Шефът на групировката "Вагнер" обяви, че са превзели украинския град Соледар

Шефът на групировката "Вагнер" обяви, че са превзели украинския град Соледар

Украинският град Соледар, за който в последните дни се водеха ожесточени сражения, е поставен под контрол на бойците на руската военна групировка "Вагнер", предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Това съобщи руският бизнесмен Евгений Пригожин, който е ръководител на "Вагнер". 

"Подразделенията на частната военизирана компания "Вагнер" взеха под контрол цялата територия на Соледар", се казва в съобщение на Пригожин, качено в "Телеграм" от пресслужбата му.

В него се уточнява, че в центъра на града са обкръжени вражески бойци и се водят сражения. Броят на пленените украински военни ще бъде съобщен утре, се допълва още в текста.

Според предприемача, в центъра на града се е образувал котел, в който продължават боевете. Той обеща да съобщи броя на пленените украински войници по-късно. 

Освен това Пригожин е подчертал, че в щурма на града не са участвали други части освен тези на ЧВК "Вагнер". 

По-рано командирът на подразделението от доброволци на специалните сили "Троя" Владимир Новиков, е заявил, че в момента руските военни участват в тежки градски боеве в Соледар. 

Командирът е добавил, че функциите на щурмовите части в Соледар се изпълняват основно от бойци на частната военна компания (ЧВК) "Вагнер", които работят "твърдо и систематично". 

След това той е уточнил, че по време на уличните сражения им помагат войници от Втори армейски корпус и специалните сили "Ахмат".

Ситуацията в Соледар в Донецка област е критична, а позициите и сградите в града преминават от едни ръце в други по време на ожесточени боеве и руски окупатори, като украинските защитници удържат позициите си, заяви украински войник. Това съобщи CNN. 

Според член на 46-та въздушно-мобилна бригада, която участва в защитата на Соледар от масираната атака на руски войски и наемници от ЧВК "Вагнер", ситуацията в града е "критична", а броят на жертвите е толкова голям, че "никой не ги брои". 

"Ситуацията е критична. Трудно е. Държим се до последния човек", заяви пред репортери войник от ВСУ. 

Той описва динамичното бойно поле, където сградите преминават от едни ръце в други всеки ден, а бойците не могат да следят нарастващия брой на жертвите. 

"Никой няма да ви каже колко са загиналите и ранените. Защото никой не знае със сигурност... Позициите непрекъснато се превземат и възстановяват. Това, което днес е било наша сграда, утре ще стане сграда на Вагнер. Никой в Соледар не брои мъртвите", добавя той. 

Украинският защитник заяви също, че към вторник вечерта не е било ясно коя част от града се държи от руснаците. 

"Никой не може да каже точно кой къде се е преместил и кой какво държи, защото никой не знае точно. В града има огромна "сива зона", която всички твърдят, че контролират, но това са само празни думи", каза боецът. 

Военнослужещият каза също, че редиците на бойците на ВСУ в Соледар се попълват, тъй като боевете за града продължават. 

Припомняме, че руските войски започнаха мощна атака срещу Соледар, след като не успяха в продължение на месеци да обкръжат Бахмут. Според говорителя на Източната група войски на ВСУ Сергей Череватий руските нашественици са съсредоточили най-добрите части на Вагнер край Соледар. 

В сутрешния доклад на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна не се казва почти нищо за ситуацията около Соледар, където според журналисти се водят ожесточени сражения. Според някои съобщения руските формирования са навлезли в центъра на града, но все още не са го взели под пълен контрол. 

Украинските военни споменават само Соледар сред населените места по посока Бахмуцк, където руският обстрел продължава. 

Руската армия е нанесла 6 ракети и 16 въздушни удара. Извършени са над 50 обстрела от реактивните системи за огън, включително цивилната инфраструктура на Харковска, Донецка и Херсонска области. В цяла Украйна остава опасност от вражеска авиация и ракетни удари. От украинския генщаб призовават да се спазват сигналите за въздушна тревога. 

Освен това генералният щаб на ВСУ твърди, че близо 1500 служители на окупираната Запорожка атомна електроцентрала, които са отказали да получат руски паспорти и да подпишат споразумение с Росатом, са лишени от пропуски и достъп до централата. 

"Нашествениците търсят нови служители за АЕЦ в Руската федерация и подготвят жилищен фонд за бъдещите служители чрез така наречената "национализация" на апартаментите на местните жители, които са напуснали", се казва в доклада.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Шефът на групировката "Вагнер" обяви, че са превзели украинския град Соледар

    11 Яну 2023 9:06ч.

    елементарна руска пропаганда. нищо не са превземали. според генералисимус Зе и НАТО, украинците сами напуснаха града, защото е без стратегическо значение. същото ще направят и с Бахмут. Настроение: иронично

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 008

    11 Яну 2023 9:18ч.

    Арестович ли ти спусна опорката трол?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 008

    11 Яну 2023 9:20ч.

    Упс, грешка

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nan

    11 Яну 2023 9:21ч.

    някой е сънен още :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прав сте! ВСУ героично се сражава!

    11 Яну 2023 9:21ч.

    Това е положението (според публикация в "жабата" - "Ожесточени боеве за Соледар, земята е покрита с телата на загинали руски бойци").

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    11 Яну 2023 9:25ч.

    Да, лисицата и гроздето

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    11 Яну 2023 9:28ч.

    Соледар беше превзет снощи: 10 января, Военная хроника. Главные события этого дня. https://www.youtube.com/watch?v=EtMcshLxrE4

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Светла

    11 Яну 2023 9:48ч.

    Без стратегическо значение? Хаххаха Гръмни се! Тогава да напускат цяла Украйна укрите

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стъпките на наратива

    11 Яну 2023 9:51ч.

    1. Градът никога няма да бъде превзет. 2. Руската атака претърпя провал. 3. Градът не е превзет. 4. Не целия град е превзет. 5. Няма доказателства. 6. Фотошоп! (тук сме) 7. Няма обкръжение. 8. Няма затворници. 9. Това са руснаци в украински униформи. 10. Градът не беше стратегически важен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ганди

    11 Яну 2023 9:23ч.

    "украинците сами напуснаха града" Не бе - изравнявали фронта!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    11 Яну 2023 9:43ч.

    Имаше в казармата имаше една крилата фраза: "Кипи упорит безмислен труд". Това е превземането на този град. особено цената, на която е постигнат. Но... жените ще народят. Нищо ново в СССР.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • афиф (работа)

    11 Яну 2023 9:56ч.

    Айде пак се почна с изчисляването на "цената, с която е постигнат", щом нещата не вървят за УкроРайха. А ти знаеш ли заради глобалното господство на США колко украински войници до този момент бяха пожертвани в една псевдовойна, основана на безсмислен военен ПР на Запада върху чужди трупове??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    11 Яну 2023 10:15ч.

    Не вървят работите? Защо така мислите? Предвид цената? Тя винаги има значение. Спомням си един пълководец победител след поредната победа заявил: Още една такава победа – и ние сме загубени!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    11 Яну 2023 10:25ч.

    "Още една такава победа – и ние сме загубени!" А без нея, щяхме да сме загубени. Безсмислен, казвате, труд? Нещо на екзистенциализъм го удряте - смисъла на живота и т.н.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    11 Яну 2023 11:17ч.

    Упражнявате думички, чието значение, оставам с впечатление, не познавате. Или така изглежда "нАучно"? За електората на този сайт минава, май.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Щомни

    11 Яну 2023 11:33ч.

    Ако не харесвате електората на сайта никой никого не задължава този сайт да го посещавате. Ходете си при ваште учени и така ще направите едно добро както за другите така и за себе си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • същността на капиталистическия "висок стандарт": сит търбух, за наука глух

    11 Яну 2023 11:44ч.

    Кои точно думички, почвай да изреждаш!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    11 Яну 2023 12:08ч.

    Въпреки неучтивото Ви обръщение към някого, когото не познавате, ще Ви отговоря. какво общо видяхте между написаното от мен и "екзистенциализъм"?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    11 Яну 2023 12:12ч.

    Да Ви обърна внимание, това за търбуха беше написано във времето на развития социализъм! И се отнасяше за точно онзи строй, който си замина...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • посмали...

    11 Яну 2023 12:37ч.

    Отнася се за тоя строй, който защитавате.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    11 Яну 2023 12:48ч.

    Помислете пак! https://webstage.bg/li-ri-chni-otkloneniya/6752-gluh-no-poslushen-sit-tarbuh-za-nauka-gluh-radoy-ralin.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • вивчо, евроджендърче недоклатено, жълтопаветниче некъпано!

    11 Яну 2023 13:16ч.

    Козяк, козяк, незачет! Опорките днес много нефелни, бе! Верно, че за евроджендърския планктон е супер, че даже и дупер! Ма за другите ...! А, и вивчо, днес козяшки лебец нема да има за тебе! Анадънму??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    11 Яну 2023 13:25ч.

    Бе аз думичките ги познавам, въпросът е, дали Ваша милост изобщо познава материята, по която се е разхвърлял. Материалната част, така да се каже. Апропо, партнерски казано, не подценявайте електората (не много уместно употребена думичка) на този сайт (И тази думичка не е много място. Аз като по-прост от Ваша милост, бих употребил думичката "форум")

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    11 Яну 2023 14:24ч.

    Видно е, че ги познавате думичките, щом сте ги написали! Въпросът е, че става ясно колко разбирате значението им. Т.е. изобщо не го разбирате!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    11 Яну 2023 14:27ч.

    Всъщност аз никого не подценявам. Електората подценява! Или се надценява? Резултатът е същият, впрочем. Но това е болест на фенските сайтове. Т.е. тези, за пишештите в които всеки с различно мнение не е противник, а враг.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Безсмислен труда може да изглежда за кибиците на диваните

    11 Яну 2023 14:29ч.

    Войната е така, някъде се отстъпва, някъде се настъпва. Цена има всичко, особено стратегическите места, а за тези не дотам стратегически е глупаво да се плаща висока цена, така беше при Херсон. Ама тогава кибиците говореха друго, а сега се сетили да оценяват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    11 Яну 2023 14:40ч.

    Електоратът в тизи формат не може да е подлиг!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    11 Яну 2023 15:02ч.

    Електоратът винаги е подлог! Демек, субект. В обект го превръщат умници като Ваша милост, изживявайки се като субекти (Ще поведем електората, ще прекараме електората, ще прецакаме електората и т.н.)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    11 Яну 2023 15:22ч.

    Не ме разбрахте! За конкретен електорат иде реч!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    11 Яну 2023 20:24ч.

    Е, аз това имах предвид - повече уважение към какъвто ѝ да е електорат. После, вече написах, че тази думичка не е на мястото си. Чий електорат? Освен това, сред пишещите в сий почитаем форум, може и да няма електорални единици - некои може да са малолетни, или пък поставени под запрещение. И накрая - "какво общо видяхте между написаното от мен и "екзистенциализъм"?" Ми, аз вече подсказах, в степен да ме изключат от училище, демек обилно. Нали Ваша милост написа това: "Това е превземането на този град. особено цената, на която е постигнат". Очевидно цената са човешките животи, надявам се това сте имал предвид. Демек - къв е смисълът на човешкото съществуване, каква е философията на живота човешки, а това е предмет и съдържание на екзистенциализма. Нес па? (n’est-ce pas?)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    12 Яну 2023 7:56ч.

    Другарю! Седнете си и не ставайте по-вече! Екзистенцилизмът разглежда въпросът за човешкото съществуване от гледната точка на всеки индивид - как всеки решава за СЕБЕ си! А не как друг гледа на това. Когато някой друг решава, цената на живота рязко пада. Особено когато вземаштия решение трудно решава сложната задача как да нахрани две магарета с една купа сено или не му пука за тази цена. Робството отдавна е отменено, струва ми се. Но явно не навсякъде. То все пак е в главата. На робовладелеца, но и в тази на роба.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • откъс от актуално четиво

    11 Яну 2023 9:52ч.

    Всяка империя, която поставя идиоти като Борел и фон дер Лайен начело и която позволява на терористичната група на Британската специална морска служба да взриви нейната жизненоважна инфраструктура без последствия или дори протест, заслужава да умре. Всяка изморена империя, която си мисли, че може да открадне ресурсите на Русия и да осакатява нейните войници, без да получи ответен удар, и която си мисли, че може да тормози Китай, Африка и света без последствия, най-добре да внимава. Всяка съвременна империя, която има идиот като Борел начело, който обещава да паркира танковете на ЕС в руските тревни площи и който подмамва Русия за Африка, ще види дните си преброени и въпреки че Генерал Армагедон е само един пръст от юмрука, сформиран, за да ги смаже, неговият не е единственият или най-смъртоносният пръст.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    11 Яну 2023 10:05ч.

    Има нещо естетически вълнуващо в апокалиптичните разрушения в Соледар и Бахмут.Много напомнят на Мариупол, Грозни и Алепо.Путин показва истински триумф на волята срещу колективния Запад...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    11 Яну 2023 10:24ч.

    Още по-вълнуващо е какво е в състояние да постигне социалистическия реализъм. Вероятно същото вълнение предизвиква преминаването на кой и да е панелен квартал?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • трагедията на западната модерност

    11 Яну 2023 11:00ч.

    Асоциацията между "Путин" и "социалистически реализъм" издава само едно - неизповедима е асоциативната глупост човешка, ако решим да я споделяме и да се надяваме на мними консенсуси относно разбирането.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    11 Яну 2023 11:21ч.

    За вълненията иде реч, за вълненията! Естетиката, възпитана в определена среда възбужда вълнения, когато наблюдава подобна. В случая единствената връзка с Путин е средата, която оказва се е създадена от него. И тук неграмотност и четене без разбиране

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • миг след грабежа...

    11 Яну 2023 11:38ч.

    А ако си изключа смартфона и загубите достъп до тъй магичното чипче, какво тогава ще остане от Вас (и в прекия, и в преносния смисъл)? Миг след изключването... какво?...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Santana

    11 Яну 2023 10:08ч.

    Картинките от Соледар скоро ще бъдат реалност навсякъде в Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    11 Яну 2023 10:27ч.

    Естествено! Волята украинските градове да заприличат на тези в Русия е непреклонна!И няма цена, която да не бъде платена за изпълнението на тази цел!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нетът е пълен с нагледни свидетелства за прекрасния урбанистичен пейзаж в Русия - можете да се уверите

    11 Яну 2023 11:01ч.

    Градовете в Русия са си много красиви и много намясто. Ала възпаленото въображение на русофоба винаги ще ражда чудовища.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    11 Яну 2023 12:14ч.

    Да, прекрасни са Потьомкинските села!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • афиф (работа) пак

    11 Яну 2023 12:36ч.

    В мрежата има клипове за руски агломерации, каквито няма на Запад. Например Сочи. Намерете ги и гледайте, ако изобщо можете да издържите такъв свръхмодернистичен пейзаж на руска агломерация без да ви падне ченето от завист. За Москва, Санкт Петербург, Екатеринбург и пр. няма какво да говорим - които са гледали Световното по футбол 2018 г. знаят за какво иде реч. Русия е богата и щом едни араби си го позволяват, например Катар, защо тя да не си го позволи по обясними причини, имайки предвид кои са руснаците като народ. Само пропагандистите (като вас) са по-прости от незнаещите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    11 Яну 2023 13:28ч.

    "Волята украинските градове да заприличат на тези в Русия е непреклонна!" Ако имаше емотикони, бих сложил палец, даже три. Понякога идиотизмът е забавляващ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ина

    11 Яну 2023 10:46ч.

    броят на пленените по-късно, филтрация?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Началото на края

    11 Яну 2023 10:49ч.

    Стъпка по стъпка Армагедончик къса живо месо от територията на Украйна

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    11 Яну 2023 12:36ч.

    Наследниците на българските фашисти са живи.Те забравят как техните деди направиха преврати,клаха народът си както турчин ни го е клал 1923-25,рязаха глави и се снимаха до тях, убиваха деца и жени,палеха къщи 1941-44.Моят прадядо къщата му с ръчни гранати е взривявана.Дядо е крил храна защото фашистите почти всичко са иземвали от селата за да има за немците на фронта.Взели са му едрите домашните животни пак за тия немци.И сега тия наследници пишат простотии в подкрепа на една нацистка и фашистка ангичовешка власт.Ей,боклуци-да ви се връща.И ако има война ще е добър повод да ви ХХХХХХХХ до крак!Слава на Русия в борбата със сатанистите и фашистите и изобщо античовеците!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-има какво да ти напиша

    11 Яну 2023 13:04ч.

    Един приятел оня ден каза; ''Върнаха ни в 1941г'' Не е пристрастен,не е много образован,по скоро аутист отколкото социален.Щом той го вижда значи 80% от народа го вижда и разбира.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-не е толькова просто 10-20хил.украинци са там

    11 Яну 2023 12:59ч.

    И Пригожин май не е съвсем адекватен.Ген.Ляпин е повишен,което говори достатъчно.Пиша за това;Также не стоит забывать, что между Соледаром и Бахмутом (Артёмовском) есть населённый пункт Парасковиевка, где находятся подземные шахты и рудники поваренной соли. По сути, это единый логистический центр, важный оперативно-тактический пункт ВСУ и крупные склады с оружием, о чём Лайф писал ещё летом. Так, в соляные шахты Соледара "Артёмсоль" в конце 40-х – начале 50-х было доставлено порядка 22 эшелонов различного оружия. Сейчас судьба данного оружия неизвестна, так как после 2014 года Киев распродавал раритеты, а с начала СВО активно раздавал его теробороне.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    11 Яну 2023 14:02ч.

    Обективен коментар, вчера се пропусна новината за повишението на ген.Лапин, само и само да не излезе, че едната глава на орела кълве другата, при това още от лятото.. Това разделение ЧВК - Армия е много опасна игра с огъня, като матрьошка на проблемите, война във войната...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И в Мариупол се надяваха на подземия

    11 Яну 2023 14:37ч.

    ама има специални оръжия за тях, затова се предадоха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-3линии на отбрана

    11 Яну 2023 13:19ч.

    С превземането на Соледар и Бахмут /Андреевка ще падне и 2рата линия в Донбас.Остава 3та и пътя към Днепър е открит.Но е много много сложно.Критичният срок е м.май!Суровакин не бе сложен да превзема.Четете ген.Сивков.Ако нещо се случва на фронта то е в територията на ''Вагнер'' и Донецките милиции и доброволци.Отчетливо се вижда разлома м/у ''за война'' и ''договорняците'' Проблема не е в силата на ВСУ/а са сила/,проблема е в Кремъл.Още Айк/президент Айзенхауер САЩ/ е осъзнал ,че САЩ ще загубят конвенционална война в Европа срещу СССР.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • no namo

    11 Яну 2023 14:25ч.

    Отчетливо се вижда само видимото. За совите и хората...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    11 Яну 2023 15:25ч.

    "Отчетливо се вижда разлома м/у ''за война'' и ''договорняците''" - Факт. Но лозунгът не е "за война", а "за победа".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пешо от кривина

    11 Яну 2023 15:05ч.

    и за какво е всичко това, за да може американеца да си пие уискито и да пиши пуричка,тъпанари

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    11 Яну 2023 15:24ч.

    Малко инфо по темата от съвсем скоро. И от независим източник. https://petel.bg/Moskva-prizna--che-Rusiya-ne-e-prevzela-Soledar-__471279?fbclid=IwAR31SiHxz3bX8z41FrqPy8kR8RbjogLO5VEA-iNze5_k9clcwSNGFPWoyOE

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Споко,

    11 Яну 2023 15:59ч.

    още утре ще има потвърждение от украинска страна, че с цел прегрупиране, остатъците са се изнесли в неизвестна посока. От руска съответно ще има такава за броя на предалите се в плен украинци..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • независимите журналисти на терен в Донбас

    11 Яну 2023 18:16ч.

    като Ева Бартлет, Гонзало Лира, Ванеса Бейли публикуват непрекъснато репортажи от "мястото на събитието". Например: https://www.bitchute.com/video/F7liSor7xtoq/ Западните медии, дори Тъкър Карлсън, по собствените им думи: https://www.bitchute.com/video/dN7plwHSOMtL/. Така, че не е лесно да се добере човек до истината.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • задунайска уфсъ с евразийски манталитет

    12 Яну 2023 2:28ч.

    смомням си как в края на февруари Зеленски реши да се раздаде оръжие на гражданите и прочетох тук колко опасно било, защото то можело да попадне в ръцете на престъпници...обаче, когато осъдени убийци с присъди бяха извадени от затворите на РФ, въоръжиха ги и ги изпратиха на фронта, не виждам някакви коментари по този случай от "проевропееца" Дачков...или може би те вече са истински джентълмени, а?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "герои" нашего времени-но нищо общо с Лермонтов

    12 Яну 2023 2:38ч.

    " Евгений Пригожин. Осъждан за кражба, грабеж, измама и въвличане на непълнолетни в престъпна дейност, той започва „кариерата“ си, като души жени и след това им откъсва златните обеци докато са в безсъзнание. Днес Пригожин е трикратен герой: на Русия и на така наречените ДНР и ЛНР. Притежава армия от хиляди частни войници със собствени самолети, бронирани машини и множество ракетни установки. Тази армия се състои от затворници и садисти, които почти на живо в ефир, с одобрението на пропагандистите, разбиват главите на пленниците с ковашки чук. Ето още един пример за истински патриот от времето на Путин – Олег Дзарахохов, килър на банда убийци с прякор Колобок. В средата на декември миналата година Владимир Путин го награждава посмъртно с медал за храброст. Колобок е известен с това, че през 2013 г. организира стрелба по погребение в Беслан: убити са четирима случайни хора. За престъплението той е осъден на 19 години затвор. Колобок трябваше още да излежава присъдата си, но Евгений Пригожин го освободи и Дзарахохов – както десетки хиляди други осъдени – се присъедини към армията на „вагнеровците“. В края на ноември 2022 г. Колобок е убит близо до Бахмут".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи