Сградата на министерството на външните работи на РСМ беше осветена с цветовете на НАТО

Сградата на министерството на външните работи на РСМ беше осветена с цветовете на НАТО

В навечерието на  втората годишнина от присъединяването на Република Северна Македония в НАТО, сградата на министерството на външните работи беше осветена с цветовете на алианса.

"Да бъдем част от трансатлантическото семейство, особено в тези времена на геополитическа нестабилност, е значително постижение и твърда гаранция за нашата сигурност и просперитет. Република Северна Македония е на общата маса с най-развитите демокрации в света и е активен участник в глобалните политики за сигурност. Обединени с нашите партньори от НАТО ние сме решени да отговорим заедно на настоящите предизвикателства за сигурността, породени от руската инвазия в Украйна, и да допринесем за запазването на световния мир и стабилност.", написа във Фейсбук профила са министърът на външните работи Буяр Османи.

Република Северна Македония стана 30-та страна членка на алианса  на 27 март 2020 г., след като подписа Преспанския договор, което сложи край на дългогодишния спор с Гърция за името на държавата и отвори пътя й към НАТО.

 

Източник: БТА

 

 

 

Коментари

  • рукола

    27 Март 2022 9:07ч.

    Имам следното предложение, тия понеже са мераклии, да им отстъпим мястото си в ЕС - те влизат, ние излизаме! Спи града! ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Anonimen

    27 Март 2022 9:29ч.

    Днешните македонци не ви ли приличат на днешните украинци?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Приличат ми

    27 Март 2022 10:13ч.

    и още как! Нагли настървени и прости точно като украинците. Показа се истинското лице на техните управляващи тази седмица като започнаха да не допускат български коли на работещи в България македонци. И още глупости ще има.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мутра

    27 Март 2022 11:03ч.

    Скоро и тези на Швеция, Финландия, Молдова и Украйна ще грейнат благодарение на безумното нападение на др. Путин над Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи