Шарл Мишел вини Фон дер Лайен, че закъснява с намаляването на цените на енергията

Шарл Мишел вини Фон дер Лайен, че закъснява с намаляването на цените на енергията

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел смята, че Европейската комисия (ЕК), ръководена от Урсула фон дер Лайен, "закъснява" с предложенията за намаляване на цените на енергията.  В интервю, публикувано във вестник „Ла Стампа“ вчера, той заяви, че отдавна ЕК е  трябвало да разработи предложения и те са били спешно необходими, съобщава БТА.

"Въпросът за енергийната криза е на дневен ред от октомври (2021 г. - бел. ред.). Неколкократно поискахме от ЕК да изготви конкретни предложения. Беше предложено да се намали потреблението на газ с 15%, мисля, че същото трябва да се въведе и за потреблението на електроенергия. Що се отнася до цените, ЕК трябва да представи предложения незабавно, не можем да чакаме седмици и месеци", каза Шарл Мишел, посочвайки, че ЕК "действа със закъснение".

Той също така призна, че различните страни имат различни подходи и очаквания, поради което дискусията не е лесна. "Ето защо се нуждаем от план, който да отчита тези аспекти. Не бих искал на следващата среща на лидерите на Г-20 през октомври да говорим за същите неща, които обсъждахме през март, май и юни. Надявам се да имаме конкретни предложения преди октомври“, каза Мишел.

Той предвижда труден период за икономиката, но вярва, че като остане единен, ЕС ще го преодолее. 

"Предстои ни труден период. Има проблеми с веригата за доставки, инфлацията и нарастващите разходи за енергия", посочи Мишел.

Източник: БТА

 

 

Коментари

  • Оставете пазарът "да се саморегулира", нали така беше, "икономистите", а?

    03 Sep 2022 11:30ч.

    Какви са тия социалистически мерки - "намаляване централно на цени"?!? Нас ни пържат 30 години с тези лъжи, а сега като им опря ножа до кокала изведнъж ги забравиха!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дедоф

    03 Sep 2022 13:10ч.

    Какви икономисти , какъв пазар чоджум , специалистка по ватините , литератори и други подобни назначенци - случайници като тъдява .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "...Шарл Мишел смята, че Европейската комисия (ЕК), ръководена от Урсула фон дер Лайен, "закъснява" с предложенията за намаляване на цените на енергията. "

    03 Sep 2022 14:02ч.

    От кога Европейската комисия (ЕК) добива и продава газ?!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ставри И.

    03 Sep 2022 21:48ч.

    Поредният аборт на Уруспия фон дер Лайнен. За Русия отменят законите на капитализма и пазара. Сега арабските петролни шейхове ще ви видят истинските лица. Отворихте кутията на Пандора. Още една стъпка към залеза на капитализма ви. Русия ви пои с почти безплатни енергии, вие дебелеехте и скоро ще се пръснете. Хак ви е. Нещастници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • teridan

    03 Sep 2022 11:49ч.

    Русия имала запаси от газ за поне още сто години. Европа имала запаси от идиоти за горе-долу същото време. Как точно ще намалят цената на енергията като направиха всичко по силите си да я направят безумно скъпа - като се почне от зелените политики и се стигне до антируските санкции. Окажеш ли се в дупка, правило номер едно е да спреш да копаеш, а европейските политици продължават дълбаенето.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • У възпитаниците на Шваб Шуле-то неьсе търси акъл...

    03 Sep 2022 14:06ч.

    ...след промивката на мозъците им те трябва да са повърхностни, тоест тъпи, изпълнителни и верни,а акълът е пречка и за трите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • уууууууууууу

    03 Sep 2022 11:56ч.

    С оставката на цялата комисия ще се решат проблемите донякъде. Но и доста правителства трябва да се подменят в близката година. Тогава може да шима мир и цените да паднат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пришълец от космоса, човек от племе в джунглите на Амазонка или историк след 50-100 години

    03 Sep 2022 12:03ч.

    не би проумял случващото се в ЕС и би помислил, че Европейския съвет и Европейската комисия са забавачница за възрасни с ментални проблеми.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    03 Sep 2022 12:09ч.

    Точно! Ма да си го кажем направо - забавачница за идиоти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    03 Sep 2022 12:05ч.

    ""Въпросът за енергийната криза е на дневен ред от октомври ". Най-накрая! Ма не е много правилно - "инвазията" е цели 5 месеца след октомври. Защото - чия е вината за сегашното дередже? Пак ли Жужо?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • логото

    03 Sep 2022 12:19ч.

    Цените отдавна трябваше да са нормални, а отношенията с Русия - оправени. 85% от населението на ЕС е с Русия и против такова изнудване с русофобия и високи цени на енергията. Те избраха трудния път, пътя на късния соц. Знаете как ще свърши всичко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Zet

    03 Sep 2022 12:32ч.

    Фон дер Говнен не е газодобивник, нито енергетик, а ако управлявате с декрети да върнем 89 та, или 17 ста, Жан Мишеле.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    03 Sep 2022 12:35ч.

    EС и ЕК да се обърнат към Китай да им предоставят хуманоидни роботи с ИИ, а те вкупом да се омитат. Роботите със сигурност ще са по-разумни и ефективни, пък и заплати не щат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И двамата фатално закъсняват да се гръмнат в кратуните прости

    03 Sep 2022 12:45ч.

    Последната (изобщо последната) комисия излезе най-тъпа

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Gen.Gurko

    03 Sep 2022 12:59ч.

    Точно наличието на Съвети,Комисии,Комисариати и прочие високоплатено чиновничество и всичко това съставено по бог знае какъв принцип и ценз и избирано от НИКОЙ, е в дъното на неминуемия провал на ЕС. Горепосочените обаче ще са си винаги добре, защото останалите са/сме ахмаци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поздрави от леля Ангелина

    03 Sep 2022 13:17ч.

    Не знам защо някой е очаквал нещо по-добро от Урсулито. Та нали предишната й работа беше да съсипе Бундесвера. Питайте пресветата Меркелица откъде реши да ни я натресе.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пияния майстор

    03 Sep 2022 13:19ч.

    Защо тия недоразумения са узурпирали властта в Европа и личните с психически проблеми, отклонения и заблуди и интелектуални дефицити ги проектират върху цяла Европа и действат от името на Европа?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Въпросът е,

    03 Sep 2022 13:30ч.

    тези "политици" имат ли акъл (като Гюро и капата)? И ако имат, защо не го използват? Обаче, чини ми се, че са го скрили някъде и сега не могат да го намерият! Еврппейски джендърчета, Сър, какво да се прави! Анадънму?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Народеее ????

    03 Sep 2022 13:57ч.

    Каквото и решение да вземе комисията ще е за голяма вреда на хората искуствено създадоха инфлацията за да обвинят Русия за цялата криза!Мръсни джендърски педофили цялото зло се е събрало в американската и европейската измет която само носи смърт нищо друго в целият свят

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    03 Sep 2022 14:00ч.

    Проумейте най-сетне, че германска лелка, раждала и гледала 20г. деца НЕ МОЖЕ да е начело на ЕС!!! Това е пагубно за всички! Разкарайте лелката и поставете на нейно място някой с ум и умения!!! Стига с тоя тъп цирк и нищоправене! урсуло, тъпа патко заблудена - разкарай се най-сетне! Отиди в някой имигрантски квартал да те забремени някой негър и да си седнеш на задника!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Диванче Прас!

    03 Sep 2022 14:15ч.

    Сега стана ли ви ясно защо падишахът я остави да стърчи като наказана, а същият този Шарл беше ни чул, ни видял?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мен

    03 Sep 2022 14:54ч.

    От няколко години насам намирам все повече прилики между бившия СССР и сегашния ЕСССР. Помислете само. Горбачов и тия около него бяха също толкова неадекватни на постовете си като чиновниците от ЕСССР. Урсула има 7 деца, и е специалист по ВАГИНИТЕ!!! Някой очаква ли човек, който през целия си живот е правил деца и се ровил във вагини да управлява империя.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • България

    03 Sep 2022 15:18ч.

    Временно управляващите Европа Ви натъртиха нееднократно - искаме зануляване. Искат да унищожат около 2/3 от населението със - войни, глад,

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • България-продължение

    03 Sep 2022 15:24ч.

    епидемии, дефицит на стоки, евтаназия. Да, тези дегенерати във европейските управляващи структури точно това искат - ликвидиране физически на около 2/3 от хората. Не им се получава засега но продължават тъпо и упорито по плана.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    03 Sep 2022 15:36ч.

    Мисля си, кво ли ще стане, ако някой, примерно Китай, този път, изтърват некой ковидоподобен вирус (или вирос). Както би казал ЗИП-ът, ще бъде бляскаво и феерично.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виждате ли истинските последици от ваксинираните?

    03 Sep 2022 15:48ч.

    Загуба на ориентация, загуба на здрав разум, загуба на адекватност, загуба на разпознаване на добро и зло. Т.н. ръководители на ЕС са се превърнали в подобие на човеци, могат само първосигнално да изпълняват командите на деменцията Жо. И да разрушават държавите си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Любен

    03 Sep 2022 21:15ч.

    Марш обратно от където сте дошли. Искаме суверенни европейски държави с търговия изгодна за всички страни, без диктати и врътки. Суверенни страни, които да се уважават и респектират помежду си. Вие брюкселски зелки сте от предишното столетие и времето ви изтече.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поморийски

    03 Sep 2022 23:43ч.

    В ЕП гъмжи от кадри на Сорос, надз 1/3 са, пълно е с агентура на ЦРУ и Ми-6, на лобисти на най-големите наднационални корпорации, повечето американски. В ЕК почти всички са такива. Следователно са неприятели на хората от страните, които представляват формално, някои и явни душмани. Но изглежда наближава краят на мръсната игра на САЩ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи