Шефът на ЦРУ посетил тайно Украйна

Шефът на ЦРУ посетил тайно Украйна

Директорът на Централното разузнавателно управление (ЦРУ) на САЩ Уилям Бърнс е посетил наскоро Украйна, където се е срещнал с представители на разузнаването и с президента Володимир Зеленски, съобщи представител на американското правителство, цитиран от Франс прес.

Агенцията отбелязва, че запазената в тайна визита е била осъществена на фона на започналата в началото на този месец от украинските въоръжени сили контраофанзива в източната и южната част на страната.

По време на посещението си Бърнс е потвърдил "ангажимента на Съединените щати да споделят разузнавателна информация, за да помогнат на Украйна да се защити от руската агресия", каза пред АФП въпросният американски служител, пожелал да остане анонимен.

В. "Вашингтон пост", който първи съобщи за визитата, твърди, че украинските лидери са представили на шефа на ЦРУ планове за отвоюване на окупираните от Русия територии и за започване на преговори за прекратяване на огъня до края на тази година. Американският всекидневник не посочи точните дати на посещението, като се ограничи да каже, че Бърнс е бил в Украйна този месец.

В публикувано вчера интервю за "Вашингтон пост" командващият украинските въоръжени сили Валерий Залужни заяви, че липсата на определени оръжия, по-конкретно на изтребители, ограничава контраофанзивата.

Във вторник Съединените щати обещаха пореден транш оръжейна помощ за Киев, този път в размер на половин милиарда долара. Новият пакет по-конкретно ще включва боеприпаси за зенитни системи и бронирани автомобили.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • На кого му пука, шефът на ЦРУ къде ходи тайно и явно?!

    01 Юли 2023 14:22ч.

    Тази организация най-усърдно се самопредставя като разрушител и пречка за благоденствието и благополучието на народите от планетата Земя! Животът на другите няма значение, има значение животът само на "елита", който етил е станал такъв благодарение на народите. Но същият този "елит" най-егоистично и арогатно не позволява на НАРОДИТЕ да живеят в мир, благоденствие и благополучие! От егоцентризъм. А въпросната организация е инструмент, черната маша на егоистите. Толкова.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Говори се,

    01 Юли 2023 14:36ч.

    че Пригожин бил получил 6 милиарда долара поощрение, за да направи каквото направи... Той пък - от тях бил дал половината на ВВП. Ха-ха-ха. А ВВП пък ги бил внесъл в държавния си бюджет като "дарение" от братските хам. щати... ти да видиш...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А чудничка новинка! Не случайно "хартланда" са народите на Източна Европа + Русия и федерация!

    01 Юли 2023 14:51ч.

    Много са се разтревожили брадърите, но не искат да разберат и да проумеят, че с насилие с оръжия не се постига много! Бизнесът им си върви, но да не е за сметка на Живота на невинни хора от Европа! Ами така е СПРАВЕДЛИВО - ОТ 150 МИЛИАРДА ПОМОЩ за нещастната Укр - едни 6 МИЛИАРДА са ОТИШЛИ ЗА РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ! :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Необичаен

    01 Юли 2023 15:12ч.

    За да не стават "грешки", тези неща се обявяват пред определен кръг хора. Току виж някой пратил координати и го "калибрират".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нещо заплашваш ли? Нали четеш - ГОВОРИ СЕ!

    01 Юли 2023 17:42ч.

    Какво искаш да постигнеш - да не споделяме и какво се говори ли?! Или пък да не би с това "предупреждение" да признаваш, че има нещо вярно в говоренето?! То и за ваксините ГОВОРИ СЕ за милиарди усвоени, и?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Целта на тази среща съобщи WP

    01 Юли 2023 17:47ч.

    Директорът на ЦРУ и бившият посланик на САЩ в Русия Уилям Бърнс тайно пътуваха до Украйна, за да обсъдят план, който ще позволи възобновяване на мирните преговори преди края на годината, съобщава The Washington Post, цитирайки американски служители, запознати с подробностите за посещението. Идеалният сценарий на Украйна е, че ако въоръжените сили на Украйна успеят да си възвърнат контрола над голяма територия от страната до есента на 2023 г., да преместят артилерия и ракетни системи до границата на анексирания от Русия Крим, постепенно да се придвижат по-на изток от страната , тогава това ще отвори възможност за преговори с Москва за първи път от март 2022 г. "Русия ще преговаря само ако се почувства застрашена", каза високопоставен украински служител.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ...

    01 Юли 2023 17:49ч.

    https://www.washingtonpost.com/national-security/2023/06/30/cia-director-burns-ukraine-counteroffensive/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи