Шефът на „Топлофикация“: Ако има нарушение, фактурите ще се коригират

Шефът на „Топлофикация“: Ако има нарушение, фактурите ще се коригират

„Без никакво съмнение ще бъдат коригирани фактурите, ако се окаже, че са нарушени правилата при формирането на сметките. Дайте ни няколко дни, когато имаме решение с Министерството на финансите“. Това заяви в предаването „Тази сутрин“ на бТВ Александър Александров, изпълнителен директор на „Топлофикация София“.

„Топлофикация“ няма интерес да начислява грешно ДДС. Разминаването е, че досега начислявахме 20% на всички сделки в миналия регулаторен период, който приключи на 30 юни. Отоплителният сезон от ноември до април“, добави той.

„Има над 200 обекта, които искат да се присъединят към „Топлофикация“. Не препоръчвам на никого да изключва топлоподаването си, защото ще натовари своите съседи, но и това остава най-евтиния вариант“, обясни Александров.

Според него „Топлофикация“ може да работи над три месеца на мазут, ако няма необходимите количества газ.

„Одържавяването е само един елемент. Модернизацията на „Топлофикация“ няма алтернатива. Трябва да се намери сериозен инвеститор, който да я реализира. Има съгласие между общината и държавата относно оздравителния план“, подчерта изпълнителният директор на дружеството.

Източник: бТВ

 

 

Коментари

 • любопитен

  29 Авг 2022 8:40ч.

  "Според него „Топлофикация“ може да работи над три месеца на мазут, ако няма необходимите количества газ." .............. И от къде ще го вземете този мазут след като Лукойл произвежда незначителни количества от него?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • От държавния Лукойл

  29 Авг 2022 9:22ч.

  Германците дадоха пример - национализират руските активи. Ако Лукойл откаже да произвежда мазут и София остане на студено - руснаците ще загубят рафинерията в Бургас.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • От държавния Лукойл

  29 Авг 2022 9:25ч.

  А парите за обезщетение на досегашния собственик на рафинерията ще попаднат под санкциите и ще бъдат преведени за възстановяване на Украйна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отговорът е, че и мазут нямат. А как замърсява, да не говорим. Ама зелената сделка се спомина, така че всичко е наред

  29 Авг 2022 13:04ч.

  Германците такъв светъл пример дадоха, че по-добре да не го коментираме. Цялата европасмина са някакви съвършени шизофреници.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ще национализират рафинерията на Ротшийлд, която само номинално е руска? 😝

  29 Авг 2022 13:11ч.

  Бива си го това, дето го шмъркате там 😎

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи