Шефът на "Вагнер": Бахмут е практически обкръжен

Шефът на "Вагнер": Бахмут е практически обкръжен

Евгений Пригожин, основателят на наемническата военна компания "Вагнер", заяви днес във видео, че украинският град Бахмут на практика е обкръжен от руските сили, предаде Ройтерс.

Пригожин, облечен в клипа във военна униформа, призова украинския президент Володимир Зеленски да изтегли силите си от града, който "Вагнер" опитва да превземе от месеци. Той добави, че на украинските войски е оставен път за евакуация.

Хората на Пригожин от месеци са острието на настъплението в Източна Украйна. Москва гледа на Бахмут, който нарича с името му от съветско време Артьомовск, като на трамплин за превземането на по-големи градове като Краматорск и Славянск.

"Ако по-рано с нас се сражаваше професионална украинска армия, то днес виждаме все повече старци и деца. Те се бият, но животът им в Бахмут е кратък - ден-два. Дайте им шанс да напуснат града", добави Пригожин, цитиран от ТАСС.

След това в клипа се появяват възрастен мъж и две млади момчета, вероятно пленени украинци, които искат да им бъде позволено да се върнат у дома.

Въпреки че стратегическото му значение е поставено под съмнение от експертите, Бахмут се превърна в символ на борбата за контрола върху промишления регион Донбас. Зеленски посети града през декември и обеща, че той ще бъде защитавам колкото дълго е необходимо.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • Светнат

    03 Март 2023 11:47ч.

    Има издадена заповед от тази сутрин за незабавно изтегляне на укрите. Не вярвам "музикантите" да не им направят подобаващо изпращане.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Този път трябва всички укропитеци да си оставят костите на място

    03 Март 2023 11:50ч.

    До крак.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    03 Март 2023 13:35ч.

    А те костите им лежат във Полски мини със стотици на брой .Чакащи отнемане на органиуте им за трансплантация на богатите европедали .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • логото

    03 Март 2023 11:57ч.

    Няма да се сбъдне мечтата на определени човешки отрепки за Нова Хазария. А украинците е крайно време да си припомнят, че кръвта вода не става и да въстанат срещу хазаро-юдейската мафия в управлението си, а не да стрелят срещу братята си от Севера!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    03 Март 2023 12:04ч.

    "Въпреки че стратегическото му значение е поставено под съмнение от експертите" Естествено, че "експертите" се съмняват. Тва, че Зеленски беше там, че около 30 000 хохли са в котела няма никакво значение, нито стратегическо, нито тактическо, нито логистическо, нито морално.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Въпреки че стратегическото му значение е поставено под съмнение от експертите

    03 Март 2023 12:19ч.

    ех тезьи експертЬие

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • MMN

    03 Март 2023 12:28ч.

    "стратегическото му значение е поставено под съмнение от експертите" Както каза Вацев - ако падне не е важен, ако оцелее, е от стратегическо значение. ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бахмут става Артьомовск -

    03 Март 2023 12:44ч.

    добра новина!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    03 Март 2023 13:33ч.

    Ето я и тук новината за обкръженият Бахмут има и видео със пленените млади хора и стареца ,които молят наркомана Зеля цда им даде шанс да живеят Бахмут всъщност е обкръжен“: Евгений Пригожин, основател на ЧВК „Вагнер“, се обърна към украинския президент Володимир Зеленски. Пригожин каза, че ако по-рано професионални украински войски са воювали в Артьомовск (Бахмут), сега киевското командване изпраща стари хора и деца на избиване . Животът им край Бахмут е кратък – ден-два“, подчертава основателят на ЧВК „Вагнер, Показвайки украинските военнопленници (двама едва пълнолетни „бойци“ и един възрастен), Пригожин призова Зеленски да изтегли войските от града, около който клещите скоро окончателно ще се затворят. Источник: rusvesna.su

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    03 Март 2023 13:40ч.

    Агонията на въоръжените сили на Украйна в Бахмут: врагът взривява последните мостове (СНИМКА, ВИДЕО) Положението на украинските части в Артьомовск (Бахмут) става критично, в агония пред неизбежното поражение (безславно бягство или гибел в „котела“) врагът взривява последните мостове. Кадрите по-долу показват взривяването от украински бойци на железопътния мост през река Бахмутка и моста над канала близо до езерото близо до 8-ми щаб на магистралата, водеща към Часов Яр. За да избягат от града, на въоръжените сили на Украйна оставаше един път - Константиновка-Бахмут. Щурмови групи на ЧВК "Вагнер" продължават атаките във всички посоки. От север те се движат към Хромовое-Богдановка и също се втурват напред, за да навлязат на магистрала T0504 (Бахмут-Константиновка) източно от Ивановское, за да вземат APU в котела. Источник: rusvesna.su

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    03 Март 2023 13:43ч.

    Артьомовск е осеян с трупове на "вушници": вражеският гарнизон е под заплаха от унищожение (СНИМКА 18+) Артьомовск (Бахмут) е осеян с трупове на бойци на UAF: вражеският гарнизон е под заплаха от унищожение. Това е само малка част от телата на „всушниците“, лежащи в района на Ступка , превзети от бойците на ЧВК „Вагнер“ , съобщава военният командир на ФАН Александър Яремчук. .Сега животът на украинския гарнизон в Бахмут зависи от решението на командването на въоръжените сили на Украйна и Зеленски дали ще го пуснат или не. Реалната заплаха от котел надвисна над украинските войски . Вижте също: Бахмутска месомелачка: кадри от болницата на Въоръжените Источник:rusvesna.su

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бат Минко

    03 Март 2023 16:27ч.

    От турското робство ни освободи Цар Александър втори от фашисткатагняс ни освободи другаря Сталин а от евроатлантическатасмрад ще ни освободи Владимир Путин.Бог здраве и сила да му дава до пълното изтребление наизродите

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рязан родопски калмар

    03 Март 2023 19:42ч.

    Единствения шанс Бълхмут да не стане Артьомовск е стратега Ижо Инжеф да сложи чифте пищови на памперса да заминава на помощ на укрозомбитата

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи