Шефът на ЦРУ: Путин удвоява атаките в Украйна въпреки санкциите, няма да използва ядрени оръжия

Шефът на ЦРУ: Путин удвоява атаките в Украйна въпреки санкциите, няма да използва ядрени оръжия

Руският президент Владимир Путин удвоява атаките на Русия във войната в Украйна, въпреки международните санкции, които са наложени на страната му. Това твърди директорът на Централното разузнавателно управление Уилям Бърнс. Той присъства на събитие на Financial Times във Вашингтон, пише БГНЕС.

"Путин е в настроение, в което не вярва, че може да си позволи да загуби тази война. Мисля, че в момента той е убеден, че засилването на атаките все пак ще му позволи да постигне някакъв напредък", подчерта Бърнс. Той изрази загриженост, че излезлите наяве разузнавателни данни, които САЩ са дали на Украйна, са „безотговорен“ и „много рисков“ акт, тъй като биха могли допълнително да разпалят напрежението с Русия.

ЦРУ, което е основната американска разузнавателна агенция, не вижда признаци, че Русия се готви да използва тактическо ядрено оръжие в конфликта в Украйна.

„Ние не виждаме на този етап никакви конкретни доказателства, че Русия подготвя разполагането или дори потенциалната употреба на тактически ядрени оръжия“, каза Уилям Бърнс.

 

Източници: dunavmost.com, epicenter.bg, dnes.bg

 

 

 

 

 

Коментари

  • войната стана истинска

    08 Май 2022 7:50ч.

    Зеленски нещо се умълча. Не, че ни е мъчно за него. Де и киро да можеше да го умълчим. Но и това ще стане. Въпроса е, че вместо зеленски започнаха да говорият истинските бойци, не прокситата им. А това означава само, че сащ и острова ща получат ракети не наужким, а действително както си му е реда. Първия удар няма да е на пусто в морето, а по някой сателит в космоса.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Добър ден, тъга!

    08 Май 2022 7:52ч.

    Дали няма подготовка за използване на ядрено оръжие от Русия или цру пак лъжат? Тук въпросът е, че вече не могат да се крият зад чужди гърбове. Ще трябва да си понесат удара поименно и самостоятелно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    08 Май 2022 7:55ч.

    Този чиляк е открил топлата вода ! Тепърва войната ще се интензифицира. Досега Русия караше на "ПЪРВА"... Украйна още нищо не е разбрала. Примерно какво значи "килимно бомбене", като в Рака, Мосул или Алепо...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Войната започва-отвъд гьола

    08 Май 2022 8:10ч.

    Това е изкуството на войната. Русия отдавна примамва сащ да разкрие картите си. И те влизат в капана. Много малко остава до обявяване на война, но не на украйна, а на сащ. Защо викат киро мислите на инструкция? Лошото за сащ е, че всичко ще се пренесе отвъд гьола, да не мислите, че ние заповеди от киро и сащ ще изпълняваме. Ами не, разбира се!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Един от проблемите на руснаците на бойното поле е...

    08 Май 2022 8:20ч.

    Че са прекалено хуманни. Пазят цивилното население, дори не избиват жестоко скупчванията на украински военни...изобщо , хуманисти ! Така война не се води, или ако се води - не е за бърза победа, а за да се проточи... Все още не е започнала истинската офанзива в Донбас. Половината сухопътни части на РФ стоят в Белгородска област на "стендбай"...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    08 Май 2022 9:17ч.

    Добре, че ЦРУ надлежно ни информира за неща, за които знаем отдавна. Но все още не могат да осъзнаят, че санкциите са за санкциониращите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Омуртаг

    08 Май 2022 9:26ч.

    Човека е много по добре запознат от много други лаладжии,интересно,че не споменава нищо и за хим.оръжие.Колкото до ядреното е прав,никои не използва такова на собствената си територия. Има си стратегически цели за това оръжие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Anonimen

    08 Май 2022 9:27ч.

    Нека ни лъжат,така се успокояват,че те командват света.Даже,че те са победители.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • народеее

    08 Май 2022 9:46ч.

    Путин е като Р. Радев, страхлив и консервативен, отлага, отлага, и изведнъж от притеснение и няма на къде и вдига юмрук. После пак отлага и се мае.. пълен балансьор - е.. .... Но, ядрената заплаха не е лост! ....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • капитал

    08 Май 2022 9:47ч.

    Направиха неолиберализмът - руският елит-кпсс, подхлъзнати с измама от МВФ за капитали и заеми - и пазари.. Но, ядрената заплаха не е лост! .... Силата им беше в социализмът. Социализмът е антиподът на НАТО и капиталистическият гнет от САЩ, финансова и военна преса. САЩ веят знаме в защита на демокрация и свобода - като кръстоносците - вярата в кръстът. А РУСИЯ КАКВО ВЕЕ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Джо

    08 Май 2022 9:53ч.

    Ядрената заплаха - ВЕЕ! .... Газпром може да прави 1000 милиарда долара печалба, годишно, ако има свобода в монополът и налагането на високи цени като американските тец.марици.. ЦЕлта на САЩ е монопол над газ и други доставки на ресурси. Горбачов и КПСС не го предвидиха. Мислеха само да имат лостът на ядрената заплаха, и се освободиха от ПРИЯТЕЛИ И ЛЯВОТО.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • марксист

    08 Май 2022 9:56ч.

    Последният аналитичен труд на Сталин „Икономическите проблеми на социализма в СССР“ (1952 г.) е препечатван четири пъти в КНР с коментари на Мао Дзедун (1958–1959). И причината за такъв интерес на Великия кормчия към тази работа се обяснява много просто.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • марксист

    08 Май 2022 10:00ч.

    В него Сталин отбелязва необходимостта от частична поетапна денационализация на социалистическата икономика, но под контрола на социалистическата държава. Както знаете, в СССР не вървяха по сталинския път, но в Китай - да. (Социализъм е имало до 1965г. и още 5 години по инерция, а 1974-1975г. е подписан неговият край) https://www.youtube.com/watch?v=Us3VGnmX4hM

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • марксист

    08 Май 2022 10:04ч.

    Червената буржоазия уплашена от ядрена война, и лакома за милионерски живот. (Мао е съгласен с идеята на Сталин за увеличаването на класовата борба след събарянето на капитализма. Мао доразвива тази идея и стига до извода, според който партията и нейните кадри, функционери започват да играят ролята на буржоазия, която има интерес от възстановяване на капиталистическото общество.)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Floyyd

    08 Май 2022 10:37ч.

    Дали не е даден грешен линк в коментара?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Милован Джилас

    08 Май 2022 13:03ч.

    бе преди Мао, според мен, поне теоретически с неговата "Новата класа" в която описва номенклатурата. Освен това той въведе в теорията схемата „политика-пари-политика“ (или „пари-политика-пари“) която наблюдаваме през целия преход. Виж https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B8%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D0%BD_%D0%94%D0%B6%D0%B8%D0%BB%D0%B0%D1%81

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Милован Джилас

    08 Май 2022 13:08ч.

    книгата му "Новата класа" може да се намери на руски на https://vtoraya-literatura.com/pdf/dzhilas_novyj_klass_1961_text.pdf?ysclid=l2x4j670gx интересни са и неговите "Срещи със Сталин", той е бил в ръководството на Югославия, председател на Скупщината, но след тази книга живее в затвора до смъртта си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ленинист

    08 Май 2022 14:58ч.

    Чрез електрификация/газификация към съветска власт! Всяка империя се гради на монопола върху жизненонеобходими ресурси, който притежава.. Газопроводите и петролопроводите и електропроводите и в частност контролът върху тях всъщност чертаят реалните граници на съвременните империи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Майна

    08 Май 2022 10:05ч.

    Това което е сигурно, че тая война ще доведе до смъртта на Путин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • това горе е пост за триене

    08 Май 2022 10:08ч.

    Сигурна е тя, простата ти глава...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Год Бяс Амрика

    08 Май 2022 10:07ч.

    Вчера свалени украински самолети са излитали от съседна натовска Румъния. Тоя чичо мисли ли, че Русия дълго ще търпи такава директна военна намеса? Първопричината на всички злини е САЩ. Без тях народите ще се успокоят и ще започнат мирно да търгуват и да спортуват. С тях - само фобии и взаимни нападки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дръж се земьо, шоп та гази!

    08 Май 2022 10:32ч.

    Нарочно позволява Русия тези излитания от румъния, тя само това чака. Не мога да разбера как уж вряли и кипяли глави в шпионството могат така да се вържат на провокацията и при това да се смятат за велики. Тяхна си работа. А това е предзнаменование за грохот. Та колко дни ни делят от блицкриг стратегическото време да приключи? Не са ли двадесетина? Толкоз имате господа от цру да поживеете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Благодарско за ЦРУ-информацията,

    08 Май 2022 11:59ч.

    но чакам от подземията на Азовстал да излязат и техните агенти. Пък тогава пак ще си говорим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • апокалипсис

    08 Май 2022 12:07ч.

    Комунизъм, социализъм, либерализъм, консерватизъм. Са политическите стадии. Комунизмът е когато няма капитал, социализмът е капитал за всички, либерализмът е грабеж на общият капитал и капиталите, консерватизмът е запазване на статуквото - ограбеното.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • апокалипсис

    08 Май 2022 12:08ч.

    Консерватизмът е борба срещу промените, къгато конфликтите се натрупват - а статуквото не обещава промени, не иска промени, не дава надежда. ВОИНИТЕ НАСТЪПВАТ!! Либерализмът за да открадне капиталите, обещава промени и внушава гола надежда. След война, ураган, пожари, .., когато всички са изравнени и гордостта и обидата са стопени, идва време за прегръдка и равенство, обединение и комунизъм.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    08 Май 2022 13:32ч.

    западът срещу русия не е честно 50 срещу 1 съвсем естествено е да се защити с по сериозно оръжие в такъв случаи ще пострадаме всички така че всичкото зло което ще се случи на света е по вина на сащ ако има межд съд би следвало да се занимае със сащ и англосакс

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-Лицемерие и страх

    08 Май 2022 13:33ч.

    Лицемерие е че САЩ/НАТО не се намесват пряко поради риск от ядрена война.Причината е основателен страх.Вероятно САЩ/НАТО имат военни планове за намеса.Вероятно Русия е запозната.С това си обяснявам сдържаноста на Русия.Чака денят Х.Другата гледна точка е;

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-Не нужна Украйна

    08 Май 2022 13:42ч.

    Дори само Льовов да остане то той ще се ползва за непръкъснати провокации.Русия за сега няма достатъчно аргументи за пълната ликвидация на Украйна като държава.Но когато стъпи НАТОовски крак-ще има.Ако изкара от ДВАЙСЕТ МЕТРОВИТЕ подземия на Азов стал НАТО действащи военни също.На 20.02.2022г Зеленски е бил в Азовстал.Никак не е случайно.Там ще да е СВЕТИЯ ГРААЛ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-ПЛАНОВЕ

    08 Май 2022 13:49ч.

    Вероятно Украйна се е готвела да превземе не само Донбас но и Крим.Затова и азовстал е бил важен.И е имала готови военни планове.Русия обаче не е имала планове за пълномащабна инвазия в Украйна.И я хванаха в крачка.Пълно мащабна война е неизбежна,но Русия не е готова.Нещо като с Матиас Руст.Готови за ракети и бомбандировачи и неподготвени за ''Чесна'''

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи