Шефката на Спецпрокуратурата: Не може да разпитаме Божков онлайн

Шефката на Спецпрокуратурата: Не може да разпитаме Божков онлайн

Работи се по всички линии на разследването, може да има обвиняеми, заемали висши държавни постове, каза Валентина Маджарова в предаването „Тази неделя“ на бТВ.

Васил Божков „в рамките на това производство не е разпитан, тъй като са налице процесуални пречки пред това. Не мога да потвърдя, че е дал показания пред Европейската прокуратура. Не съм говорител на Европейската прокуратура. Аз твърдя само и не само твърдя, аз съм убедена, че по нашето дело той не е давал никакви показания, никакви обяснения в никакво качество поради простата причина, че е налице процесуална пречка за това НПК не позволява това да бъде извършвано чрез социалните медии“, заяви ръководителят на Специализираната прокуратура Валентина Маджарова.

Маджарова е категорична, че именно прокуратурата е разкрила ощетяването на хазната с 550 млн. лева, като е възложила проверката на АДФИ и „тази щета е установена в резултат единствено и само на активните действия на наблюдаващите прокурори по слабото разследване“.

Благодарение на действията на прокуратурата е прекратено съществуването на Комисията по хазарта.

По думите на Маджарова, се „работи по всички линии“ на разследването и вече има много повдигнати обвинения. Що се отнася до това дали такава дупка в бюджета може да остане незабелязана от тогавашния финансов министър Владислав Горанов, ръководителят на Специализираната прокуратура заяви, че „това няма да го коментирам сега, тъй като доказателства по делото не е редно да се изнасят чрез медиите“.

Според Валентина Маджарова „всичко е възможно“ и да бъдат привлечени като обвиняеми хора, които са заемали висши държавни постове.

 

 

 

Коментари

  • Мутра

    20 Март 2022 11:54ч.

    Ако съдебната система в България не работи една година никой няма да разбере.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Владимир Владимирович Путлер

    20 Март 2022 12:08ч.

    Тая намекна, че ще обвинят Горанов, нека да стане.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нов

    20 Март 2022 14:05ч.

    как се опитва да ни прави на луди тая. Какви социални мрежи, бе Вале? Има ред по НПК за разпит на свидетел чрез видео-конферентна връзка. Много добре го знаеш това, но не отърва на господарите Ви да го направите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дядо Лико

    20 Март 2022 15:07ч.

    Главния Гешев праща в Дубай чета прокурори да отвлекат Божков (неуспешно), а вместо това можеше да бъде разпитан за даване на показания

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи