Шефката на Агенция „Митници“: Аз съм първата жертва на новото КОНПИ

Шефката на Агенция „Митници“: Аз съм първата жертва на новото КОНПИ

Снимка: БТА

"Аз съм първата жертва на новото КОНПИ, но няма да се предам", заяви пред медии директорът на Агенция „Митници“ Петя Банкова, след акцията на Държавна агенция "Национална сигурност" и Комисията за противодействие на корупцията. Тя не уточни дали е задържана и заедно с адвоката си се качиха в автомобил на МВР.

Нейният адвокат Аделина Натина заяви, че е претърсен домът на Банкова и кабинетът ѝ, при акция по неотложност. Извършват се претърсвания и изземвания и в кабинета на нейния заместник Людмил Маринов. По думите на адвоката прокуратурата все още не е уведомена за случващото се.

На излизане от сградата на Агенция "Митници" Банкова коментира, че не познава сочения за контрабандист Николай Николов - Паскал и откакто е на поста се бори с контрабандата.

"(Паскал - бел.ред.) аз всячески го разбивам - махнала съм всички служители и това е факт и няма да позволя да върви контрабанда. Ако това е проблемът на държавата - да го заявят. Не познавам Паскал, не знам кой е. Искам да спра контрабандата, която в момента пречи на цялата държава", коментира Банкова.

От думите ѝ стана ясно още, че докато е била на работа в ДАНС, тя е била в лоши отношения с председателя на агенцията за национална сигурност Пламен Тончев и затова е напуснала.

"Преди няколко години Пламен Тончев, по типичния за тях механизъм, реши да че изпрати да работя в Благоевград за добро наказание и добри резултати. Това е основната им схема - когато някой им пречи, те го командироват някъде. В резултат на което казах, че няма да изпълнявам техни поръчки и напуснах ДАНС", заяви Банкова.

Тя не изключи в случващото се да е намесена политика: 

"Твърде вероятно е, но тук е момента да кажа, че не знам защо нещата опират само до господин Асен Василев. Може би на всички прави впечатление, че дори международната общност се възмущава от случващото се.

Както знаете, в момента на Капитан Андреево има служители на САЩ и това е изцяло по моя инициатива и по тяхна партньорска инициатива, защото това е единственият начин. Ето - аз съм първата им жертва - на новото КОНПИ, но няма да се предам".

 

 

 

Коментари

  • Господи, поредната "жертва"?

    03 Апр 2024 15:11ч.

    "Но няма да се предам". Когато зад гърба ти "наднича" едно "движение" (само да не си помислите "за права и т.н.").

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    03 Апр 2024 15:58ч.

    Първата жертва си бе Иванчева и въпреки ясното послание на ГЕРБ към непокорните , Вицепрезидентката страхливо отказа помилване !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ауууу, жива да не бях!

    03 Апр 2024 16:27ч.

    Жената е докарала американските другари на митницата, какви са тези репресии! Личи си Дългата ръка на Кремъл, иска да задуши всичко евтоатлантическо у нас! Утре така може да забранят и гейпарада и да ни върнат в каменната ера!🤑

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "В момента на Капитан Андреево има служители на САЩ и това е изцяло по моя инициатива и по тяхна партньорска инициатива, защото това е единственият начин."

    03 Апр 2024 16:28ч.

    То в САЩ няма никакви наркотици, толкова е съвършенна митническата им система!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хм...

    03 Апр 2024 19:29ч.

    Тихомирчо, Иванчева си беше едно корумпе и крадла. Просто я удариха, защото се забрави и нямаше гръб, но бе си е корупционерка е 100%....вервай ми.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дивергент

    03 Апр 2024 15:16ч.

    Къде са му прангите на краката на тоя миндил? Или брадчедките на волуякския помиар не върви да ги влачим с пранги на краката по шосетата, като напр. оная бившата кметица ба младост..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Американски митничари?

    03 Апр 2024 16:25ч.

    Турците ни охраняват небето, американците границите, ние къде сме?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тряс

    03 Апр 2024 15:53ч.

    Ех, тая "жертва" толкова се обяснява, а е забравила да каже крилатата парола: "За всичко е виновен Кремъл!" Откакто Тиквун и Шиши станаха евроатлантици се вижда как им потръгна и в политиката, и в любовта - всички измекяри им стоят в скута...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Американски приятелчета

    03 Апр 2024 18:55ч.

    Извинете, какво е това нещо от снимката? Джебчийка? Героиня от оперета? Никакъв интелект, нито правилен изказ. Подскача и размахва мръсно руси косички. Няма сериозност, няма обноски. И това нещо е на висок пост. Обаче ми че тутакси ни осведоми че има подкрепа от американски приятели и други вносни съюзници. Предупреди ни, между два подскока на раменцата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Назъбено селянче

    03 Апр 2024 18:57ч.

    Каква е тази рошла която се тресе и и размахва предупреждения?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хаирсъзин

    03 Апр 2024 19:26ч.

    А дано има още 1000, 2000 като теб ! Ама надали

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    03 Апр 2024 19:53ч.

    А вие, българи, знаете ли, че вече и митниците ни са дадени на сащ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дивергент

    03 Апр 2024 20:49ч.

    Ама иначе "партньори".. Чак и визи имаме за америката.. жалка история сме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Е, по едно време

    03 Апр 2024 21:45ч.

    я държаха британците т.н. "Ангели на короната", сега е ред на братята им по кражби. Отиде бизнеса на нашите митничари.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поразрових се в Интернет и ето какво разбрах

    03 Апр 2024 22:21ч.

    Банкова е завършила задочно право в ЮЗУ и е докторант от Библиотекарския университет. Неин брат е Стефчо Банков, бивш старши комисар на дирекция "Вътрешна сигурност" в МВР. Уволнен от МВР, основен свидетел срещу Гешев. След уволнението му е постъпил на работа във ВКС, а ВАС го възстановява на работа в МВР. И той е учил право в ЮЗУ. Няма официално потвърждение, но според някои хора Банкова е роднина с Румен Спецове, възможно е по мъж. Банкова става шеф на Митницата 3 или 4 години след постъпването си на работа там. Само не разбрах от коя част на България е тяхната майка юнашка, родила такива гениални деца.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи