Шефът на "Булгаргаз" за разрива с "Газпром": Мислехме, че е шега

Шефът на "Булгаргаз" за разрива с "Газпром": Мислехме, че е шега

Природен газ за България ще има до края на годината, но на висока цена. Това прогнозираха председателят на КЕВР Иван Иванов и изпълнителният директор на "Булгаргаз" Людмил Йоцов след открито заседание на комисията за определяне на нова с 60% по-висока цена на синьото гориво, съобщава БНТ.

Общественият доставчик "Булгаргаз" се оказал неподготвен за разрива в отношенията с "Газпром" и беше разкритикуван от председателят на КЕВР Иван Иванов, че не е взел мерки навреме. "Ами не, в интерес на истината си мислехме, че това е шега", каза Людмил Йоцов.

"А не може да си мислите така, знаете, че указът на президента Путин за тях е повече от категорично правило, така че по принцип, нека да завърша г-н Йоцов, по принцип още след 1 април, защото указът излезе след 31 март, и на първи април получихте първото писмо от "Газпром експорт", те ви предупредиха, вие не сте вярвали, но вие като ръководител на голямата газова компания на България, е трябвало да се задействате не само с питане към МС", каза Иван Иванов.

"Не искам да си мислите, че не сме пробвали, пробвали сме, но нямаше възможност, каквото сме могли сме направили", каза Йоцов. 

Подобна обаче и ситуацията в момента, компанията няма все още яснота откъде ще купи природен газ през септември. Заради забавеното заявление за цена на газа през август дружеството днес беше глобено от КЕВР. 

"Получавам не само обаждания, оплаквания, преди всичко от българския бизнес, защото се оказва в първите 12 дни, предишния месец и за този месец, те нямат цени, по които да правят сделки", каза Иванов.

От "Булгаргаз" признаха, че до момента единствените сигурни доставки на синьо гориво са от Азербайджан, водят се преговори и с неназована американска компания, но за в бъдеще.

"Проблемът е това, че те нямат достатъчно капацитет в момента. Капацитетът, който имат те, са сключили дългосрочни договори след 2027 година, могат да ни осигурят дългосрочен договор за 15-20 години, ние можем в момента да го сключим, но не знаем колко е уместно", каза Людмил Йоцов. 

Дружеството иска за този месец увеличение на цената на природния газ с 60%. Най-вероятно то ще бъде одобрено от КЕВР на 12 август. 

"Аз съм оптимист, както до момента "Булгаргаз" е осигурявал газ, аз си мисля, че така и за октомври, ноември и декември ще осигури", каза Йоцов. 

"Аз също считам, че ще има достатъчно газ, цената е отделен въпрос, но важното е, че газ ще може да се осигури", потвърди Иван Иванов

Срещу повишаването на цената на газа преди заседанието на КЕВР акция проведоха от гражданското сдружение "Изправи се.БГ", които занесоха в регулатора студени стари радиатори. 

"Апелирам да бъде направен анализ на договора с "Газпром", защото неустойката, която грози България за неполучения газ е над 1 млрд. лева", каза Мая Манолова. 

Манолова призова още да бъдат проведени публични търгове за купуването на синьо гориво, така че да не се налага толкова голямо поскъпване. 

Източник: БНТ

 

 

Коментари

  • Haho

    09 Авг 2022 11:54ч.

    Гарантирано от ПП и лично Кирчо и Кокорчо . Естествено сега от тройната коалиция ще почнат да реват как те са били перфектни, а служебните са виновни за всичко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Как се казваше още на майтап на голо?

    09 Авг 2022 13:02ч.

    Че нещо не мога да се сетя

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • народеее

    09 Авг 2022 13:15ч.

    Газът в Сърбия по-евтин от този в САЩ! И газа в Унгария още по евтин от САЩ! Защото е от САЩ???? https://bg.globalpetrolprices.com/natural_gas_prices/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    09 Авг 2022 21:37ч.

    Още нещо за шегите : https://www.vbox7.com/play:4aa3257320

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • уточнение

    09 Авг 2022 11:58ч.

    Когато цената мине определена граница, все едно газ няма, защото почти никой няма да може да си го позволи. Газпром отказа ли да ни дава газ, че не разбрах? Ние започнахме ли да плащаме в рубли или предпочитаме да мрем от студ? Някаква отговорност харвардските мекерета ще понесат ли или сега се грижим как да спечелят отново изборите?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тралала

    09 Авг 2022 12:09ч.

    Ние сме по-по-най и затова се перчим и плащаме газа на високи цени. Аз пък не разбрах, след като кирчо заличителят вече го няма, защо не плащаме през схемата с рубли, така или иначе имаме договор с Газпром до края на годината.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    09 Авг 2022 12:21ч.

    След 1989 някой да е "поел" отговорност?Нула.Мръсна гадна колония.Емиграция.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Николай II

    09 Авг 2022 12:42ч.

    Емиграцията при колонизаторите не е решение. Никога няма да забравя какво направиха с България и не мога да бъда щастлив и лицемерен там.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тъжна история

    09 Авг 2022 12:44ч.

    Малко са тези, които виждат причината за скъпия газ .... в жалко послушничество и угодничество на управленците, който доброволно и упорито си избираме от десетилетия. Като че ли има друг изход освен Изход по библейски от евроатлантическия жесток българоненавистнически анестезиращ захват

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Емиграцията при вековните ни врагове е предателство

    09 Авг 2022 12:57ч.

    Да работиш за паразитите и да им принасяш полза е освен това глупаво.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не е въпроса, че няма да можем да плащаме газа

    09 Авг 2022 13:43ч.

    а, че ще увеличат цените на всички стоки, дори на тези, които не са свързани с газа. Ей така за да има далавера. Ние сами се обрекохме на кражби и престъпна дейност. Късно е либе за китка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дедоф

    09 Авг 2022 13:45ч.

    Кирчо може да го няма , но дрЪжавния департамент в качествоно на своят представител мустафа си е тук . Така че и с Кирчо и без Кокорчо североамериканските , пардон атлантически ценности са ни в прероргативите .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оле Отвори очички

    09 Авг 2022 20:43ч.

    "На козата ярето..." ,моля те спри да изпускаш зловония и нихилизъм. Не по-зле от теб виждаме какво става. Просто ние избираме да сме внуци на Левски а не на някой плювател родоотстъпник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • teridan

    09 Авг 2022 12:09ч.

    "Мислехме, че е шега" казва шефът на Булгаргаз, а Иванов бърза да го прекъсне и да му каже, че указите на Путин се вземат на сериозно и не са шега. Той бърза да изкриви смисъла на казаното, защото шефа на Булгаргаз казва, че е мислел за шега това, което България направи в лицето на ПростоКиро.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Ами не, в интерес на истината си мислехме, че това е шега"

    09 Авг 2022 12:10ч.

    България и всичко в нея е ШЕГА.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Pontifex Maximus

    09 Авг 2022 12:11ч.

    Хора, разбирате ли че управляват идиоти- той си мислел, че това е ШЕГА!!! Представяте ли си - милиарден договор,едната страна иска плащане в рубли, а той си мисли, че някой се шегува. И то по време на открита война...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Haho

    09 Авг 2022 12:11ч.

    Мислел бил , че било шега. Този или е пълен де#ил или ни мисли нас за такива

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мдаа

    09 Авг 2022 12:13ч.

    Аз пък си мисля, че този шеф трябва да продължи да мисли при бай Ставри. Защото и аз си мислех, че не може да ни управляват и да ни решават съдбата чак такива дебили, ама то не било шега, истина се оказа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И пак говорят за търгове

    09 Авг 2022 12:13ч.

    Тези са прекалено прости. МНОГО ДОСТАВЧИЦИ - високи цени. Знаят го много добре, но някои ще се нагушкат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    09 Авг 2022 12:14ч.

    Шефа на Булгаргаз защо е с маска и черни гумени ръкавици? прокажен, спинозен или коронясан?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • МАЙМУНСКА ШАРКА

    09 Авг 2022 15:49ч.

    Типично по ръцете и устата на гордите парадиращи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    09 Авг 2022 12:20ч.

    Я спрете водата на тая кочина София където е тая пасмина управници и да почват да копаят кладенци за вода.Същото е с газа.Мръсна гадна пасмина. Дано Русия ги удари с ядрено оръжие и спаси останалите в провинцията от тия кърлежи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • на свещи и студено

    09 Авг 2022 12:23ч.

    Ние ви казвахме, че ускорено США загива, вие все така мислехте, както тоя горе.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    09 Авг 2022 12:30ч.

    Ами плати си за шегата от собсвения си джоб, бе мислещ кретен, народът не ти е длъжен да тегли заради малоумието на всякакъв подвид розови солидарни дерибеи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Този, дето си мислел,

    09 Авг 2022 12:30ч.

    че е шега, да бъде подведен под отговорност заедно с харвардските мошеници. А колко да е отделен въпросът за цената? Кой ще може да си го позволи? Колко хора ще останат безработни поради сривове в промишлеността (доколкото все още я има)?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живеем в някакъв абсурд, тъп виц,

    09 Авг 2022 12:38ч.

    в някаква история на Кафка. Търсим газ от къде ли не, при положение, че има тръба, има газ, само трябва да платим, за да го получим! Вместо това се говори за танкери, регазификация, конектори и прочее глупости... Кой бе, КОЙ ви пречи да купувате достъпния и евтин газ, кой и как?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мара канибала

    09 Авг 2022 12:43ч.

    Много прилича на другия фарс - Роджърс, дето възпя разрушаването на стената, обяснява по СНН на американските елити и лакеите им, че упорито изграждат нова стена, а те му цензурират изказванията. Да го кажем и тъй: ония, дето парадираха, че слушат Пинк Флойд под забрана у нашенско, днес самите те го хулят и забраняват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Роджър

    09 Авг 2022 12:43ч.

    Пардон, Уторъс.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • *пак поправка

    09 Авг 2022 12:44ч.

    Уотърс.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Николай II

    09 Авг 2022 12:46ч.

    Не смеят да купят нормално газ от Русия, защото американците ще смачкат всеки, който лично поеме отговорност за това. Световният рекетьор е безмилостен, който в България вземе сега газ от Русия ще бъде унищожен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • с известни изключения

    09 Авг 2022 13:09ч.

    Николай Малинов, движение Русофили беше обявил, че може лично да договори изгодни газови условия за България. Когато искаш, държиш се като държавник и си стойностен човек, никакви умирикамци не важат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • “ Мислехме, че е шега”

    09 Авг 2022 12:44ч.

    Иначе казано: “Да ние сме идиоти”

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    09 Авг 2022 12:47ч.

    Цяла Европа са идиоти, само Матушката ви, която вече е трети доставчик на газ в Европа са мъдреци. Идиоти са, щото са скрлючили договор с Гъзпром.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иво Инджев, лекувай се

    09 Авг 2022 12:59ч.

    Трябва да си вземаш редовно успокоителните.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Идиоти" е заглавието на нов роман, но написан не от Достоевски.

    09 Авг 2022 14:05ч.

    А "наблюдателя" няма и да го коментирам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • malart

    09 Авг 2022 12:52ч.

    То и Кирчо и Асан беха шега, ама стана тя каквато стана

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    09 Авг 2022 12:54ч.

    Доколкото разбрах, Булгаргаз при все, че разлаби Чирен откъм газ, прибра парите и вика - няма пари... тоя Йоцов ли е къв е, защо още не е уволнен и подведен под отговорност за нестопанственост?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • колониално поведение

    09 Авг 2022 12:57ч.

    Този шеф на Булгаргаз е поставен от Асен Василев точно с тази цел, да не получаваме руски тръбен газ директно, а чрез посредници, затова се прави на идиот. Освен това е с колониално поведение, прави се на идиот, за да угоди на колонизатора. Сърбия в момента получава руски газ, с четири пъти по-ниска цена от нашия руски газ от посредници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • неустойката, която грози България за неполучения газ

    09 Авг 2022 13:01ч.

    Неустойката директно да си я искаме от ЕС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    09 Авг 2022 13:06ч.

    кои ни вкара в неприятелския списък на русия кои изгони руските дипломати от българия по поръчка на сащ сега на какво се учудвате на 60 процента увеличение малко е трябва 100 процента след като българите не мислят по изборите сега да си плащат простотията

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "цената е отделен въпрос, но важното е, че газ ще може да се осигури", потвърди Иван Иванов

    09 Авг 2022 13:13ч.

    Разбирам в управлението но държавата да има един умствено слаб, да са двама, трима, десет - ама всички да са, невъзможно. Значи са престъпници, това е възможно. Всичките.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • народеее

    09 Авг 2022 13:16ч.

    Газът в Сърбия по-евтин от този в САЩ! И газа в Унгария още по евтин от САЩ! Защото е от САЩ???? https://bg.globalpetrolprices.com/natural_gas_prices/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЕдНа

    09 Авг 2022 13:20ч.

    Този явно е бил настроен на шегаджийска вълна , досущ като Кирчовото правителство! А пък аз се чудех, защо на българите хич не ни е до смях!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бобо

    09 Авг 2022 13:21ч.

    То бива, бива, но чак такава наглост? Тоя на момента да литне и при бай Ставри да бъде въдворен. Всичко да му се изземе, продаде и тези пари да отидат за газ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тази газова криза трябва да бъде полезна

    09 Авг 2022 13:44ч.

    Първо с това, че разкрива много престъпни далавери

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тази газова криза трябва да бъде полезна 2

    09 Авг 2022 13:45ч.

    Второ, време е да се замислим как могат да се ограничат подобни далавери на продукти влияещи всеобхватно върху живота. Мисля

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тази газова криза трябва да бъде полезна 3

    09 Авг 2022 13:47ч.

    Понеже с един енергиен удар народите стават зависими изцяло, затова и тези далавери влизат в престъпни схеми. Време е да спрем да лекуваме симптомите и да говорим за далеч по-съществени неща от това от къде ще купуваме газ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шегаджии

    09 Авг 2022 13:54ч.

    Мамини сладки! Дай мама да ги цунка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    09 Авг 2022 13:58ч.

    Тангра / Жулиета ... - О, Ромео това беше само шега. Шега ......

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ха-ха-ха! Триете, а!? Повторение със звездички!

    09 Авг 2022 14:01ч.

    Людмил Йоцов за лай*ото в гащите си: "Ами не, в интерес на истината си мислехме, че това е шега." Кой е виновен? - Путин! Путин се е изходил по голяма нужда в гащите на Йоцов, Шашко, Кирчо&Кокорчо и на цялата ни миризлива, и омацана в жълто, умно-красива и русофобска пасмина. Даже и на Корнела в гащите е ср*л. А тя от срам си мълча, докато не падна сащианското правителство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Честито

    09 Авг 2022 14:20ч.

    Русия е загубила между 70 000 и 80 000 души за шестте месеца война в Украйна. Става дума за убити или ранени руски войници, съобщи зам.министърът на отбраната на САЩ Колин Кал, цитиран от международните агенции. Според него цифрата е забележителна, особено като се има предвид, че Русия не е постигнала нито една от целите, поставени от президента Владимир Путин в началото на войната.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чичо, кой трие? Пак да попитам...

    09 Авг 2022 14:47ч.

    Какво е общото между Ямбол и Стамбул? За кого са честитките? - За софиянците, които остават без парно и с режим на тока за зимата или за раздуваната инфлация заради българския отказ от руски газ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това не променя факта

    09 Авг 2022 16:59ч.

    че си пълен дебил.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Русофобията е тежко психично заболяване

    10 Авг 2022 1:48ч.

    и води до пълна дебилност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Johnny

    09 Авг 2022 14:35ч.

    Тоя терорист Петков трябва да бъде налаган/бичуван публично на жълтите павета за простотиите, които натвори. Така се прави в уважаващо себе си общество. За безумията има последици.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Hcufufuff

    09 Авг 2022 15:23ч.

    Аз пък мисля, че е шега този да е шеф на Булгаргаз!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Латвия

    09 Авг 2022 15:25ч.

    Латвия вече откри сметка за превалутиране и вече получава руски газ. Този Йоцов, който се прави на идиот, като мислил, че указът на Путин е шега, сега е на ход. Нали се правим на по-големи русофоби от балтийските държави.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Киро най-простия канадец и най-тъпия американски агент в България

    09 Авг 2022 18:54ч.

    Не се прави! Идиот си е, като цялата шайка пладнешки разбойници, предвождани от патологичния лъжец - простака от Канада!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврогей

    09 Авг 2022 15:53ч.

    Само цената на 14" фалоимитатори да не барат,че ще стане страшно....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мислехме, че е шега

    09 Авг 2022 16:09ч.

    Не казват, дали все още се смеят на шегата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kubis

    09 Авг 2022 18:10ч.

    Често мисля,че живея в сън на абсурда!? Газ има, тръба има, газта е най – ефтина, но един идиот по нареждане на САЩ търси по скъп газ! Македонците били “велики“ с глупостите! Не ние сме велики с глупостите си! Има успокоение, че идиот койтоо сътвори това не е българин! Той е от цигански клана бащин от Дупница, майчин от Монтанско. Но нали българи го избираха за минпредседател ми отговори един!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Духът на времето

    09 Авг 2022 18:26ч.

    От статията не става ясно какво си е мислел шефът на Булгаргаз, че е шега - искането от руснаците за плащане в рубли или отказа на Кирчо-Кокорчо да плащат. Защото в първия случай това бе ясно още когато западняците им замразиха всички сметки и активи, а във втория още месеци преди това Асен Василев бе заявил, че късаме с Газпром и нов договор няма да има.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    09 Авг 2022 19:40ч.

    Само за съмнение за укриване на доходи и пране на пари Жером Каюзак от 1вото правителство при Оланд си подаде оставката.После бе осъден.Плати 300000 Евро.И жена му също бе осъдена.Така е в белите държави.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мислехте, че е шега?

    09 Авг 2022 21:40ч.

    Нали знаете древната китайска мъдрост, че майтап на гол такова си е чисто таковане?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    09 Авг 2022 21:44ч.

    И детонациите в Крим днес се оказали шега - пак пушили на плажа. Само на 220 км от Украинските боеви линии !?!? Представяте ли си ? Украинците не обичат да им пушат наоколо !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И това какво общо има със статията?

    09 Авг 2022 22:36ч.

    Или след като си идиот, може да пишеш всичко и навсякъде.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи