Шефът на ЦРУ: Путин е напълно здрав

Шефът на ЦРУ: Путин е напълно здрав

Няма данни, че Владимир Путин е нестабилен или в лошо здравословно състояние. Това заяви директорът на ЦРУ Уилям Бърнс.

"Има много слухове за здравето на президента Путин, но доколкото можем да кажем, той е напълно здрав", заяви шефът на американското разузнаване по време на форума за сигурност в Аспен, Колорадо. В отговор на смеха в залата той добави, че това не е официална преценка на разузнаването.

"Той е убеден, че съдбата му като руски лидер е да възстанови Русия като велика сила. Вярва, че ключът към това е да се създаде отново сфера на влияние в съседство с Русия, а това не може да стане без контрол над Украйна. Путин наистина вярва в реториката си. Чувал съм го да казва това частно през годините, че Украйна не е истинска държава. Е, истинските държави се съпротивляват. И точно това направиха украинците", заяви Бърнс, който е бивш посланик на САЩ в Москва.

Ръководителят на ЦРУ засегна и темата за напрегнатите отношения по оста Китай - Тайван. По думите му Пекин извлича поуки от войната на Русия в Украйна, що се отнася до перспективата за използване на сила срещу Тайпе.

"Струва ни се, че (войната в Украйна, както я вижда Пекин) всъщност не засяга въпроса дали китайското ръководство може да реши да използва сила срещу Тайван през следващите няколко години, а кога и как да го направи", каза директорът на американската разузнавателна агенция, предаде БТА.

Бърнс говори на Форума за сигурност в Аспен, Колорадо. Той заяви, че рискът китайският президент Си Дзинпин да предприеме действия по отношение на Тайван до края на годината е малък, въпреки че според някои наблюдатели такъв ход е възможен след конгреса на управляващата комунистическа партия по-късно тази година.

"Струва ни се, че тези рискове се увеличават с напредването на десетилетието", каза шефът на ЦРУ. Вероятно Пекин е "притеснен" от развоя на войната в Украйна, анализира още Бърнс и нарече конфликта "стратегически провал" за Владимир Путин, който "смяташе, че може да накара Киев да капитулира за една седмица".

Разузнавач №1 на САЩ добави, че Пекин вижда в това доказателство, че "не можеш да постигнеш бързи и решителни победи, без да вложиш достатъчно военна сила в битката".

 

Източник: "Сега"

 

 

Коментари

 • топ 10

  21 Юли 2022 9:23ч.

  Признайте си сега и за Буча, че си беше класическа ваша инсценировка по британска фантазия!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Kopejkin

  21 Юли 2022 14:08ч.

  Щом е здрав, ще може да си излежи присъдата като военнопрестъпник от трибунала в Хага!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ким Пу Тин

  21 Юли 2022 14:22ч.

  Руските сили са понесли около 60 000 жертви в кампанията си за сваляне на украинския президент Володимир Зеленски. Това съобщи американският вестник The Washington Examiner, като цитира директора на ЦРУ Уилям Бърнс.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Kopejkin

  21 Юли 2022 14:31ч.

  Ничего, русские бабы ещё нарожают!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Работаыте братья

  21 Юли 2022 16:06ч.

  Как не се умориха глашатаите на демокрацията да се занимават с Русия и Путин. Колко им струвала войната на ден? Колко техника и личен състав са загубили? Колко и от какво е болен Путин? Кога и как ще мре? Колко са зле руснаците? ВСЕ СМЕТКИ БЕЗ КРЪЧМАР.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Работаыте братья

  21 Юли 2022 16:07ч.

  Абе защо не се огледате, че докато ни замазвате очите с простотии, западната демокрация ще ИЗМРЪЗНЕ, ОГЛАДНЕЕ И ПОТЪНЕ КАТО ТИТАНИК!!!! Да са ни честити цялата Брюкселска и Вашингтонска шайка!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • По-внимателно с приказките за рухване на западната демокрация. Едни преди вас станаха за смях с подобни лафове.

  21 Юли 2022 21:29ч.

  20 години от съзнателния си живот слушах как всеки момент капитализмът (тогава така наричахме западните демокрации) аха-аха да рухне. Накрая рухна социализмът във великия и нерушим Съветски съюз и в сателитите му в Източна Европа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  21 Юли 2022 9:35ч.

  Горките западнячета.Те въобще не стоплят, че няма значение дали Путин е здрав или не! Тази Студена война не е като предишната.Сега имаме тотална ОМРАЗА между народите на Русия и Запада.Дали ще е Путин или някой друг няма значение.Има вече омраза дори между тъй наречените интелектуалци.Пример Стивън Кинг.И двете страни смятат другата за "Изчадие на ада".Искрено при това....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • nan

  21 Юли 2022 9:37ч.

  да си го кажем направи - САЩ се ОСРАХА здраво. Имаха целия свят в краката си, бяха "Обетованата Земя". След разпада на СССР нямаше човек, който да не копнее да отиде в АМЕРИКА. 30 години по-късно стана ясно, че това е проядена от лицемерие и корупция страна, която няма нищо общо с демокрацията и правата на хората. Истинската, добрата Америка умря с Кенеди.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • nan

  21 Юли 2022 9:38ч.

  Дам, голяма издънка на Кинг. Което показва колко са откъснати от реалността хората там.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • волк

  21 Юли 2022 9:57ч.

  Никога не съм имал илюзии по отношение на мита за САЩ, включително и преди 30 г., когато бях фатално млад. Увлечението по американската мечта е присъщо на индивиди-средняци с буржоазно възпитание и, разбира се, профани под това ниво. Високоинтелигентен човек, познаващ и обичащ нашата и източните култури, никога не се лъже.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • болонски и еразъмски образователни отпадъци

  21 Юли 2022 10:01ч.

  Задълбочено умният човек знае: САЩ са абсолютно куци в сакралното, затова и им е отредено само профанното. Карикатурността на това положение обаче по-трудно се улавя от сетивата. Нужен е работещ орган на умозрението, а той липсва в самите корени на образование, тоталитарно обхванато под опеката на същите тия САЩ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Схемата

  21 Юли 2022 10:42ч.

  Макар и под едно "отпадъчно" заглавие, изненадах се и се зарадвах се да прочета нещо такова! Да бръкнеш дълбоко!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 21 Юли 2022 9:37ч. Истинската, добрата Америка умря с...

  21 Юли 2022 10:54ч.

  ...Никсън

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • nan 21 Юли 2022 9:38ч. Дам, голяма издънка на Кинг. Което показва колко са откъснати от реалността хората там.

  21 Юли 2022 10:56ч.

  Длъжен е да скача и да крещи като дебил - "Кой не скача е червен", за да докаже лояйлността си към режина в САЩ наречен Блатото, ако прояви и грам характер или не дай, Боже самостоятелност изпада за секунди от играта и се превръща за една нощ в парий. Демокрация!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До ЗИП

  21 Юли 2022 11:48ч.

  ЗИП, нищо ново. Тази омраза е от хилядолетия. Винаги е присъствала, но сега хората на Запад (все пак не всички) могат да говорят свободно. А държавите на Запад се опитват да направят с Русия това, което направиха с Велика Татария - заличиха я от историята.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Велика Татария

  21 Юли 2022 11:51ч.

  Най-голямата империя, съществувала някога на Света, успяха да заличат от историята. Измислиха Монголска Империя. Велика Татария съществува в няколко от първите издания на Енциклопедия Британикя и след това изчезва. Сега е същото. Руски спортисти се представят с имената си, но вместо знаме ... сив правоъгълник.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Един Двама

  21 Юли 2022 16:27ч.

  Мнение на псевдо-интелектуален нереализиран индивид от покрайнините на света. Либерастите като цяло, както и конкретната администрация в САЩ са ми естествени врагове, но американската мечта съм си я постигнал с двете си ръце и главата на раменете си. И е прекрасна! Нещо, което източната част на света не би могла да ми даде до края на света и обратно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • nan

  21 Юли 2022 9:35ч.

  "...Бърнс и нарече конфликта "стратегически провал" за Владимир Путин." - ти да видиш. аз пък се чудех защо либерастите реват на умряло

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • nan 21 Юли 2022 9:35ч. "...Бърнс и нарече конфликта "стратегически провал" за Владимир Путин." - ти да видиш. аз пък се чудех защо либерастите реват на умряло

  21 Юли 2022 10:57ч.

  За Путин плачат и за провала му... Хахахахахахахаха...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Банкянско-канадски уроди

  21 Юли 2022 9:37ч.

  Ти по-добре кажи как е младежът байГън?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Благодаря, добре е.

  21 Юли 2022 9:57ч.

  Тези дни нарекоха една местност на негово име "Brandon Falls". Обозначава мястото, където той, БайВиДън се простна на земята от велосипеда си... https://www.zerohedge.com/political/place-where-biden-face-planted-bike-named-brandon-falls-google-maps

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • CMEXXX

  21 Юли 2022 9:38ч.

  Ни думай ва! Ний пък мислехме, че отдавна е мъртъв и има двойник, че ще умре другата седмица, че е неизлечимо болен, че ... Пък то, жив и здрав! И ся ко праим ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "да си го кажем направи - САЩ се ОСРАХА здраво"

  21 Юли 2022 9:43ч.

  Покрай тях и тукашните тикви, ОФета, наблюдатели, дежурни анализатори и интелектуалци, повечето медии, неизброимото множество НПОшници и всички професионални русофоби на копанята на USAID.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А най-паче сегашният МС

  21 Юли 2022 9:46ч.

  Начело с курулясалия умник с "бензоколонката с ракети", който скоро ще повръща диверсифициран газ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 21 Юли 2022 9:43ч. Покрай тях и тукашните тикви, ОФета, наблюдатели, дежурни анализатори и интелектуалци, повечето медии, неизброимото множество НПОшници и всички професионални русофоби на копанята на USAID.

  21 Юли 2022 11:00ч.

  Тукашните тикви, либерални комунисти, гей-активисти и обикновени интелектуалци педерасти, нпо-девианти и всички, чакащи на грантове от АзБ и през живота си, нямащи един ден смислен трудов стаж са само сенки в тетъра на по-големите и батковци и лели девианти и като всички бледи проекции ще изчезнат първи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • j.jelevban-Грешката на Путин

  21 Юли 2022 9:46ч.

  Трябваше да обучи ,въоръжи и прати на фронта максимален брой желаещи!И не с идеята че така бързо ще спечели войната.А с идеята за следвоеното развитие..Мисля Кадиров разбира това и прави точно това.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • грешка или не - съди сам:

  21 Юли 2022 12:26ч.

  успя на ротационна база, от по няколко седмици, да прекара през огъня на истинските сражения по-голямата част от армията без да ги излага на смъртна опасност за продължително време, повиши техническите им умения и изпробва новите оръжия...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  21 Юли 2022 10:02ч.

  Защо да си хаби живата сила? Путин действа само с професионалната армия.Той играе стратегически и знае, че ще смаже Украйна през есента и зимата, когато ще почне да унищожава енергийната инфраструктура плюс спирането на газоподаването !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ???

  21 Юли 2022 10:13ч.

  Ха, добър ден!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • коментар

  21 Юли 2022 10:16ч.

  Е, то е очевадно, че Путин си е здрав. Които и да го е гледал на срещата в Иран се вижда точно това. Ако го сравним с дядо Джо, като действия, походка и да не говорим, че Путин не чете постоянно като Джо, които не може да си запомни мисълта. Така че с това си изявление Уили направо откри топлата вода.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да е жив и здрав

  21 Юли 2022 21:33ч.

  Да е жив и здрав Путин още дълги години. Само той може да затрие окончателно тумора Русия така, както Горбачов затри тумора СССР.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Голямо интервю на Лавров - ВИДЕО, линк!

  21 Юли 2022 10:20ч.

  Интервю на Сергей Лавров от 20 юли 2022 г. - за джендърите и световната конспирация: https://www.youtube.com/watch?v=Y9FKpP3K9HY

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ?????

  21 Юли 2022 10:31ч.

  Същия. Изгледай все пак интервюто. Може и да ти светне нещо в промитата куфалница.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Схемата

  21 Юли 2022 10:46ч.

  Комуникацията с наблюдателя е напълно безпредметна! Проверено е!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • nan

  21 Юли 2022 10:58ч.

  във виртуалния свет на либераста се случи точно така, в реалния свят обаче, нещата бяха другояче. това, че длъжниците от Г7 не пожелаха да говорят с Лавров, не означаваше, че нямаше други желаещи да се видят с него.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Путин е напълно здрав Шефът на ЦРУ: Путин е напълно здрав

  21 Юли 2022 10:30ч.

  Шефът на албанското разузнаване : А Байдън е напълно изкукуригал.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • албански реотан

  21 Юли 2022 10:46ч.

  Шефът на ЦРУ в откровено признание: ние сме по-бавнозагряващи даже и от албански реотан.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Схемата

  21 Юли 2022 10:51ч.

  Нещо ми подсказва, че предадените думи на г-н Бърнс са буквален превод. Последното прави нещата дори още по-тревожни. Има нещо дълбоко дебалансирано и объркано в тези думи. Катег. заявление, че това не е офиц. становище на разузнаването. Ерго, стоя тук пред вас и заявявам субективно мнение! Това не е ли леко смахнато?! Годиви упражнения и внушения ... и после изведнъж субект. мнение?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Схемата

  21 Юли 2022 10:57ч.

  А редно ли е въобще шефът на една всемогъща структура да се изправи и да мънка, че става дума за негово лично мнение?! Има и по-лошо! В същия абзац има една фраза, доста смущаваща: "но доколкото можем да кажем, той е напълно здрав". Какво е това? Признание за безсилие, провал на въздесъщите. Ама, чакайте, нали беше лично мнение?! Тогава шефът говори в първо лице мн. ч., което въобще не е ОК.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Схемата

  21 Юли 2022 11:01ч.

  При това той не изрича: "доколкото можем да преценим", "има сериозни основания за твърдим, смятаме". Той казва: "Доколкото можем да кажем!" Слабо, смутено, объркано! Подобно изказване е подходящо за младши помощник на шефа за връзки с обществеността на институцията. Шефът не може и не трябва да говори така!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И ЦРУ е принудено да признае

  21 Юли 2022 11:09ч.

  Путин е здрав като бик. Казано на руски - бык.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А лекарят на ЦРУ?

  21 Юли 2022 11:34ч.

  Какво казва лекарят? Или шефа е специалист по всичко?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • НЕ ВЯРВЯЙТЕ НА ТОВА КОЕТО БУТАТ ПРАД ОЧИТЕ ВИ

  21 Юли 2022 12:09ч.

  търсете това което крият от вас. Из съветите на инструктор от ЦРУ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • За Путин здраве, за народа грижи

  21 Юли 2022 12:53ч.

  https://youtu.be/o90IfF-PzpE

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Баси и шефа на ЦРУ

  21 Юли 2022 13:00ч.

  ли е путинска подлога? Накъде е тръгнар този свят, ахахаха...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пияния Майстор

  21 Юли 2022 13:16ч.

  Шефът на ЦъРъУто се изказва крайно " политкоректно" , щото току виж, Путин уволни и него. Точно шефът на ЦРУ ли не знае, че се кърти-чисти-извозва целия световен ред на Сорос-Байдън-Урсула-и вся астальная подобни и Путин е само фронт-мен на бригадата зидаро-мазачи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  21 Юли 2022 14:15ч.

  Всеки ден живот на Путя връща година назад Матушката.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Идеалист

  21 Юли 2022 14:39ч.

  Преди 2 месеца, Путин имаше лумбална дископатия в ляво!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Путин е жив и здрав

  21 Юли 2022 16:24ч.

  ...и ви пори като шарани и ви пълни като агнета!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Международната реакция разпространява лъжи и клевети,

  21 Юли 2022 16:42ч.

  че Путин страда от рак, че се налага да взима вани със стрити на прах рога от северни елени, осигурени му от маршал Шойгу, самият той потомствен еленовъд. Нищо вярно няма в това. Путин е здрав като Ленин, Сталин и Брежнев взети заедно и има силите, морални и физически, да управлява още поне няколко мандата по шест години всеки.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Точен превод!

  21 Юли 2022 20:08ч.

  Точните думи на Бърнс са: "Путин е ПРЕКАЛЕНО здрав!" Затова е бил и смехът в залата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • кумулус

  21 Юли 2022 20:55ч.

  Колко вълнуващо, че от най високо ниво ЦРУ уведомява за здравословното състояние на Путин. Какво облекчение за Бърнс, че в служебното му положение не се налага да осведомява обществеността за здравословното и ментално състояние на Бидона.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Шефът на ЦРУ: Путин е напълно здрав

  21 Юли 2022 22:19ч.

  Шефът на ЦРУ: А Байдън е напълно изкукал.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • седесаря реститут

  22 Юли 2022 1:47ч.

  долу сесесер да живее юса

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • николов-

  22 Юли 2022 12:51ч.

  подтекста е ,че путин е нормален и напълно съзнателно прави тези убийства. т.е. може и ще носи отговорност.пред кого не се знае.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи