спасих българите от мигрантите, сега ще ги спася от коронавируса“ Задача: Иисус е разпнат между двама разбойници. Между колко разбойници ще бъде разпнат Боко? Велислава Дърева 3 hrs · Северин Сабахи: Ще повърна

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Милионери сред шефовете на държавни болници

  12 Апр 2020 20:25ч.

  Милионери сред шефовете на държавни болници Автор: Гласове http://glasove.com/categories/skandalyt/news/milioneri-sred-shefovete-na-dyrzhavni-bolnici Проф. Генчо Начев е най-богатият болничен директор у нас, показват справките. Шефът на столичната „Св. Екатерина“ изпъква с 15 апартамента и къщи, 514 декара гора и три коли, като едната от тях е "Порше". Кардиохирургът е декларирал налични 70 000 лева, а на влог държи 4 млн. лева, 350 000 евро и 567 000 долара. Отделно проф. Начев притежава дялове от дружества, вложил е над 1 млн. лева в инвестиционни фондове и има акции в три поликлиники в Унгария, Полша и Хърватия, съобщава Skener.news. Шефът на „Майчин дом“ доц. Иван Костов също не е беден. Той може да се похвали с апартамент в София, вила във Владая, налични 102 000 лева, влог от 463 000 евро, но и заем от 220 000 лева. На този фон директорът на Правителствена болница проф. Любомир Спасов има скромен влог от 140 000 лева и заем от 650 000 лева. Сред не особено богатите е и шефът на Александровска болница доц. Костадин Ангелов, който е декларирал налични едва 28 200 лева, влог от 7654 лева, две коли, един апартамент в столицата с гараж, парцел и складово помещение. Директорът на столичната „Св. Анна“ д-р Славчо Близнаков има по един апартамент в София и Дупница, три стари коли и депозит от 262 671 лева. Колегата му проф. Карен Джамбазов, който ръководи най-голямата болница у нас – пловдивската „Св. Георги“, пък има налични 20 000 лева и влог от 31 733 лева. Проф. Джамбазов обаче е вложил и 126 000 лева в инвестиционни фондове и връща заем на сина си от 160 000 лева. Директорът на „Св. Георги“ притежава апартамент и парцел в Пловдив и кара чужд "Мерцедес". Шефът на „Пирогов“ проф. Асен Балтов може да се похвали с апартаменти в София и Арапя и налични 40 000 лева. Освен това Балтов е депозирал 21 000 лева и 78 450 евро, а в инвестиционни фондове има 33 000 лева. Директорът на спешната болница обаче има и един ипотечен и два потребителски кредита, както и лизинг за кола и 5 кредитни карти. Началникът на ВМА проф. Венцислав Мутафчийски има два апартамента в София, през 2015 г. си е купил БМВ, а през 2016 г. – Тойота. Проф. Мутафчийски държи на влог 77 000 лева и 54 000 евро, но изплаща потребителски кредит от 30 000 лева. Председателят на сдружението на частните болници и собственик на столичната „Св. Богородица“ д-р Николай Болтаджиев разполага с налични 150 000 лева и 190 000 евро, има и депозит от 203 000 лева и 600 евро.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Горчива сълза

  13 Апр 2020 3:03ч.

  Колкото и странно да ви звучи - смъртта е само врата към Вечния живот. Никой няма да остане да векува с орлите. Така че и майката, която не може да се сбогува с детето си има своята утеха в Бога - че като отминат дните й, земните, ще се събере с него във Вечния живот. Чувалите и моргите са част от управлението на страха. Но живот в културата на страха не е живот на човешко същество а на скот. Господ не иска от нас да сме скотове. Създал ни е мислещи същества. Човек, който е мислещо същество няма да се остави на културата на страха да скове живота му. Трябва да се разграничават нещата - вкопчването в живуркането няма да ни помогне. Проблемът не е в посещаването на църквата от миряните а в осъждането й от невцърковени хора. Хора, които нямат дълбочина на мисленето и осъзнаване на смисъла на живота и битието си вместо Бог на олтара са си сложили образно казано една мръвка и треперят че може да им я вземат... Да но смисълът на живота е много повече от това, независимо дали го осъзнаваме или не. Църквата затова е наричана спасителен кораб - защото има Капитан, който знае не само къде трябва да стигнем но и как можем да стигнем до там и този Капитан е самият Господ Иисус Христос, който е нашият Първосвещеник. Земният ни живот е само подготовка за Вечния и няма да ни помогнат никакви социални изолации и маски и ваксини, колкото и да се вкопчваме в него ако Бог е решил да ни призове при себе си. Затова приемането на разбирането за преходността на земния живот действа отрезвяващо. Човек буквално разбира че трябва да се страхува не от това, което може да убие тялото му но от това, което може да убие и тялото и душата му. Да призоваваш да не се ходи на църква в дни на изпитание е като да призоваваш пътниците на кораба да се метнат в открито море и да се спасяват сами от акулите и бурите. Само луди хора или откровени сатанисти могат да призовават затова. Бог да пази България!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ужас

  13 Апр 2020 11:11ч.

  и това елекар положил хипократова клетва. вместо да ни успокоява и да ни съветва да бъдем разумни, той всява страх и ужас сред населението и точно на зветница. къде му е пожеланието за празника. ужаас това е доктор...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи