Шефът на ВМС на НАТО: Алиансът не възнамерява да остане дълго извън Черно море

Шефът на ВМС на НАТО: Алиансът не възнамерява да остане дълго извън Черно море

При визитата на вицеадмирал Кийт Блънт акцент в разговорите ще бъде сигурността в Черно море, обясни командирът на българските ВМС контраадмирал Кирил Михайлов

НАТО не възнамерява да остане още дълго извън Черно море, каза днес при посещението си във Варна командирът на Военноморското командване на Алианса (MARCOM) вицеадмирал Кийт Блънт. Той бе посрещнат с официална военна церемония пред Щаба на Адмиралтейството от командира на българските ВМС контраадмирал Кирил Михайлов, предава БТА.

Вчера вицеадмирал Кийт Блънт е имал среща с началника на отбраната и със зам.-министъра но отбраната, а днес срещите продължават в по-тясна професионална насоченост, коментира контраадмирал Кирил Михайлов. 

"Със сигурност проблемът със сигурността в Черно море е една от основните теми на нашите разговори. По-късно ще посетим и Военния координационен елемент във Военноморска база Варна. Една от темите в нашите разговори ще бъде именно по какъв начин да се осигури по-добра координация и взаимодействие между всички държави - членки на НАТО в Черно море", допълни контраадмирал Михайлов.

"За мен е голямо удоволствие да бъда тук в България, да изпратя съобщение за солидарност в НАТО в тези трудни времена и да ви уверя, че НАТО остава обвързан с Черно море и Черноморския регион. Вчера имахме много ползотворни разговори в София. Една от основните теми на дискусия бе координацията в Черно море. Ние напълно разбираме колко важна е координацията и българските ВМС като много способни морски сили играят изключителна роля за това. 

Не мога да оповестя пред вас нашите оперативни планове, но мога да ви уверя, че не планираме да останем за дълго извън Черно море", коментира вицеадмирал Кийт Блънт.

Въпросът кога ще видим първите самолети Ф16 в България го развесели и той коментира: "Аз не съм човекът, който може да отговори, но това са изключителен самолети и световен лидер в авиацията, чрез него ще придобиете изключителни способности".

Блънт изрази задоволство от възможностите и способностите на Военноморските сили на България, Румъния и Турция и допълни че ревизия на плановете на НАТО се прави всекидневно, съобразно обстановката. „Разполагаме с подводници, кораби и самолети и ежедневно адаптираме тяхната програма и схема на маневриране“, обобщи Блънт.

 

Източници: БТА, epicenter.bg, varna24.bg

 

 

 

Коментари

  • съдове на алианса има опасност да целунат дъното

    10 Май 2022 11:52ч.

    Чакате да ви отмине бурята ли? То така и баба знае.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ала_Бала

    10 Май 2022 12:17ч.

    Точно казано. Не ни трябва "защита" от НАТО!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хаха

    10 Май 2022 12:45ч.

    Какво правите още тук, скрити под бюрото, мерзавци?! "Чамодан, вокзал, Москва!" Ако Молдова беше член на НАТО, нямаше сега да се страхуват от терористични "приятелски" актове от Раша, а Украйна нямаше да бъде заличавана.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • до хахове-ца преди мен

    10 Май 2022 12:50ч.

    Ако Украйна беше в нато нямаше да можеш да пишеш глупостите си тук, защото щеше да бъдеш изпарен, заедно с цялата околна среда и Зелената сделка барабар!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хаха

    10 Май 2022 12:57ч.

    Споко, и това ще стане, т.е. Украйна ще бъде член на НАТО. Но тогава Рашата ще е подала молба за членство в НАТО, ама дали ще е справедливо да я спасяваме от Китай:)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пий си хапчетата

    10 Май 2022 13:13ч.

    кукувицо !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жоро?

    10 Май 2022 13:24ч.

    Забравяш че Молдова също като Укра е държава която има не малко руснаци, българи , власи, молдованци, цигани, черкези и др. Преди време имаха размирици и то заради това че на сила ги правят румънци! Имай предвид че огъня тлее!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С.И.Паси

    10 Май 2022 16:36ч.

    Молдова официално заяви, че не се чувстват заплашени от нищо, независимо от твърденията на либералните врачките, които бълват лъжи 24часа нон стоп.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Truman

    10 Май 2022 11:56ч.

    Ще ядете хурката....лошото е, че ще е на наш гръб... ама то от продадена полит номенклатура какво да очакваш...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ataturk

    10 Май 2022 12:04ч.

    Турците няма да нарушат Конвенцията от Монтрьо, за да ви уйдисат на акъла. Не заради Русия, а заради техните си интереси, които изискват Конвенцията да остане и да се спазва. Черно Море - за Черноморските страни ! Другите - аут !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не се заблуждавай, те ВЕЧЕ я нарушават...

    10 Май 2022 15:34ч.

    и избирателно пропускат или не кораби... Както и продават безпилотни апарати "Байрактар" на Украйна, докато уж организират мирни преговори... Крим им е стара мечта... а нашите елитни ученички скандираха снощи "Бай-рак-тар!" https://www.youtube.com/watch?v=lpUXmLKEh94 Просто им харесва да държат шалтера, и да им се "молят"... Така и с газопровода към ЕС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СМЕХХХ

    10 Май 2022 12:05ч.

    Вън нато от България! Няма да ни използвате за пушечно месо, заради вашите интереси!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хаха

    10 Май 2022 12:56ч.

    За Рашата дори не сте "пушечно месо", а салфетка за еднократно ползване, когато храчат по България, но им залепва по тях:) Ако не беше НАТО, рашистите отдавна щяха да са стъпили с мръсните си ботуши върху родната земя заради такива родоотстъпници като вас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бандеровка

    10 Май 2022 13:40ч.

    С този език си срам за НАТО и Украина, мордорски провокатор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шефът на ВМС на НАТО: Алиансът не възнамерява да остане дълго извън Черно море

    10 Май 2022 12:11ч.

    Ясна е работата. Съюзниците ни провокират нова Кримска война до последния румънец и българи, след като последния украинец загине, а може и паралелно, не ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Забравяте за Турция

    10 Май 2022 13:01ч.

    Освен това Рашата е в преразход още сега с 2/3 от военния си капацитет. Една от причините на парада да бъде силно съкратена демонстрацията на военна техника и основни военни части жива сила. 40 висши офицера вече губи Рашата. Кеф, нали:)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Докога ще повтаряте тия смехории на Арестович ? Той барем взима заплата за това, а вие ?

    10 Май 2022 13:22ч.

    Русия реално е задействала 40 % от контрактаната си армия - със спомагателните части не повече от 200 хил. При това в бойните действия (засега) не влизат силите , върнати от Киев, Чернигов, Сума... Тука въобще не говорим за "мобилизации" и тотални войни, където само от "първа вълна" Русия може да добави близо милион военни.. Очевидно Путин не иска бърза победа. Въпрос на парични постъпления.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Може да има и друга причина за тазгодишния Парад на Победата...

    10 Май 2022 15:10ч.

    След като всяка година демонстрираха личния си състяв и оръжия (което се тълкуваше като дрънкане ("дрънчене", по Кирето), тази гходина наблегнаха на миролюбивите цели на 'операцията', показвайки наследниците на загиналите 27 млн руснаци... Те нямат нито едно семейство, незасегнато от Войната срещу онези НАЦИСТИ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • да ти се връща този кеф десеторно 13:01

    10 Май 2022 15:21ч.

    Напрежението в Черно море създава комплексарският "военен" съюз НАТО. ВЪН НАТО ОТ БЪЛГАРИЯ! ВЪН НАТО ОТ ЧЕРНО МОРЕ - имат си цели два океана около САЩ, но искат нас да заливат...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    10 Май 2022 12:13ч.

    Вчера имаше едно интересно предаване на "История БГ" за подводната археология в Черно море. При такива мераци на "Алианса" бъдещите подводни археолози ще имат много нови артефакти за изучаване.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това е съмнително

    10 Май 2022 13:03ч.

    Но ще е много интересно какво ще открият на потъналия крайцер "Москва" освен тайни военни кодове:) Украйна вече го обяви като културно наследство, защото е в нейни териториални води и след разминиране и "проучване" ще бъде предоставен за туриститчески подводни цели.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • lenin

    10 Май 2022 13:37ч.

    Украйна скоро няма да има излаз на море.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пешо

    10 Май 2022 13:43ч.

    Скоро няма да са нейни териториалните води!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Миколай Риболовлев - Хохол !

    10 Май 2022 15:04ч.

    За Украйна днес дилемата е не дали ще има черноморски флот, а дали ще й оставят днепърска флотилия ? И ако има днепърска флотилия, дали ще е военна или рибарска ? Аз залагам на второто.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако имам кораби за потопяване, да заповядат!

    10 Май 2022 12:16ч.

    Ние също ще помагаме, с каквото можем. ВЪН нато ОТ БЪЛГАРИЯ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хаха

    10 Май 2022 13:07ч.

    Путлеристите сте с най-големи мераци за подривна терористична дейност. "Истински революционери", радикални терористи, наследници на лявата идеология, която организира най-големият атентат в България в църквата "Света Неделя".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    10 Май 2022 12:18ч.

    Ще ни защитят като Украйна, а после малоумно ще тръбят, как войната не била провокирана от тях и те били на правилната страна на историята ! Упражнение за олигофрени, до безкрай .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Partizanin

    10 Май 2022 12:31ч.

    Тази няма да стане. Ние не сме бандеровци-психопати и огромната маса българи ще посрещне Русия като освободителка ( за трети път ). Шепата козяци първи ще духнат зад океана, съпротива от "Азов"-ски тип у нас е НЕВЪЗМОЖНА.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • magic

    10 Май 2022 13:41ч.

    @Partizanin . А защо пуснахте тези укри в България , между тях дали няма гнило ? Нищо че са на гости, с пари всичко се постига. Не е ли време България да се почисти от всичко излишно и подозрително за да няма неприятни изненади ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Partizanin

    10 Май 2022 15:10ч.

    Българинът е с добро сърце и мека душа, нищо че е келеш, чешит и дървена глава. Kато види паднал човек, ще му помогне, даже падналия да не е "стока" и да не го заслужава. Затова сме приютявали арменци, белогвардейци, бежанци от Титовия терор...И с украинците днес е така, човещина. Но ако една сериозна част от тях продължават проблемите, нещата ще се преобърнат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не само че има 'гнило'измежду нашите гости,

    10 Май 2022 15:16ч.

    а са ни изпратени нарочно, за да взривят нашето крехко обществено равновесие. По морето е пълно с млади мъже с мазолести татуирани ръце. Как идват тук (да, с джиповете), след като Z. забрани на всички мъже между 18 - 64 г. да напускат Украйна? Вчерашният протест на софийските елитни училища пред руското посолство го доказа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Gen Gurko

    10 Май 2022 12:36ч.

    Време е и Русия да се настани в карибско море.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Rattrack

    10 Май 2022 12:45ч.

    Тези сега зорлем ще накарат руснаците да вземат и Одеса.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какви красиви адмиралчета са се навъдили из Варна! Хубавци, мечта да всяка пристанищна курва!

    10 Май 2022 13:05ч.

    Черни костюми в контраст с белите като чайки фуражки, отрупани със златисти орнаменти и с вграден боен модул с изкуствен интелект. Впечатлява погледът на двете морячета -суров, мъжествен, уверен. Същински копия на адмирал Нелсън в неговия последен миг, когато изрича: "Оставям лейди Хамилтън и дъщеря си Хорация на грижите на Родината!".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Путлеристите сте с най-големи мераци за подривна терористична дейност

    10 Май 2022 13:25ч.

    На първо време "путлеристите" могат ти овъртя няколко шамара и да те накарат да си пиеш редовно хапчетата...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Може ли и аз?

    10 Май 2022 15:12ч.

    Предлагам и шутове по празнато му канче.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Друже,

    10 Май 2022 15:25ч.

    информирай се от различни източници. Основно правило за юристите (съдии) и за журналистите, които не изкат да направят грешно съждение. https://www.bitchute.com/video/v95wER3eSKSg/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • както винаги двете крайности срещу средата

    10 Май 2022 14:43ч.

    Стига сте се карали, бе, споко и русофили, русофоби, козяци, джендъри, евроатлантици и сорошпии ще си получат повиквателните. Както и да се развие ТСВ, едно е сигурно - след война никой не храни търтеи, ако изобщо останат такива.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хахо, стига си лъгал,

    10 Май 2022 14:44ч.

    нали преди 30 години руснаците бяха с нас и тогава бяхме на едно от първите места по развита икономика и живот, както и бяхме почти 9 милиона, а сега сме кръгла нула!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Само на прима виста , преди 33 години имахме ---

    10 Май 2022 15:19ч.

    АЕЦ с 5 реактора ! "Химко" , Работещ Нефтохим на 100 % и + "Плама" , Девня , Марица Изток , Радомир , Кремиковци , Супермощно селско стопанство с огромен експорт ! Оранжерии, напояване , Булгартабак ( световен лидер !) , консервна промишленост, Риболовен и Търговски флот...АРМИЯ !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А сега имаме---

    10 Май 2022 15:25ч.

    Сега имаме синергитици, атлантици, ваксинатори и пропагандатори ! Русофоби и козяшки роби. "Умни", "красиви" и миризливи жълтопаветници. Рояли , цици , юмручета и дучета ! Гей паради и за властта-огради. Остеритет без суверенитет. Това имаме !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сърбят ги ръцете натовските ни партнЕри...

    10 Май 2022 15:03ч.

    За сега се задоволяват да са наводчици на укрите, като използват противо-корабни ракети (от UK), и биометрични технологии и ИИ за идентификация на противника (от USA). Вече доста руски генерали бяха екзекутирани по такава сателитна информация, тъй потопиха и флагмана "Москва" с ~ 520 моряци на борда, и запалиха втори (най-новния руски) кораб в ЧМ... Ще видим ли морето това лято? А Варна?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • и биометрични технологии и ИИ за идентификация на противника (от USA)

    10 Май 2022 15:41ч.

    Всички военни в Русия са ваксинирани на 100%. Въпроса е как САЩ точно са се сдобили с тях, за цивилните се знае, че са събирали биометричните им данни, но за военните... И накрая цялата тази патардия май ще излезе, че Украйна просто е за отклоняване на вниманието, а крайната цел е да се провери дали софтуера на ваксините е сработил. СЗО-то и МВФ много биха се зарадвали на това.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ми това е - само простотии от САЩ горките ВОАЙОРИ в 15:41

    10 Май 2022 16:26ч.

    Слухтят правят струват все от страх да не изпуснат нещо, и от страх сеят смърт над други народи, какви ли не мъчения измислени все от САЩ, защо бе човечета - биометрии, електроники простотиии колко щеш само за лошотия

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Засягате мнооого дълбока тема !

    10 Май 2022 17:05ч.

    Вярно е че руските военни са "ваксинирани" с руските факсини, но това не е гаранция за ПРЕДАТЕЛСТВО , и то на най-високи нива. Тъжен факт е че и в Русия сатанистките ритуали - масови маскирания, бодене, мерки , си продължават както навсякъде по света ! Изваждат цивилни изпод развалините, за да ги евакуират с автобуси на изток, а те ... с маски ! Ужас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сигурността на Черно море ще е сигурна БЕЗ НАТО!

    10 Май 2022 15:29ч.

    Напрежението създават ей тия войнолюбците, понеже трябва някак да оправдаят съществунето на комплексарския военен съюз - единствен в света, комплексари късопи6ковци им трябва военен съюз единствен в света. ......... Народите искат МИР ЛЮБОВ и РАЗБИРАТЕЛСТВО, а не война, омраза и караници. ВЪН НАТО от БЪЛГАРИЯ, ВЪН НАТО от ЧЕРНО МОРЕ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тук, интермитирам,

    10 Май 2022 15:39ч.

    Една дълга, огромна, цветиста и гневна псувня!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    10 Май 2022 16:14ч.

    убиици махаите се от балканите и черно море денонощно плетете интриги провокации конфликти воини воината с украина е ваша работа от началото до краи махаите се от тука изнесете си базите и ученията в невада където стъпите идва смърт и сълзи

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вицеадмиралът да уточни

    10 Май 2022 16:27ч.

    за кое НАТО става дума. Доколкото знам почти половината крайбрежие на Черно море е притежание на 3 натовски държави, така че алиансът е там по закон. Вероятно Блънт има предвид присъствието на САЩ в региона? Ами, да не се срамува, да го каже и без това всички знаем, че НАТО е разширения вариант на армията и политиката на щатите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Антон Сираков

    10 Май 2022 16:38ч.

    Въпросът е: къде точно в Черно море ще остане задълго НАТО - на морската повърхност или под водата (не потопил се, а потопен)?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На дъното в морето.

    10 Май 2022 17:32ч.

    2 метра под земята.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сметкаджия

    10 Май 2022 17:02ч.

    Отивам в ББР да кандидатствам за кредит по проект - фабрика за памперси, както и диретна доставка с дрон до палубата на корабите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кви кораби ви гонят, капути нещастни!

    10 Май 2022 17:31ч.

    Скоро ще ви изритаме от Родината барабар с всичките ви роти, батальони, страйкъри и целия персонал на посолството на Козяк. Набийте си това у дървените либерални глави, крадливи натрапници и подпалвачи на войни!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Къш от тука!

    10 Май 2022 17:47ч.

    Ердо няма да ви пусне през Босфора! Хайде, обръщайте коритата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eisblock - "Под 140м. дълбочина има запалим Сероводород"

    10 Май 2022 17:49ч.

    Тези тавагищи с апетити за Черно море могат с идиотщините си дори да подпалят този Сероводород. Има снимки, как при буря, падащите светкавици подпалват морето. При една морска битка и щедър корабен урожай, не е изключено взривовете и потъващите горящи кораби да предизвикат небивала катастрофа. "Древните укри" предвидливо са изкопали гроб.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стори ми се,

    10 Май 2022 17:58ч.

    че съм чувал думата "blunt" някога, но не помнех какво значи. После прочетох пасажа "...това са изключителен самолети и световен лидер в авиацията, чрез него ще придобиете изключителни способности..." После помолих Google преводач да ми преведе blunt на български. Мани, мани...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Русия предвидливо

    10 Май 2022 20:05ч.

    взе Крим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Омуртаг

    10 Май 2022 22:31ч.

    Вицеадмирал да си гледа флота и да не се опитва да ни обяснява какви изключителни възможности ще придобием с "великия F 16". Само за негова информация ще спомена,че когато ние сме използували самолета като бойно средство,повечето от тях са били още на коне.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи