Шефът на КАТ в София: Семерджиев трябваше да бъде задържан на 11 юни от 7-мо РПУ

Шефът на КАТ в София: Семерджиев трябваше да бъде задържан на 11 юни от 7-мо РПУ

"Не е нормално да кажеш на близките, които търсят децата си, че инициалите съвпадат, все пак това са хора и съдби", каза още комисар Тенчо Тенев. 

Eкип на "Пътна полиция" е бил повикан, за да направи тест за наркотици на Георги Семерджиев на 11 юни. Резултатът показал, че Семерджиев шофирал с повече от един вид амфетамини. 7-мо РПУ е трябвало да  задържи водача според Законите на страната, обясни началникът на КАТ-София комисар Тенчо Тенев пред Нова тв.

“Не мога да кажа какво са казали колегите от 7-мо РУП. Наш екип на пътна полиция бе извикан там.

Семерджиев е опитал да избяга. Те са го преследвали, защото не е спрял на стоп палка. Направихме тест и се оказа, че същият е употребил повече от 1 амфетамин.”,обясни ген. Тенев по повод тежката катастрофа, при която загинаха две млади жени на 22 и 26 г.

Има образувано досъдебно производство срещу този водач. Според законите на страната водачът е трябвало да бъде арестуван. На територията на районното е трябвало да се задържи водача. Видях по ваш репортаж водач, който е бил забърсан, но не е съобщил на органите на реда.

На Георги Семерджиев сме му отнели шофьорската книжка, свали ли сме му табелите, спрели сме колата. Тепърва правим проверка дали швейцарското свидетелство за правоуправление е истинско или фалшиво.

От 2014 г. досега на този водач му се прави справка и ще се види, че той е с отнета българска книжка. Ние не можем да задържаме. Ние сме административно-наказващ орган.

Има 85 отнети точки, при максимум 39, с които разполага водача. Това означава, че е карал безразсъдно. Лично констатирах, че има синя лампа на предния прозорец, и синя лампа между двете седалки. Имаше и стоп-палка. Най-вероятно си я е купил. Те се продават от една фирма, която ги произвежда. По някакъв начин се е сдобил с нея, поясни ген. Тенев.

 

Източник: "24 часа"

 

 

 

Коментари

  • наглец

    07 Юли 2022 9:08ч.

    Вместо да му поискат оставката го канят по студията да коментира. Явно да си нагъл и дебелокож е изискване и за държавни служители, и за журналисти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поп Вечерко

    07 Юли 2022 11:59ч.

    От изказването на шефът на КАТ в София, става ясно, че тази дрогирана, татуирана и безнаказана маймуна, която е олицетворение на цялата държава – кочина, си е плащал редовно месечната вноска и е бил надлежно чадъросан !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жозеф Игнасий Гилотен

    07 Юли 2022 14:12ч.

    За да има някакъв шанс за оправяне на нещо в кочината Булгаристан и тази дрогирана, татуирана и безнаказана маймуна, която е олицетворение на цялата държава – кочина, не ни трябва нито прокуратура, нито следствие, А САМО ТРЯБВА ДА ВКАРАМЕ В ГЛАВИТЕ СИ МАКСИМАТА : ОКО ЗА ДВЕ И ЗЪБ ЗА ЧЕНЕ !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да,...

    07 Юли 2022 9:30ч.

    ...трябваше... Кажи го на родителите на двете жени, гледайки ги в очите. Апропо, кой бе наказан ефективно за смъртта на двете млади жени затрупани от падналата къща на ул. Алабин?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шефът на КАТ в София: Семерджиев трябваше да бъде задържан на 11 юни от 7-мо РПУ

    07 Юли 2022 9:32ч.

    То и Ставийски е "трябваше" да бъде спрян да шофира, след като го бил спрял пътен патрул и бил установил, че е невнятен, ама не би...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ясно е, че Семерджиев

    07 Юли 2022 9:48ч.

    си е плащал редовно месечната вноска и е бил надлежно чадъросан

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уволнен от МВР за бездействие

    07 Юли 2022 9:56ч.

    Тоя да се подготвя за вътрешно разследване, и да си провери от НОЙ колко пенсия взема, че отдавна е на пенсия и заплата две в едно. После вика аз постигнах комунизъма, явно такава е била и идеята едно време, всеки да постигне комунизма самостоятелно

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 6666

    07 Юли 2022 10:43ч.

    7-мо е мафия в държавата, от там се контролират наркотиците как да бъде задържан техния човек, на който са му дали палка и е обурудван с полицейски атрибути. Защо никой не попита има ли пусната вътрешна проверка за осъществяване на чадър над този човек.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СМЕХХХ

    07 Юли 2022 10:58ч.

    До това водят либералните закони и действия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Богдана Тотева

    07 Юли 2022 11:00ч.

    А ЗАЩО не е бил задържан бе, наглец долен и корумпиран гереберастки теляк, ЗАЩО?! КОЙ не го е задържал и КОЙ му се е уена по медиите?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    07 Юли 2022 11:11ч.

    За КАТ Ст. Загора в гугъл съм писал.Ще напиша пак:КАТ в тоя си вид е ВРЕДЕН.Трябва да се премахне първоначалната регистрация от КАТ.Да видят как е по светът.Но се иска воля.То е като сметосъбирането. Кофите в колонията и подземните бункери и като къщички другата. Кочина е БГ. 1 нещо да е в ред-няма!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тенчо е характерно за Тракия мъжко име. Хубаво име и бай Тенчо навярно е хубав чиляк. Загадка е обаче защо КАТ не се управлява от по-млад полицай. Ако няма подходящ - нека купят. В Гуанджоу произвеждат андроиди - катаджии.

    07 Юли 2022 11:15ч.

    Доставят ги обмундировани с полицейска униформа, пистолет и пагони на комисар. Франко Дървеница излиза 1200 евра. Време е освободят бай Тенча. Нека той се върне към чобанските си корени - стадо овчици, Шаро-верен другар, козя торбичка през рамо и меден кавал в пояса. Чист въздух, лечебно спокойствие. Сбогом на нервния град опищян от сирени и тревожни канцеларски подпръцкания.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тенчо няма кабаят по този казус

    07 Юли 2022 12:18ч.

    Кучето е заровено в 7мо РПУ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • опс

    07 Юли 2022 11:27ч.

    ....".По някакъв начин се е сдобил с нея, поясни ген. Тенев"... Ега ти,таз мисирка,която е интервюирала въпросния ГЕНЕРАЛ дали не го е оприличила на Брус Уилис.Иначе не мога да си обясня как го е повишила в този чин. Евалла на мисирките от 24 часа

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Милор от село Парамун социален антрополог

    07 Юли 2022 11:46ч.

    Впечатлява железният ред в полицята, описан от бай Тенчо. Един екип гони нарушителя, друг го хваща, трети тества. После викат бойци от 7-мо. Те идат и прокурор водят, и мечкар с танцуваща мечка - законът го изиска! Четеш и мигом си спомнящ за Ботевия стих: "Една му с билки раната върже, / друга го пръсне с вода студена, / трета го в уста целуне бърже, – / и той я гледа, – мила, зесмена!".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Милор от село Парамун социален антрополог

    07 Юли 2022 16:52ч.

    Току-що бай Тенча изгоря. До седмица ще си събере бохчицата и друм да пасе овчиците. Бай Тенча, що не си стоя из тракийско, що тези пусти пари пак те изкушиха?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи