Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година (видео)

Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година (видео)

Украйна може да бъде победена до края на 2024 г. Тази прогноза направи директорът на Централното разузнавателно управление на САЩ (ЦРУ) Уилям Бърнс.

 „Има много реален риск украинците да бъдат победени на бойното поле до края на 2024 г. или поне руският президент Владимир Путин да бъде в състояние по същество да диктува условията на политическо уреждане“, каза той Бърнс, коментирайки дебата в Конгреса на САЩ за отпускането на допълнителна помощ на Киев на форум, проведен от Центъра на Джордж Буш в Далас, Тексас. Видеозапис на тази реч на ръководителя на отдела в Лангли е публикуван на уебсайта на центъра.

Бърнс каза, че Украйна "сега е изправена пред труден момент на бойното поле", тъй като боеприпасите й свършват, а времето на Съединените щати да й помогне. Директорът на ЦРУ каза, че по време на последното си посещение в Украйна, което се състоя преди месец, той е имал възможност да общува с един от висшите офицери на Въоръжените сили на Украйна. Украинските военни обясниха, че се е наложило да отстъпят от едно населено място поради липса на боеприпаси. „И се притеснявам, че без помощта на САЩ ще има много повече селища които украинските въоръжени сили ще трябва да изоставят“, каза Бърнс.

 

 

Бърнс отбеляза, че според него, без одобрението на Конгреса на САЩ за допълнително финансиране за помощ на Киев, „ще последва нова Авдеевка“. В същото време, ако Вашингтон продължи да подкрепя Киев, въоръжените сили на Украйна, според Бърнс, „ще могат да задържат позициите си на бойното поле през 2024 г.“, както и „да продължат да нанасят удари дълбоко в Крим“.

Шефът на ЦРУ също така твърди, че през двете години на украинската криза оценките от страна на китайския президент „Си Дзинпин са станали по-трезви“. Според Бърнс китайският лидер уж „не е очаквал Съединените щати и (техните) европейски съюзници да излязат в подкрепа на украинците“, като въведат икономически санкции, които са имали „последици за (техните) собствени икономики“. „Мисля, че имаше въздействие, когато той погледна непредвидените разходи на Тайван и другите си многобройни амбиции. Най-сигурният начин да обърнем това въздействие би бил сега да обърнем гръб на Украйна“, твърди Бърнс.

В сряда председателят на Камарата на представителите на САЩ Майк Джонсън представи текста на законопроект за допълнителни бюджетни разходи на САЩ през фискалната 2024 година. Кабинетът на председателя на долната камара на Конгреса публикува този документ заедно с изготвените от него законопроекти за предоставяне на военна помощ на Украйна, Израел и съюзниците на САЩ в Индо-тихоокеанския регион. Гласуването им се очаква на 20 април. Президентът на САЩ Джо Байдън каза, че ще подпише предложените законопроекти, ако бъдат одобрени от законодателния орган на САЩ.

 

Източници: CNN, "Труд"

 

 

Коментари

 • баба мара

  19 Апр 2024 10:34ч.

  стига с вашата подмолна деиност борете се за мир и разбирателство по света стига с това оръжие вие сте световното зло по света няма конфликт по света в които да не сте замесени

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Слава на Украйна

  19 Апр 2024 10:41ч.

  Права си бабо марче, права си. Рашистките людоеди трябва да бъдат спрени и озаптени.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ??... До "СлИва За УСрайна"

  19 Апр 2024 10:47ч.

  Каква "слава" бе, кретино?! УСрайна утече, не го ли забра вече?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • @ Слава ... - ами отивай на фронта, да озаптяваш

  19 Апр 2024 10:50ч.

  Вчера са думнали "действащ хотел" = превърнат в казарма за наемници в Чернигов. Кои държави с изглупели лидери ще посрещат ковчези? След като излъгаха Русия с Минското споразумение изглежда справедливо да посрещат сънародници в ковчези или каквото повикало - такова получило, народна мъдрост.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Подлого, идва народен съд.

  19 Апр 2024 13:02ч.

  Чуждите агенти като теб ще копат в мините.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сара

  19 Апр 2024 13:18ч.

  Вместо да киснеш по цял ден и да замърсяваш интернет пространството,грабвай пушката и отивай да защитаваш любимата ти усрайна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мистър ЦРУ - вие погубихте една цветуща държава като У краина!

  19 Апр 2024 10:59ч.

  И дължите обяснение за невижданото унищожение на прекрасната У краина и красивите бели синеоки граждани на Украйна и Русия! Не спряхте да мъкнете американски оръжия и войски близо да границите на Русия, защо мистър ЦРУ, КАКВО ИСКАТЕ ОТ РУСИЯ?! .......... Ако вие мистър Бърнс, живеете в Русия ще ви бъде ли спокойно и сигурно, когато враждебно настроена държава от другия край на света (поне 15 000 км отдалечена) ви идва пред вратата с бомби, снаряди, войска, генерали, че и танкове 60 тона! сте домъкнали от САЩ ... ВСИЧКО ТОВА ПРЕД ВРАТАТА НА РУСИЯ, която нищо лошо не е направила на САЩ! Вие мистър ЦРУ сте позор за цялото човечество - сами се компрометирате, дискредитирате. Вашето място е затворени в континента Северна Америка, за да не тормозите народите на Планетата!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  19 Апр 2024 11:03ч.

  Лъжат се само идиотите. :) Майк Джонсън даде на Путин половин година за да нанесе решителен удар.Путин си пита ушите. Утре помощ за Украйна ще бъде гласувана.Докато стигне до бойното поле ще минат НЯКОЛКО МЕСЕЦА! Тоест ако тъй наречения Лидер иска да реши конфликта, май месец най късно началото на юни трябва да започне война срещу Украйна Иначе ще си гледаме досегашния филм още "дълги години".... :)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • @ЗИП, искаш примера с Газа ли - изравняване? Ами няма как да стане - Русия цени живота на човеците, доказвала го е през вековете - като Освободителка!

  19 Апр 2024 11:29ч.

  Включително Русия е помогнала и на швейцарците за да имат Швейцария и прочие. Включително е разрушила концлагерите за нечовешко изтребление на живи същества, на човеци от други ... човеци? ... п.с. "Дж.Фридман: НИЕ не искаме да унищожаваме Русия, а само малко да й нанесем вреди!" Защо бе, ЗИП-е, защо някакви индивиди от САЩ искат да вредят, да бодат душите и телата на народите по Планетата?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • жалка ам. работа

  19 Апр 2024 11:42ч.

  И кое му е помощ на това, след като САЩ плащат сметката? Докога дежурни клишета ще внушават на жалкия плебс, че уж това помагало на някого? Просто САЩ си плащат, за да отложат поне с малко (до края на 2024 г.) неминуемото - собственото си рухване, барабар с отгледания си франкенщайн. А балъците, които се връзват на приказките им, че уж помагали на някого, е крайно време да си запушват ушите, когато по медиите започнат да им повтарят глупостите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Махнете се, не ви познавам вас, които вършихте беззакония!

  19 Апр 2024 11:45ч.

  Впрочем, такава жалка пропаганда си е официозно узаконяване на модерното финансово робство. САЩ са точно печатари, т.е. никой, за да предопределят те стойност и ценност. А ценността на света и живота на хората в ИЕ и навсякъде по света не струва изобщо това, което представлявала тяхната цена. Някой трябва да умре, изчезвайки завинаги. И това са онези, които откак свят светува воюват с Бога Живаго и се подиграваха на неговата Слава.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Скрий се МИЗАНТРОП омразен.

  19 Апр 2024 13:03ч.

  До 9то

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • доц. Карачибук

  19 Апр 2024 11:39ч.

  Изтърпях първите минути от видеото, прескачайки през него като мързелива пчела, тръгнала да събира цветен прашец. Запомних лицата на няколко мастити чичаци. До един противни копелета, яко дресирани как да говорят и се държат пред публика. Дъртите им съпруги навярно по инерция или финансови интереси ги търпят. Любовниците пък - жени и мъже - скоро ще им бият шута. Днес все още хитро се разсейват. Поизчакават да смукнат още хилядарки от натрупаните им богатства. Лайнян свят е нашият! Предпочитам да слушам стихове на млади луднали поети, отколкото да ме залива словесната дрисня на висши чиновници. Дано скоро дъртите им пишки им увиснат строго вертикално като отвеса на трънски дюлгерин!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Pontifex Maximus

  19 Апр 2024 11:39ч.

  Тия от ЦРУ са на директна хранилка при Путин, глей кви работи разправят. Тагаренко веднага да наложи теШки санкции

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  19 Апр 2024 11:50ч.

  Сега е идеалния момент за решителен удар на Русия. Украйна фактически няма ПВО.Всички руски ракети ВЛИЗАТ! След гласуването на помощта САЩ ще започнат веднага да произвеждат Пейтриъти! Защото те нямат "на склад" а никога не "оголват собстваната си отбрана". Тоест още известен брой месеци Украйна ще бъде "гола". Сега е момента Кремъл да се възползва.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Скрий се ДЕБИЛ.

  19 Апр 2024 13:06ч.

  Пак се буташ при възрастните, ама никак не ти отива.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • нелегален

  19 Апр 2024 13:54ч.

  "сега е идеалния момент..." - не е ясно защо смяташ, че си по-умен от хора, на които това им е работата, а отгоре на всичко имат поне 1000 пъти повече знания и информация от теб. в допълнение - ходили са в казармата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Евроатлантик за колесник

  19 Апр 2024 14:00ч.

  ЦИП, като си толкова умен, защо не отидеш в правителство на Главанака?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ще започнат веднага да произвеждат Пейтриъти

  19 Апр 2024 14:14ч.

  Глупости на търкалета. Уклонистът ЗИП както винаги има проблеми със западните езици. Дори не знае, че готвената за гласуване сума от няколко десетки милиарда $ НЕ ОТИВА ДИРЕКТНО ЗА УКРАЙНА ! Тя отива за американски компании от ВПК които ще произвеждат оръжия, които да попълнят арсеналите на ЮС арми , и ЧАК ПОСЛЕ на остатъчен принцип нещо може да иде на вън. И то на първо място за Израел ! Чак после нещо и за Украйна, и за това ще мине много, много време... през което най-вероятно Рижавият Империалист ще се върне в Белия Дом. И украинците ще артисат окончателно... Чети уклонисте, чети !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • CMEXXX

  19 Апр 2024 11:53ч.

  Дано си прав! Че трябва и тук да разчистят помийнатя яма!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • @ Махнете се, не ви познавам вас, които вършихте беззакония!

  19 Апр 2024 12:05ч.

  Браво за мисълта! Финансовото робство се побеждава чрез единственото оръжие - да свалим ПАРИТЕ от пиедестала на божество. "Изгонете търговците/парите от храма/душите! Парите са средство за живот, но не и цел на живота, защото са преходни като всичко материално имане. п.с. Експерти твърдят, че чрез войната фед покриват трилионите дългове като оправдават печатането на пари с ... подкрепа, помощ за разпалване на войната. Затова не искат мир на Планетата?! Интересно къде отиват всичките тези трилиони - изчезват в Космоса, къде?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Капитан Кук

  19 Апр 2024 12:11ч.

  Толкова ли е трудно да се констатира най-елементарното: ПУТИН СЪЗНАТЕЛНО БАВИ ТОПКАТА! За какво му е да бърза? За да се подпише някакво договорче, което никой няма да спазва? Той нарочно държи капана отворен, за да влизат в него все повече и повече ресурси на Запада и да бъдат унищожавани - както технически, така и жива сила.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Капитане, така е, но и трябва да се промени съзнанието на цялото човечество, че свободното развитие е право на всички!

  19 Апр 2024 12:30ч.

  А не само свободата и свободното развитие да е право на определени индивиди, или на определени нации. Свободният избор и свободната воля на народите са дадени от Твореца, за да живеят всички народи в разбирателство, в равноправие, във взаимопомощ, а не в робство и контрол. Иначе не би създал 5 човешки раси разселени на 5 континента на Планетата ни! :)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стига лозунги, бе копейка

  19 Апр 2024 12:49ч.

  Още ви стоят изгорелите танкове пред Киев.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хахаха

  19 Апр 2024 12:51ч.

  Каква свобода, бе копейка. В матушката ти дават по 10 дена кауш за мнение във форум срещу войната. По техния закон и на тебе трябва да ти лепнем 10 дни

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • уоу, Виетнам (имаше една песен, разкриваща американски фронтови прелести)

  19 Апр 2024 12:59ч.

  Ай стига си важничел с тез парични обръщения. А че тролиш за центи с простия си акъл, туй го знаем отдавна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Заминавай да променяш съзнанието на човечествто.

  19 Апр 2024 13:08ч.

  Успех.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нет-а помни. Заминавай за Киев дебил.

  19 Апр 2024 13:09ч.

  Чуждите агенти ще копат в каторгата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ким Чен Путин

  19 Апр 2024 14:02ч.

  Смени си пола като мен и ще изгориш в еднополовата любов!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  19 Апр 2024 12:28ч.

  Тази руска тактика с "бавенето и изчакването" никога не свършва добре в историческа ретроспектива. По сий начин "руският елит" задуши декабристите през 1825г.А те искаха да направят "конституционна монархия" по английски модел. Нали се сещате, че тва "бавене" и отлагане на реформите доведе до 1917г След тва се прави "гигантски скок" за сметка на "десетки милиони жертви" за да се настигне Запада. Трябва темпо темпо темпо.Не да се лежи върху печката и да се философства....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Цялото човечество трябва да се бори срещу злонамерието

  19 Апр 2024 12:34ч.

  Нали четеш - САЩ не спират да провокират, да изобретяват нови оръжия, да създават нови врагове и да поддържат тезата за ... врагове на общатата ни планета Земя, защо ЗИПе, защо сочат с пръст ... врагове? Защото все повече народи и държави не искат да им се подчиняват и не искат да робуват на изглупели от егоизъм и страх индивиди?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тов. ЗИП още не е вдянал

  19 Апр 2024 13:01ч.

  Джентълмените са всъщност роби - роби на жените в цялата им телесност, което в по-широкия мащаб на цялата световност означава - да тичаш подир материята. Мъдри народи и хора не постъпват така - да тичат подир стръмни сенки.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пак ли забрави хапчетата ЗИП-и?

  19 Апр 2024 13:13ч.

  Какво е тактика и какво е стратегия...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Красимир

  19 Апр 2024 14:19ч.

  ЗИПове, Sinове, нови кметове и прочее персонажи от болницата в Карлуково са намерили дупка в оградата и ръсят едни неща да се чудиш, дали трябва да им плащаме безплатното лечение в това заведение? Всеки момент ще завият от ярост и злоба, че мечтите им са само един мираж за който няма лек!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Толстой:

  19 Апр 2024 12:46ч.

  "Не вярвай в думите - нито в собствените си, нито в чуждите... Вярвай само в делата - и в собствените си и в чуждите."

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • непрагматичният смисъл на Словото - това е Жива онтология

  19 Апр 2024 13:03ч.

  "В думите е началото, в делата е главното." - Лао дзъ. Има думи и Слово. Без Слово, няма различаване на неща. "В началото беше Словото..."

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Евроатлантик за колесник

  19 Апр 2024 14:04ч.

  На български е "Не те слушам какво говориш, а те гледам какво правиш"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • СТАЛИНКА

  19 Апр 2024 12:56ч.

  Тоя на снимката ръководи парада на Кравария, ако Памперса още не знае.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Е сега ти кат каза и ще разбере.

  19 Апр 2024 13:15ч.

  Хапчетата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • уйовина

  19 Апр 2024 13:35ч.

  ВСИЧКИ САКСОНЦИ И УКРИТА ШЕ ТАНЦЯТ НА ПАРАДА В МОСКВА РАЗМАХВАЙКИ ГЛАВИТЕ СИ ЗАДВИЖВАНИ ОТ САТАНАТА

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Коментар

  19 Апр 2024 16:36ч.

  Давайте още пари, милионите бездомни в САЩ се увеличават. Цели градове изчезват. В Чикаго, Филаделфия има цели улици и квартали, населени само с бездомници, наркомани, живеещи по улиците. Там и полицията не припарва. Па тия по върховете нека пръскат милиарди в бездънна каца. Нито Украина ще спасят, нито Тайван, ако Китай реши да си го вземе-а той ще си го вземе, защото Тайван ще открие тихоокеанските маршрути на Китай към САЩ. И САЩ ще предпочете както винаги Китай пред Тайван, както предпочита Русия пред Украина.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стефан д-р Чолев

  19 Апр 2024 17:50ч.

  Обаче, съм го казвал и друг път, няма да стане така, както я мислите, а после вкупом ще се оправдавате, че сте мислили другояче...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  19 Апр 2024 19:12ч.

  За САЩ остров Формоза е по-важно от Европа. За съжаление Старият Свят е по-силен от Джо Байдън.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наша-земя

  20 Апр 2024 2:13ч.

  идея си нямате , какво би бил представляващ света без вас

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До рашисткия переводчик и вся остальная сволоч

  20 Апр 2024 3:01ч.

  Заглавието в CNN "Директорът на ЦРУ предупреждава, че Украйна може да загуби войната с Русия до края на годината ако щатите не изпратят още помощ" е преведено "Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година". Както дяволът чете евангелието, така е и преведено...но за заработване на рубли става, задунайските увси всичко харесват щом е в полза на РФ:-)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи