Шефът на „Булгаргаз“: Нямаме отговор от "Газпром"

Шефът на „Булгаргаз“: Нямаме отговор от "Газпром"

Последвайте ”Гласове" в Телеграм.

Нямаме отговор от „Газпром“. Ще осигурим достатъчно природен газ, че ако нямаме руски газ да не изпадаме в недостиг. Ще осигурим повече от необходимото. Това заяви в предаването „Тази сутрин“ на бТВ изпълнителният директор на „Булгаргаз“ Деница Златева. Очакваме цената на газа за октомври да бъде под 240 лв., добави тя.

В края на август стана ясно, че служебното правителство възобновява преговорите с “Газпром” по действащия ни договор, който изтича в края на годината.

„Вчера обявихме стартирането на четири търга (б.р. за доставка на втечнен газ) – два краткосрочни за ноември и декември, един средносрочен, с който ще покрием цялата 2023 г. и един изключително стратегически 10-годишен търг, в изпълнение на решението на служебното правителство за увеличаване на капацитета на бъдещия терминал в Александруполис“, заяви Деница Златева.

По думите ѝ, предишният подход да се пускат търгове месец за месец е поставило „Булгаргаз“ в ситуация да осигурява количества и за тази година.

„Има интерес към търговете. Търгът за ноември трябва да приключи на 4 октомври, търгът за декември на 18 октомври, годишният на 4 ноември. Очакваме цената на газа за октомври да бъде под 240 лв.“, каза изпълнителният директор на „Булгаргаз“.

„Булгаргаз“ все още има действащ договор с „Газпром“ до края на 2022 г., ние, като изрядна страна по договора, продължаваме да го изпълняваме. Пращаме всеки ден заявки за договорените дневни количества, получаваме потвърждения, че нула количества ще бъдат доставени. Предприели сме действия да получим остатъчното количество природен газ по договора, но за нас е изключително важно да осигурим сигурни и надеждни доставки“, каза тя.

Източник: бТВ

 

 

 

 

Коментари

  • рукола Z

    21 Sep 2022 9:23ч.

    Напълно ти вярвам... би уплашила и вълците в гората ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Честна женица

    21 Sep 2022 9:25ч.

    Помня, че някой висшестоящ беше казал, че говорят с "Газпром", ама не знаел кой точно говорел. Друг беше казал, че никой не говори с "Газпром". Сега пък не получили отговор от "Газпром", което съм склонен да вярвам, защото вероятно никой не си говори с тях и няма как да получи отговор като няма запитване.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    21 Sep 2022 9:26ч.

    Тия наистина ни взеха за тотални глупаци! За какъв отговор говорят при действащ договор?!? Радко пиратко, понеже днес се правиш на дръж ми шапката по команда, да знаеш, че БОКО лежи не лежи, ти ще лежиш за тия си действия, ако изобщо се стигне до въпроси!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо

    21 Sep 2022 9:30ч.

    с дебили бизнес не се прави..прави са руснаците...от какъв зор да отговарят...има договор...има условия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Просто е

    21 Sep 2022 9:40ч.

    Няма повод за преговори. Просто си платете но в Газпромбанк, откъдето Газпром ще си получи парите. А не в американски банки откъдето Газпром ще получи среден пръст. Не може да плащаш на американците, а да искаш газ от руснаците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    21 Sep 2022 9:41ч.

    Някой да попита зеления, надупен чорап, американците като му наредиха да съсипе договорите ни с Русия, ще платят ли вместо нас неустойките от арбитража или ще са за наша сметка, както и измислените им хвърчила? Този радеф знае ли какво прави и че ще го отнесе той или още си мечтае за плезидентска държава?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жералдин Каракочева

    21 Sep 2022 11:25ч.

    Глухар, я пак помисли (ако го можеш това, де) кой по нареждане на Козяк направи всичко за да скъсаме всяка връзка и с Газпром и Русия въобще. Дали не бяха Киро-кокоровите мекерета? Или ти си прал на Киро миризливите чорапи и знаеш, че са зелени, затова му викаш така?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мисля

    21 Sep 2022 14:15ч.

    Кой гарантира за киро и кокоро?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • отъпяване по модел триморец

    21 Sep 2022 9:49ч.

    С подъл и страхлив враг Газпром не говори ! Българските натовци наложиха 7 пакета санкции на Русия , и имат наглостта да искат газ без пари - парите да се блокират в банките без Русия за ги получава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Някой може ли да дефинира понятието надежден доставчик?

    21 Sep 2022 10:44ч.

    барем разберем кой отговаря на условието. Щото много се спекулира, че Газпром не бил такъв, но досега никой не е назовал надеждния такъв..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отговора е елементарен

    21 Sep 2022 13:13ч.

    Само трябва да се отговори на един въпрос: Колко години България получаваше газ от Газпром? Ако Газпром не бе надежден доставчик, бройката не тези години щеше да е 1-2.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гражданин

    21 Sep 2022 10:46ч.

    Тъжни и жалки персони! Нямало отговор! Естествено, че няма да има! Чудя се тези хора, инсталирани начело на държавата, имат ли мисловна дейност?! Знаят ли какво означава ДЪРЖАВНИК? НАЦИОНЛАНИ ИНТЕРЕСИ? ДОСТОЙНСТВО?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бат Ваньо

    21 Sep 2022 10:54ч.

    Късно е либе за китка, мандалото падна!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На улави се правят и мислят, че им вярваме

    21 Sep 2022 11:22ч.

    Не плащаме, но Пращаме всеки ден заявки за договорените дневни количества.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Разсъждения

    21 Sep 2022 11:44ч.

    Тази газова кралица нещо ми се вижда малко надута, да не би да крие газ нерегламентирано.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Смешки

    21 Sep 2022 13:10ч.

    "ние, като изрядна страна по договора, продължаваме да го изпълняваме. Пращаме всеки ден заявки за договорените дневни количества" Не заявки, трябва да плащате. Плащането означава изпълнение на договор, не заявките.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    21 Sep 2022 13:19ч.

    Чакай си, чакай арбитража ! Всякакви други глупости, дето Русия си изгаряла газа, щото няма какво да го прави, са абсолютна пропаганда на Усуши, дето цяла Европа ще изсуши от ценности! Доставките от ЕС, са пренасочени към Иран и Китай, още от лятото, а в последните дни е пуснат в експлоатация нов участък съм Китай.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи