Шефката на спецпрокуратурата към Кирил Петков: Кажете ни кого имаме право да разследваме

Шефката на спецпрокуратурата към Кирил Петков: Кажете ни кого имаме право да разследваме

Действията на висши представители на изпълнителната власт остават съмнение, че има личности, които са над закона, посочва Валентина Маджарова

 

Моля,  да ни бъде предоставен списък с лицата, заемащи висши публични длъжности, от който прокурорите да се информират, спрямо кои
лица, заемащи висши публични длъжности имат право да работят. Моля да ни информирате за критериите, които според Вас характеризират едно досъдебно производство като безобразие. Това написа шефката на Специализираната прокуратура Валентина Маджарова в писмо до премиера Кирил Петков и шефа на парламента Никола Минчев. То е по повод казаното от премиера Кирил Петков, че ако има досъдебно производство срещу финансовия министър Асен Василев,  това е безобразие. 

 

"Според речника на българския език на БАН думата „безобразие“ има следното значение: „Крайно неприлична, нередна или непочтена проява, постъпка, която предизвиква силно неодобрение, възмущение“. Изказването грубо нарушава принципа за разделение на властите и на върховенството на закона спрямо български независим магистрат, който упражнява конституционните си правомощия", посочва Маджарова.

 

Действията на висши представители на изпълнителната власт остават съмнение, че има личности, които са над закона, добавя тя. В писмото тя изборява и всички висши публични длъжности, по които по закон може да работят прокурорите от Специализираната прокуратура.

 

Източник: "24 часа"

 

 

 

Коментари

  • Su38

    24 Март 2022 16:42ч.

    Тъпо заяждане от страна на прокуратурата. Бъзикат ги и те все повече се издават, че пазят "стратуквото". Но какъвто им е ПР-ът, такава им е и работата... ГОла вОдичка са повечето от тях и кал в ушите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • запознат

    24 Март 2022 17:04ч.

    Ами кой е над закона, най-общо казано лорелайната са над закона. Пази ги определението за антисемитизъм и световното еврейство, което е последната инстанция по случая и се намира НАД българската прокуратура и съд.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • запознат

    24 Март 2022 17:05ч.

    Към тази група обекти разбира се спада сегашния министър на финансийте! Очевидно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Средец

    24 Март 2022 17:16ч.

    Маджарова, връщаш се в Средец и право в кабинета на кмета. Юрисконсултът на общината ще ти обясни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С.И.Паси

    24 Март 2022 17:30ч.

    Започни с Бойча, Владко, Мента и Пи Ар Бойко Севди. После ще допълним списъка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи