Шефът на ЦРУ е посетил Китай през май

Шефът на ЦРУ е посетил Китай през май

Президентът Джо Байдън често е изпращал Бърнс на деликатни мисии, за да се срещне с противниците на САЩ.

Директорът на ЦРУ Уилям Бърнс е посетил Китай миналия месец за разговори с китайски колеги, съобщи днес официален представител на САЩ, предаде Ройтерс.

"Миналия месец директор Бърнс пътува до Пекин, където се срещна с китайски колеги и подчерта важността на поддържането на отворени линии за комуникация в областта на разузнаването", заяви служителят пред Ройтерс.

Посещението на ръководителя на американската разузнавателна агенция, за което първи съобщи "Файненшъл таймс", идва в момент, когато администрацията на президента Джо Байдън настоява за поддържане на отворени линиите на комуникация и се планират срещи между различни високопоставени служители във Вашингтон и Пекин на фона на напрегнатите отношения.

Връзките между двете най-големи икономики в света са обтегнати по въпроси, вариращи от Тайван и човешките права в Китай до военната дейност в Южнокитайско море.

Президентът Джо Байдън често е изпращал Бърнс на деликатни мисии, за да се срещне с противниците на САЩ, припомня Асошиейтед прес. В края на 2021 г. Бърнс отиде в Москва, за да се срещне с руския президент Владимир Путин по повод индикациите, че Русия се готви да започне нова инвазия в Украйна.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

Напиши коментар

Откажи