Шефът на "Газпром" призова служителите да се обединят около Путин, за да спасят Русия

Шефът на "Газпром" призова служителите да се обединят около Путин, за да спасят Русия

Шефът на "Газпром" Алексей Милер призова петстотинте хиляди служители на компанията да се обединят около руския президент Владимир Путин, за да запазят статута на Русия на велика сила в лицето на опитите от чужбина да я пречупят, предаде Ройтерс, позовавайки се на публикувано днес писмо на Милер.

След като Западът наложи санкции срещу Русия заради инвазията в Украйна, Путин заяви, че САЩ са обявили икономическа война и възнамеряват да разкъсат Русия на части в опит да наложат глобална хегемония.

Шефът на "Газпром" Алексей Милер каза, че има много примери на провалени опити за пречупването на Русия, така че хората трябва да са нащрек за разрушителни опити за посяване на раздор, които биха разединили руския народ.

"Днес, както никога преди, е важно да останем ангажирани с общата кауза, да се обединим около нашия президент", каза Милер, който е близък съюзник на Путин, още откакто двамата са работели заедно в началото на 90-те години на миналия век в канцеларията на кмета на Санкт Петербург. Той добави, че ако хората се обединят около Путин, те ще успеят да запазят Русия такава, каквато я познават и обичат и родината им ще продължи да бъде "велика сила".

Войната в Украйна, която Кремъл нарича "специална военна операция", не се споменава изрично в публикуваното с дата 5 март писмо. "Газпром", най-голямата компания производител на природен газ в света, притежава значително влияние както в Русия, така и извън страната, тъй като доставя около 40 процента от природния газ в Европа. Милер се премести от Санкт Петербург в Москва през 2000 г., когато Путин беше избран за президент на Русия за първи път. Година по-късно той беше назначен за главен изпълнителен директор на "Газпром".

 

Коментари

  • Sin

    17 Март 2022 18:09ч.

    Рашистките агресори са вече в паника, усещат дебелия,който се задава!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • крий се, иде дядо Иван!

    17 Март 2022 18:20ч.

    Страх ли те е от руската калъчка и възмездието, което иде? Наближава!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уилт

    17 Март 2022 18:17ч.

    Коцето не млъква и ни е ясен. Ама славчовата партия нещо се ошумолява. Пък може и да са казали нещо, а аз да не съм чул.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Владимир Владимирович Путлер

    17 Март 2022 18:37ч.

    Тоя път санкциите ще засегнат смъртоносно звяра.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Като чета тука в това дачково сайтче,

    17 Март 2022 18:57ч.

    излиза,че не Путинова Русия,а Украйна са нападнали руснаците.Че украинската армия от "фашисти" избива народа си и руши градовете си. Всички са виновни, САЩ,НАТО,ЕС,ООН,целия свят,а те са кремълските гълъбчетата на мира. Че всички тези мислели лошото на "велика" Русия. Никой не иска руската кочина.Да се давят в локвата си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А Дачков е велик изтривач

    17 Март 2022 19:30ч.

    И теляк да стане, гладен няма да остане.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всички руснаци, обединени в култ към войната, щото "Войната е мир" по Оруел, нали:)

    17 Март 2022 19:56ч.

    Официалното обратно броене на войната от 1941 г. дава възможност да се "игнорира" успешно периодът на съветско-нацистката дружба от 1939-41 г., разделянето на Полша, нападението срещу Финландия, окупацията на балтийските страни... И ето, идва новото време/НСР на окупацията на Украйна или разделянето на Киев с нова "берлинска" стена. Не е ясно кои са новите наците освен руснаците в дружбата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи