Шефът на "Пирогов": Прокуратурата разследва екипа на Хинков

Шефът на "Пирогов": Прокуратурата разследва екипа на Хинков

Следвайте "Гласове" в Телеграм

С изненадваща контраатака излезе директорът на "Пирогов" Валентин Димитров срещу опиталия се да го отстрани здравен министър Христо Хинков.

"Прокуратурата е в "Пирогов", не мога да кажа за кой казус, разследва. Не разследват мен. Разследват хора от екипа на г-н министъра. Това е", заяви той пред депутатите от здравната комисия. А на уточняващ въпрос все пак разкри кого проверяват - началника на кабинета и директор на дирекция.

Защо превръщаме Народното събрание в цирк, попита той. И отговори с нова атака към министерството, отново за обществени поръчки, но от здравното министерство. Той се възмути за обществена поръчка за ремонт на 10 столични болници на стойност от 1,6 млн., финансирана с евросредства.

"Тя е спечелена от фирма от Русе, регистрирана на 22.11. 2022 г. с 6 служители и референции за ремонт на 2 апартамента. При прогнозна стойност за "Пирогов" 400 хил. с  50% от прогнозата стойност - 189 хил. без ДДС. При 100% авансово плащане от МЗ, плюс санкция, ако до 200 дни не бъде извършен ремонт - 0,05% върху стойността. Така е още в 10 болници. Написах официално писмо до министър Хинков, в което сигнализирам, че има опасност за "Пирогов", обяви изненадващо д-р Димитров.

Той се оплака, че носи отговорност макар да не плаща и да няма финансови взаимоотношения. Бил обаче длъжен да пусне строителя в клиниката по токсикология.

"Блокирайки клиника, която ми е печеливша, влизайки тая фирма, ще ми блокират работата. Имал съм такива случаи - направиха покрива. 700 хил. лв. бях задлъжнял и бях притискан да ги платя, но докато не си свършат работата...", депутатите обаче го прекъснаха да каже от кого е притискан, а той лаконично каза - "разни хора от общественото пространство".

"Това съм го играл. И написах писмо до министъра. Това не касае само мен. Атакуват ме за обществените поръчки, които съм извършил аз...", продължи шефът на "Пирогов".

Източник: "24 часа"

 

 

Коментари

Напиши коментар

Откажи