Шефът на ЦРУ: Знаехме за подготовката на бунта на "Вагнер"

Шефът на ЦРУ: Знаехме за подготовката на бунта на "Вагнер"

Централното разузнавателно управление (ЦРУ) е знаело предварително за подготовката на въоръжен бунт от основателя на ЧВК Вагнер Евгений Пригожин. Това заяви вчера директорът на ЦРУ Уилям Бърнс на форум по сигурността, организиран от института "Аспен", предаде ТАСС.

"Президентът Байдън беше лаконичен, когато каза, че сме знаели предварително. Няма да навлизам в повече подробности", каза Бърнс, отговаряйки на въпрос дали американското разузнаване разполага с информация за подготовката на бунта. Според директора на ЦРУ, когато Пригожин "реши да действа, това не беше изненада".

По-рано, в интервю за MSNBC, Байдън отговори уклончиво на въпроса дали е знаел предварително за подготовката на въоръжен бунт от основателя на "Вагнер", а CNN съобщи, че американското разузнаване е разполагало с информация за планове за бунт.

Бавният темп на контранастъплението на Въоръжените сили на Украйна не трябва да е изненада, коментира още Уилям Бърнс на форума, организиран от института "Аспен". "Според мен не трябва да е изненада за никого, че контраофанзивата е трудна задача. Настъплението е много по-трудно, отколкото защитата“, каза шефът на ЦРУ в отговор на въпрос относно темповете на настъпление на Украйна.

„Руснаците имаха няколко месеца, за да подготвят не само дългосрочна отбрана в Запорожието, в Южна Украйна, но и доста големи и плътни минни полета. Така че ще отнеме известно време и няма да е лесно да се постигне напредък“, каза шефът на ЦРУ.

Централното разузнавателно управление на САЩ не вижда признаци Русия да се готви да използва ядрено оръжие в Украйна, заяви също директорът му Уилям Бърнс на форума по сигурността. „Към днешна дата не виждаме никакви признаци, които да показват подготовка за използване на ядрени оръжия“, каза Бърнс, отбелязвайки, че Съединените щати „следят това много внимателно“. В същото време той посочи, че "дрънкането на ядрени оръжия е безразсъдно и безотговорно".

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Cicero

    21 Юли 2023 12:00ч.

    Къде ще хвръкне на баба им хвърчилото са знаели ??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ще отнеме известно време и няма да е лесно да се постигне напредък

    21 Юли 2023 12:25ч.

    Засега на фронта за ВСУ започва "назадък". На повечето участъци атакуват руснаците. За почти два месеца украинските сили не са превзели нищо. Фронтът не е помръднал. "Контраофанзивата" е провал, ПЪЛЕН. Никакви брътвежи за "бавен напредък" и "ще бъде трудно" не могат да прикрият провала.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • зелен чорап от нато

    21 Юли 2023 12:53ч.

    И язе знаех ама не ви казАх щото е се едно да ви кАжем кой е убиецо в началото на филмо.....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всеки може да го каже

    21 Юли 2023 12:55ч.

    Ами и аз знаех, хайде де, докажи, че не е така! Още повече аз съм по-достоверна от вас, щото не съм известна като ноторна лъжкиня на широката общественост, като вас. За какво ли не лъгахте, кого ли не излъгахте! Най-мразената държава на тоя свят!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • уууууууууу долу ууууу

    21 Юли 2023 12:57ч.

    ууууу тая държава уууууууууууууууууу

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Траншове

    21 Юли 2023 12:59ч.

    Знаели са, дори са предупредили президента на РФ, а доказателство за това е, че официално оттам реагираха много подготвено и сдържано и не оплискаха страната с кръв, което би могло да стане при дрлуги условия. Въобще, това е поредното доказателство, че службите на двете страни знаят много една за друга. Случаят с Пригожин е просто поредното доказателство, а за другото никой не е забравил, защото изборите в Турция току-що отминаха. Г.н Ердоган дължи живота си на росийските служби, които го спасиха. Всъщност тук реч иде за нещо друго - очевидно е за просто око, че так където се играе голямата игра между едрите момчета, е въпрос на добър вкус и английски тон да извършиш предателство срещу този, който е направил голям жест към теб. Г-нЕрдоган с последните си действия символично изрече - не ме интересува живота ми, нямам никакви ангажименти към благодетеля ми, за мен е важно единствено, че в спешен порядък трябва да намеря за майка Тюркийе 15 млрд. долара за връзване на балансине, за изпускана на пара от вътрешния клапан и за отпушване на проблемите на ВВС. В този порядък на размишления, редно е да очакваме някаква голяма мерзост която ще бъде извършена от руснаците към техния най-искрен приятел отвъд океана :) За да е театърът пъллен, дали няма да си поискат и те преди това един транш от мвф?! :) Там поне парите лесно се раждат!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "той посочи, че "дрънкането на ядрени оръжия е безразсъдно и безотговорно"

    21 Юли 2023 13:12ч.

    Обаче да подарите на услофашагити касетъчни бомби и те да ги използват, е разсъдъчно и отговорно. Нали, бе мушмул.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Щом не правиш разлика

    21 Юли 2023 13:22ч.

    Между касетъчни и яо...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Калпазанче

    21 Юли 2023 13:20ч.

    Всички четат достъпните източници, вкл. ЦРУ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самият факт, че такъв метеж бе

    21 Юли 2023 13:21ч.

    Възможен, никой не си мръдна пръста да защити Путин и Пригожин се разхожда свободно говори, че Путин не управлява сам и е въпрос на време да го приключат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А самият факт, че

    21 Юли 2023 14:42ч.

    Путин се е срещал с Пригожин само няколко дни след метежа какво ти говори? При тази среща са били Путин, Пригожин и 39 командири на Вагнер. Не са ли могли да свалят Путин? Чете ли исканията на Пригожин?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eisblock

    21 Юли 2023 13:54ч.

    - Да, да, да! Аха, аха, аха... Ала-бала-с цукала. (Емотикон: - човече търкалящо се по гръб на земята, ритащо с крака и заливащо се в смях.)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Най-мразената държава на тоя свят!

    21 Юли 2023 14:17ч.

    РъФъ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Може и да си прав

    21 Юли 2023 14:37ч.

    При допитване от 24 държави мнението им за Русия е негативно, същите тези държави са много положително настроени спрямо САЩ. Част от тези 24 държави са в НАТО, без България, плюс Япония, Южна Корея и подобни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Посерковци

    21 Юли 2023 14:28ч.

    Нищо не са знаели. Но сега искат да се изкарат всевиждащи, въздесъщи и могъщи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи