Шефът на руското разузнаване предупреди САЩ, че Украйна ще стане втори Виетнам за тях

Шефът на руското разузнаване предупреди САЩ, че Украйна ще стане втори Виетнам за тях

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Шефът на руското външно разузнаване Сергей Наришкин предупреди САЩ, че подкрепата за Украйна от страна на Запада ще превърне конфликта във втори Виетнам, който ще преследва Вашингтон с години.

"Съединените щати рискуват да създадат за себе си "втори Виетнам", с който всяка нова американска администрация ще трябва да се справя, докато на власт във Вашингтон не дойде повече или по-малко разумен човек. Украйна ще се превърне в черна дупка, която ще поглъща още и още ресурси и хора", пише Наришкин в статия, публикувана във ведомственото издание "Разузнавач" на ръководената от него Служба за външно разузнаване на Руската федерация.

Според директора на Службата за външно разузнаване Западът ще се опита да удължи максимално боевете и да превърне украинския конфликт във втори Афганистан. По думите на Наришкин това ще бъде направено с надеждата, че потенциалът на Русия ще започне да се изчерпва с времето.

Разузнавач №1 на Русия подчертава, че обективно е невъзможно да се постигне победа на бойното поле над Руската федерация, така че западните страни ще продължат да постигат целите си чрез мерки, които нарушават международното право, а именно санкционен натиск и помощ на Киев с оръжия и техника. "Всичко това ще ускори сриването на авторитета на Запада в света", заключи шефът на Службата за външно разузнаване.

Руският президент Владимир Путин изпрати в началото на миналата година войски в Украйна и започна война, при която ранените и убитите вече са стотици хиляди. Конфликтът доведе до най-голямата конфронтация между Русия и Запада от шест десетилетия насам. Западът предостави на Украйна повече от 246 милиарда долара военна и хуманитарна помощ, но украинското контранастъпление се провали и Русия запази контрола си над почти една пета от украинската територия.

Американският президент Джо Байдън предупреди, че пряк сблъсък между НАТО и Русия може да предизвика Трета световна война и многократно изключи изпращането на американски войници в Украйна.

Войната във Виетнам на практика е конфликт между Източния блок и Запада, воден по време на Студената война, в който САЩ, заедно със силите на Южен Виетнам, се борят срещу Севера, подкрепен от комунистическите сили на Китай и Съветския съюз. Войната, в която са убити милиони хора, приключва през 1975 г. с победа за Северен Виетнам и поражение за САЩ, които губят повече от 58 000 войници, а в Америка набира популярност силно антивоенно движение.

Байдън се обърна вчера към републиканците за нова военна помощ за Украйна.

"Ако Путин превземе Украйна, няма да спре там", каза Байдън, прогнозирайки, че руският президент ще атакува съюзник от НАТО. Американският лидер допълни, че тогава "ще получим нещо, което не искаме и което в момента нямаме: Американски войски срещу руски войски".

Източник: dnes.dir.bg

 

 

Коментари

  • последно предупреждение

    08 Дек 2023 9:45ч.

    Не може да изтича кръвта само на руския свят, а тия ми ти тарикати да гледат само отстрани и да се кефят... ако Западът не се вразуми, скоро ще започне да изтича и неговата кръвчица.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Истината боли

    08 Дек 2023 10:07ч.

    Пригожин vs Стрелков: циник против благородния https://www.youtube.com/watch?v=0JTbok_4LoQ РОЙ ТВ 331 хил. абонати

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Северозападнал

    08 Дек 2023 10:18ч.

    РФ вече спечели войната с 404, остава да сложи на колене и т.н. колективен Запад. Видно е от самолет че това е постижима цел, поне политически, тъй като народите на този Запад им писна от техните си политически дебили и пропукванията вече са видими и в САЩ и в ЕС, за онзи който има очи да вижда!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • РФ вече спечели войната с 404

    08 Дек 2023 11:51ч.

    На базата на какво твърдите това? Фронтовете са замръзнали от година и повече ? Движенията на двете страни на бойното поле са минимални. Измерват се в метри…?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Хю

    08 Дек 2023 16:30ч.

    На базата на това че, аскер за заколение вече не остана.. БайДъното се погрижи, много скоро обаче ще увисне.. както и цялата му паплач

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЧОВЕК

    08 Дек 2023 10:58ч.

    Да,до тук всичко е вярно.Но и другото е вярно,че Русия,Китай и Северна Кореа не предлагат нищо повече от ДИКТАТУРА,така,че който иска това значи или не е живял в такова управление или мечтае за потисничество в ПЪЛНИЯТ МУ ВАРИАНТ.БЛАГОДАРЯ,НЕ ХАЧУ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • крахът на консумеризма

    08 Дек 2023 11:03ч.

    Представа си нямаш за какво говориш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ти не излизай с тия фалшиви алтернативи-манипулации

    08 Дек 2023 11:33ч.

    Юнак, изборът не е или либерастията, или диктатура. Пътят е нито либерастията на Демократите в САЩ, Байдън, Лайнен и вси останали, нито диктатура. Европа трябва да се върне към здравия си естествен разум. И, да, и Европа трябва да се върне към демокрацията, а не шайка брюкселски чиновници, неизбарани от никого, да налагат кривите си виждания на европейските народи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    08 Дек 2023 12:07ч.

    Ако можеш да обясниш какво точно значи "здрав естествен разум". Или с лозунги по-лесно?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Купете си очила щом не виждате

    08 Дек 2023 12:38ч.

    Родител 1 и 2 или лицето родило детето, или закрий си енергийните мощности, това достатъчни примери ли са за извратен, неестествен, болен мозък? Или подписахме Минск 2, за да не го изпълним, а за да излъжем руснаците? Или ембарго за руски петрол и газ, докато САЩ го купува без проблем? Нека умират украинци, щото е добре за САЩ. Или да раздухваш спец постановката Буча, докато си траеш за Газа.. . Вифка, жал ми е за теб!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    08 Дек 2023 22:19ч.

    Бягането по тъча не означава нищо друго освен бягане по тъча. Жалка работа, бягане от отговор. Или изброеното е пример за резултатите от "здрав разум"?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "ДИКТАТУРА,така,че който иска това значи или не е живял в такова управление или мечтае за потисничество в ПЪЛНИЯТ МУ ВАРИАНТ.БЛАГОДАРЯ,НЕ ХАЧУ

    08 Дек 2023 11:16ч.

    Я кажи колко ти плащат да пишеш, а ние от форума ще се бръкнем да ти платим 2 евроцента отгоре, за да не пишеш. Щото срамиш България, българския език, българската ортография, българската пунктуация, а шпациите направо ги изнерви, русофобе жалък.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Диктатурите

    08 Дек 2023 11:59ч.

    ЕС натиска да ограничава свободите на европейците. Още не е Диктатура , но се напъва в тази посока. Русия е още по-малко свободна. Има военна цензура, контрол на населението, напредваща цифровизация, полу насилствена мобилизация, все така ковидизъм… За Украйна изобщо да не говорим.? А Китай ? Искате да вървим на изток ? Към китайския модел на пълен дигитален контрол ? Социален рейтинг ? Концлагери ?… Ами мерси. Я тоже не хочу.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бактън

    08 Дек 2023 12:16ч.

    Пак ти казах, нямаш си и елементарна представа за Русия и Китай, обаче ни сричаш опорки като типична пропагандно информирана либерастна влъхва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Напротив

    08 Дек 2023 14:33ч.

    ТИ си нямаш представа кой съм. Какви възможности имам. И къде съм бил (вкл. страните за които споменах) ВИЕ от диваните нямате представа за какво пишете. Идеализирате страни за които днес си нямате хал хабер. Понеже не съм циник, а често милостив човек, ще призная. Като ви чета такива като теб, мъчно ми е за вас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уважаеми драги,

    08 Дек 2023 16:15ч.

    Тук не е мястото да реабилитирате комплексите си за малоценност! Това, което казвате е семпло като извинителна бележка. Но, което е по-съществено е, че е очевидно невярно! Няма как да сте били в Китай, Индия или Русия, и да твърдите горното, освен ако имате проблеми със зрението.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Неуважаеми

    08 Дек 2023 18:13ч.

    Деликатно ти подсказаха че не разбираш за какво пишеш и какво възвеличаваш. Защото си цървул. По-далече от пазара за прах за пране в Одрин не си стигал. Оставиха ти възпитано място за измъкване от тъпите ти твърдения… но щом напираш пак, ГЛУПАК СИ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шефът на руското разузнаване предупреди САЩ, че Украйна ще стане втори Виетнам за тях

    08 Дек 2023 13:04ч.

    От своя страна, шеф на американското разузнаване предуреди Россия, че Украйна ще стане втори Авганистан за тях

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ограмотете се бе

    08 Дек 2023 17:08ч.

    Я виж в някой географски атлас на български как се изписва името на държавата А-н!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Интересно,след като Наришкин

    08 Дек 2023 16:27ч.

    и Шойгу,Герасимов,подведоха руското политическо ръководство,включая и Путин,сега баш разведчика на Русия седнал да дава ъкъл какво щяло да стане ако…. !Мисля че цялото ръководство на Россия през 2022 бе подведено от страна на тримата гореупоменатит лица за което същите следва да носят тежка наказателна отговорност включая и Путин за хилядите убити руски войници за тая поредна гражданска война !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • длагнест

    08 Дек 2023 17:06ч.

    Русия не е длъжна да разкрива никакви военни козове на никого. Войната е вид маскировка, а Западът хитро (чрез намесата на проксито си) се опитва да изкопчи военни похвати и тактики от руснаците, както и да добие сведения за най-модерните им оръжия. Совите обаче не са това, което са. Изкуството на военните действия е включително в това - противникът до последния момент да остане заблуден.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    08 Дек 2023 17:07ч.

    Не знаех, че 330 000 американски войници са дали фира.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Guest

    09 Дек 2023 1:28ч.

    Спри белото, достатъчно ти е да ходиш на прайда и там да се напъваш да блеснеш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До 17.07

    08 Дек 2023 21:28ч.

    Какво знаеш ти, бе, пишеш само каквото са ти казали, а останалото са измислени глупости, неграмотник такъв, пък и руски не знаеш, а си се захванал да парадираш, некадърник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Те кадърните

    08 Дек 2023 21:31ч.

    не се захващат на такава отвратителна работа, имат си достойно препитание.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи