Шалапатова в Берковица: Искаме хората да видят, че не са сами и че до тях има държава

Шалапатова в Берковица: Искаме хората да видят, че не са сами и че до тях има държава

Положението е овладяно, каза в Берковица министърът на труда и социалната политика Иванка Шалапатова. Тя посети населеното място, където от началото на юни паднаха поройни дъждове и на няколко пъти станаха наводнения. 

В пълна мобилизация сме не само в Министерството на труда и социалната политика, но и в Министерството на вътрешните работи, в Министерството на отбраната, премиерът, областната управа и местните власти, добави Шалапатова. 

При посещението си днес ще дискутирам с колегите дали има нужда от допълните мерки за подпомагане на пострадалите. Не говорим само за материална подкрепа с пари, еднократни помощи, вода, храна и препарати, а за психическа и емоционална подкрепа на хората, които са съсипани след бедствието, добави министърът. Искаме хората да видят, че не са сами и че до тях има държава и хора, които им помагат, посочи още тя. 

Министър Шалапатова добави, че по искане на Община Берковица вече е отпуснато финансиране да бъдат наети на работа безработни, които да помагат в пострадалите домакинства с разчистване, пазаруване на храна и друга помощ. 

Създали сме организация максимално бързо да бъдат обработени подадени от хората заявления за еднократно подпомагане, да бъдат разгледани и одобрени максимално бързо и още до края на юни те да получат планираните средства, които са до 1512 лв., каза още министър Шалапатова. 

Областният управител на Монтана Валери Димитров съобщи, че през нощта в региона са паднали нови обилни валежи, които на места са достигнали 60-70 литра на кв. метър. 

Има нанесени щети по инфраструктура в много селища на региона, но радостно е, че няма нито един пострадал или бедстващ човек, каза Димитров. 

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Гост

    17 Юни 2023 15:55ч.

    Пратете украинците от хотелите да помогнат на държавата която ги храни повече от година.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    17 Юни 2023 15:57ч.

    Или не ви стиска? Тогава можете да организирате днешния прайд. Да ги видим стават ли за нещо полезно. Или могат само да си въртят задните части.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С.А.М.

    17 Юни 2023 19:53ч.

    Явно не следиш другите сайтове. Пропагандата върви на 100% - защо жителите на този регион не са си застраховали къщите, защо общината не е застраховала улиците и реките! Като че ли застраховката ще промени нещо в тези бедствени райони. Хваща ме страх и отчаяние като чета с какво пренебрежение се пише за "селяните", съвсем явно софийските жълтопаветници се имат за много по-висши от останалите и просто не желаят отделяне на пари от бюджета за други места, освен за София.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шалапатова в Берковица: Искаме хората да видят, че не са сами и че до тях има държава

    17 Юни 2023 16:01ч.

    Шалапатова да направи един бърз тур за овации и снимчици за Фейса на фона смазаната Берковица и бегом обратно към София, за да развее педалския байрак на днешната сбирщина на девиантните.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    17 Юни 2023 16:04ч.

    Изброените министерства са след дъжд качулка. Спрете сечта на горите. Залесявайте. Чистете коритата на реките и деретата. Едва ли ще го направите. За прайда пари има, а за изброеното няма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • MM93

    17 Юни 2023 16:30ч.

    Българското лакейско правителство е до украинските туристи и режима в Киев, но е далеч от българите и проблемите им ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Думи, думи, думи...

    17 Юни 2023 16:33ч.

    Теглете им един нов асфалт за 2 седмици и хората ще разберат! Дайте им бързо парична помощ, и хората ще разберат!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бухал

    17 Юни 2023 17:24ч.

    Шалапатова заведи ги на прайда да видят, че има и по-страшно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дъга, а?!

    17 Юни 2023 17:33ч.

    Долна лисица! Вместо на конгрес в Швейцария, искам те в гумени ботуши, на палатка с една торба багаж и задържително 5 тениски с многцветно знаме и надпис: Горда съм да бъда лгбт! Тогава вероятно ще прочета и глупотевините ти!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ама

    17 Юни 2023 18:20ч.

    Искаме да видите, че ние имаме желание да бъдем видени, където се очаква да се намираме, за ди ни видят. То е по–важно от черната работа, която има да се върши по тези бедстващи места.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    17 Юни 2023 18:31ч.

    Ша-лапа-това върна ли се от Женева? Сега е отишла в Берковица да покаже на хората как с многото вода да си направят фонтан като този в женевското езеро.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    17 Юни 2023 18:41ч.

    Госпожата намери време да посети пострадалите хора, след връщането си от чужбина?! Обещанията не помагат на никого, спомнете си хората от предното наводнение- пак повече обещания, отколкото действия. Посещението е повече за реклама, да те снимат на мястото на бедствието, някое интервю, обещания и след това се качва в луксозната кола и се връща в София, за да не изпусне''събитието" на ЛГБТ+, което е''ключово'' за демокрацията. Ще отиде ли на другото събитие, което е за запазване на семейството? Едва ли...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Циганин

    17 Юни 2023 19:25ч.

    Прайдът няма ли да го преместите в Берковица или ви е страх да ни ви посипят с асфалта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Архитект

    17 Юни 2023 19:39ч.

    На такива рискови места като пътя на водите, на свлачища, никой никога не бива да строи и кочина. Близо до големи водни басейни също не бива да се строи нищо. Язовирите като стратегически ресурс трябва да са държавни , а не частни. Човешката тъпотия се лекува само от природата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В Женева съм

    17 Юни 2023 20:12ч.

    Безработните пияници ще помагат в домакинствата. Създадени са условия бързо да се обработват молбите за помощи. Браво !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аман!

    17 Юни 2023 20:30ч.

    Искате, ама нямате желание. Само онази Козилата с още един изявен партиен деятел чат-пат ходят да се снимат на фона на трагедията и се пускат у фейсбук, че са на на "кални бани".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи