Шефът на БАБХ: Проф. Моллов ми даде папка, пълна с пари

Шефът на БАБХ: Проф. Моллов ми даде папка, пълна с пари

Проф. Пламен Моллов, който е бивш директор на БАБХ, дал на настоящия си колега проф. Христо Даскалов папка, за която твърдял, че е пълна с документи. Когато професор Даскалов я отворил, твърди той, вътре се оказало, че има пари. Попитан за размера на сумата, той отговори, че в тази папка повече от 100 хиляди лева нямало как да се вместят. След като видял парите, захвърлил папката настрани, излязъл от колата и уведомил ДАНС.

Твърди, че директни заплахи за живота не е получавал, но от неделя има назначена охрана. „И за мен беше странно. Не мога да си обясня защо това нещо се случи”, допълни директорът на Агенцията по храните.

„Снощи за пореден път изслушах записа – той напълно съответства на разговора, който ние проведохме на 19 януари. Разбира се, в света на информационните технологии има хора, които умеят единично произнесени реплики да ги комбинират”. Така настоящият директор на Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ) проф. Христо Даскалов коментира изтеклия наскоро запис, в който се чува, че бившият му колега му предлага подкуп.

Проф. Пламен Моллов, бивш директор на БАБХ

Припомняме, че се твърдеше, че в разговора двама мъже обсъждат лабораторията за фитосанитарен контрол на ГКПП „Капитан Андреево” и единият предлага на другия подкуп, за да не бъде спирана работата на пункта. Проф. Даскалов не скри, че записът е направен лично от него, от притеснение. Той акцентира върху това, че договорът е за наем на шест помещения, в който няма нито дума за лаборатория.

„Един български учен е доста далеч от лицата на подземния свят – нас няма и какво да ни свърже”. Така настоящият шеф на БАБХ коментира част от записа, в който го уверяват, че той няма нищо общо с „Таки-Маки”. Той отрече да познава някое от известните имена в подземния свят.


Източник: epicenter.bg

 

 

 

Коментари

  • Нещо

    12 Юни 2022 17:44ч.

    разбрахте ли ??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анобим

    12 Юни 2022 20:18ч.

    Ем.. явно такива са авторите в Епицентър. Мисълта им тече като телепортиращ се гарван.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ченгеджийница

    12 Юни 2022 20:36ч.

    ..................

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    12 Юни 2022 21:16ч.

    А самата папка се оказала Четвероевангелието на цар Иван Александър.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи