Шефът на ЦИК: Изборите ще струват 70,5 млн. лв., няма да купуваме нови машини

Шефът на ЦИК: Изборите ще струват 70,5 млн. лв., няма да купуваме нови машини

Необходимият брой машини за провеждане на изборите са налични още от миналата година. Държавата разполага с 12 837 устройства за машинно гласуване. Това заяви в предаването „Тази сутрин“ на бТВ председателят на ЦИК Камелия Нейкова. Тя добави, че към настоящия момент няма необходимост да бъдат доставяни нови машини.

„На предходните избори имаше секции, където в зависимост от броя на гласувалите избиратели, имаше по две устройства за машинно гласуване. Такава преценка ще бъде направена и сега, именно с цел да не се допусне струпване на избиратели“, заяви Нейкова.

Тя добави, че в момента машините се съхраняват там, където са от самото начало на доставката – в частен склад. Охраната е от органите на МВР.

"План-сметката, която беше приета от Министерски съвет миналата седмица, е, че изборите ще струват около 70,5 млн. Като 10 млн. от тях са за бюджета на ЦИК. Тези разходи най-вероятно ще бъдат увеличени, тъй като в тях не са включени разходите за логистични и технически дейности, свързани с машинното гласуване", поясни председателят на ЦИК.

Според нея едва ли технологията на гласуването определя изборните резултати, а по-скоро доверието в процеса и участниците в изборите.

Гледайте повече във видеото.

 

Коментари

  • Д-р Контупишеф сертифициран генеколог

    08 Авг 2022 9:50ч.

    Ама 70 милиона пари ли са? Това са пати за семки и бонбонки. Я купете нови 2-3 милиона индивидуални машини за всеки гласоподавател по една машина , да си гласуват хората комфортно по пантофи от в къщи. За около 2-3 милиона машини по десетина бона за машина, ще излезе на прЕмоция под 47 меле-ярда в €. Държавата е каца без дъно, а законите са врАта на польйе, гребете на воля ще има за всички!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-Брояч

    08 Авг 2022 11:45ч.

    ''Не е важно кой гласува,а кой брои''-Сталин.Машинките добре броят.Точно според инструкциите от козяк.''С враговете трябва да се бием,а не да се договаряме''-Сталин.Очаквайте изненади тоя път.Вече много хора знаят как да ги манипулират.Ще има секции със 100% за определени партии.И касиране на избори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И какво излиза?

    08 Авг 2022 11:57ч.

    Успее ли народа да избере добри управници - изборите ще са като капиталовложение, което ще се изплати. Не успее ли - изборите ще са загубени пари.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-ОПИУМ ЗА НАРОДА

    08 Авг 2022 12:45ч.

    Тoва са изборите.Народа е наясно и не ходи на избори.Не е ясно кога ще хване сопата но е време!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всичко е сметнато и купено от УСА

    08 Авг 2022 13:22ч.

    Една парламентарна партия - ВЪЗРАЖДАНЕ - влезе в Народното събрание преко волята на САЩ и всичките скарани евроатлантици, вкл. и БСП, се опитват да ги очернят. Костадинов е очернян, така както беше очернян и Сидеров. Най-интересното е, че от завист Атака също очерня ВЪЗРАЖДАНЕ. ЦИК, РИК, СИК са излишни. Дяволът (Молокх) казва резултатите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи