Шефът на Пентагона: Над 25 хил. жени и деца са убити от Израел в ивицата Газа

Шефът на Пентагона: Над 25 хил. жени и деца са убити от Израел в ивицата Газа

Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин каза днес, че над 25 хил. жени и деца са убити от Израел от 7 октомври насам, предаде Ройтерс. Началникът на Пентагона добави, че Израел е способен и е задължен да направи повече, за да предпази цивилните в анклава.

Остин бе запитан по време на изслушване в Конгреса на САЩ колко палестински жени и деца са убити от израелските сили, при което той отговори, че "броят е над 25 хиляди". Американският военен министър допълни, че на Израел са били доставени повече от 21 хил. боеприпаса с точно насочване от началото на войната в ивицата Газа.

На 7 октомври 2023 г. радикалното палестинско движение "Хамас" нападна изненадващо южната част на територията на Израел, като по израелски данни бойците на групировката са убили около 1200 души и са отвели в Газа около 250 заложници.

Жертвите на ответните израелски удари досега в ивицата Газа вече са надхвърлили 30 000 според информацията на здравното министерство на движението "Хамас", контролиращо анклава. 

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • Точка

    29 Фев 2024 21:12ч.

    Край на всички приказки, че палестинците лъжат и числата им са раздути и неверни. Според данните на Остин - 5 хил. убити мъже, които не може всички да са бойци на Хамас. Доста неточна стрелба на израелците, които си гонят своите цели, разчитайки, че никой никога няма да им държи официална сметка. Но, както казват на другия фронт - еще не вечер.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Над 25 000 жени и деца в Газа са убити с американски оръжия

    29 Фев 2024 22:02ч.

    и с пари от САЩ, Израел прочиства етнически Палестина, за да я заграби.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зеленски обяви 31 хиляди жертви!

    29 Фев 2024 22:06ч.

    Чиската са интересни за съпоставка

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Числата

    29 Фев 2024 22:07ч.

    (поправка)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    29 Фев 2024 22:55ч.

    То сичко трябва да се поправи. Зеленски обяви загинали 31 000 военнослужещи, а в матряла става дума за жени и деца - това е съвсем друга категория жертви. И няма как да се съпоставя. Съпоставяй цивилните жертви на Зеленски с тези. А колко са цивилните жертви на Зеленски - едва ли са повече от 100. Не ги съобщават, защото ги е срам и са пропагандистки резерв - винаги можеш да дърдориш за зверства, кланета, изнасилени момченца, Буча, Муча и т.н. Но мълчат. Като се случи некво нещастие, като онзи ден - двама души, проглушават света. Но, иначе е тишина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Израел е в правата и задълженията си

    01 Март 2024 9:00ч.

    да се сражава с палестинските терористи!Що се отнася до самите палестинци тук мисля че напълно важи българската поговорка: да бе мирно сидяло,не би чудо видяло!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи