СГП: По заповед на белгийската прокуратура разследваме канал за трафик на наркотици в офисите на Настимир Ананиев

СГП: По заповед на белгийската прокуратура разследваме канал за трафик на наркотици в офисите на Настимир Ананиев

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Софийската градска прокуратура потвърди, че се разследва канал за трафик на дрога в офисите на Настимир Ананиев. В тях тази сутрин бяха извършени претърсвания и изземвания по заповед на белгийската прокуратура.

Във връзка с множество журналистически запитвания за извършвани претърсвания и изземвания в офиси в гр. София, Софийска градска прокуратура /СГП/ предоставя следната информация:

СГП изпълнява Европейска заповед за разследване /ЕЗР/, издадена от съдия-следовател на първата инстанция в гр. Антверпен, Кралство Белгия, във връзка с разследване за организирана престъпна група, незаконен трафик на упойващи средства и психотропни вещества, изпиране на приходи, придобити от престъпление с участието на белгийски физически и юридически лица и български юридически лица.

В тази връзка СГП е поискала разрешение от Софийски градски съд /СГС/ за извършване на претърсване и изземване на адреси на територията на гр. София. На основание издадена ЕЗР от Кралство Белгия съдът е разрешил извършването на процесуалните действия, в чиято реализация участват и органите на МВР.

По-рано днес стана ясно, че се претърсват офиси на депутата от ПП-ДБ Настимир Ананиев в София при акция на полицията и жандармерията. 

Полицейско присъствие имаше на ул. "Петър Парчевич" и бул."Александър Стамболийски", където се помещават офиси. Към момента няма данни за задържани.

Първоначално от МВР не потвърдиха тези данни, но малко по-късно Ананиев сам разкри в НС, че службите проверяват негова счетоводна фирма.

Ананиев не е викан или разпитван, нито е получил някакви сигнали да е разследван. Определи случващото се като "политическа бухалка срещу него и партията".

Впоследствие от прокуратурата съобщиха, че става дума за разследване, започнало с европейска заповед. То касае дейността на организирана престъпна група, занимавала се с контрабанда и пране на пари. Искането до страната ни е от е Белгия.

За претърсванията днес има дадено разрешение от съда, добавя БТА.

Не съм притеснен, заяви Ананиев и уточни, че от медии е разбрал, че има хора в офиса.

"Чух се с мениджъра. Каза, че се прави проверка на белгийска фирма, която в един момент сме обслужвали, и искат документи. Чака счетоводителката, която е на половин работен ден, да дойде да ги предостави", обясни депутатът, цитиран от БТА.

Не може журналистите да разберат преди хората, които се занимават с дейността, какво се случва, коментира Ананиев и добави, че за него това е "политическа бухалка".

Той посочи, че не вижда нищо нередно да се обслужват чуждестранни фирми. И когато някой дойде и поиска документация, тя ще бъде предоставена. Ще съдействаме на органите, които искат документи, каза още Ананиев.

Той отрече да са получени сигнали белгийските служби да го разследват.

Попитан за фирмата му, Ананиев уточни, че е "счетоводна фирма, която обслужва български и чуждестранни юридически лица". Имаме различни клиенти, добави той. Ананиев потвърди, че е собственик. Той повтори, че офис мениджърът му е казал, че чака счетоводителката.

Източници: "24 часа", epicenter.bg

 

 

 

Коментари

  • ?????

    10 Апр 2024 16:23ч.

    Истина било.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Никога, ама никога

    10 Апр 2024 17:38ч.

    не съм се съмнявал, че това е човекът на Брендо за България ! Те затова цялата им партия ходят опулени и изцъклени- стил Атанасов!🤪🥴😳🤯

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    10 Апр 2024 16:34ч.

    Естествено, че тоя био-отпадък АнаЛиев няма да знае. Никой не те уведомява, когато ти правят акция. Освен това, колкото и да се прави на спокоен, вече сигурно е напълнил гащите, предвид, каква шушумига е...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Начи, дет викъ женрал Танас

    10 Апр 2024 16:48ч.

    ощи ино ктивну мерприятии и (евру)бухалкъ????? Питъми са, с кви наркупари са прайли Киркукор ригистрациа зъ избури 2022 лето и к кви наркупари са прайли придисбурнъ къпаниа?????

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идеално

    10 Апр 2024 16:55ч.

    Имаше и един, дето се катереше по вратовръзката на Костадинов. Него няма ли да му обискират нещо?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сабрутко от сабрутковците на Киро и Кокоро

    10 Апр 2024 16:59ч.

    Може би съпругата му, рускинята?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • dabedabe

    10 Апр 2024 17:06ч.

    няма я надка да нахрани медиите и вече инфармацията е тантела.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Подрязани крила

    10 Апр 2024 17:22ч.

    Смешни хора сте вие, ей! Какво си представяте? Че някой ще търка депутатска банка за някакви хиляди там на месец?! Помните ли един от големите концептуалисти на нашето време - незабравимия Владко Горанов. В изблик на откровеност, изплакал се някога директно, горкият, пред самия Буда: Край, приключвам! Моите колеги и състуденти все отдавна станаха милионери, а аз подпирам тук геппса за някакви мизерни 2000 лв. на месец. Как да гледам семейство, жена, деца?! Да, тогава такива бяха "мизерните" заплати, защото хората масово взема 600 -900! Справедливият БХ го утешил, изтрил сълзите на Владко и му казал на уше: Не бързай, моето момче, разчитам на теб, нашето време ще дойде и кешът ще потече като пълноводна река. Ти по-добре си поръчай устойчиви чекмеджета от масив, че при мен ПДЦ-то вече сдаде багажа. Пущинята в жълто много тежи! Първо пратиха Владко в Общинска, да захлеби леко човекът! После дойде и неговото време. Финансов министър и личен приносител на пачките от 500-евровки, чинно снасяни от Черепа. Само не знаем, какво се откъсвало от сърцето на БХ за възнаграждаване на верния Владко?! Та и Настимир ТАКА - ще слугува на лудите и ококорени изродчета за заплатка???????????? Вие да не сте смахнати, бре? Бързо му подрязаха крилцата, все пак! Гледаме Владко, магнитен, обаче си върти бизнес човекът, живее в "уж имота" на Кръстника, никой не го закача за нищо, щото покрай изпирането на БХ, хвърчала гъста сапунена пяна, та наш Владко и той се поокъпал на сухо!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    10 Апр 2024 17:56ч.

    ананиев затова ли се е набутал в евросписъка за депутат да се скрие в брюксел и да получи имунитет ама го изпревариха затова нито един глас за герб дпс ппдб ще останат само платените с 100 лв надбавки да гласуват

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • много се разкаля терена

    10 Апр 2024 18:25ч.

    Колкото и да се пули и да обяснява всичко е ясно. Хайде да се стяга и той заедно с другарчетата си от паплачта наречена ппдб при бай Ставри. Няма лошо ще полежите и дано ви дойде акъла в тъпите глави.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    10 Апр 2024 18:54ч.

    Брей "врачокът" (както го нарече Тошко Йорданов) е супер нагъл. Тоя няма един работен ден. Само гледа да лапа европари, като се мести из партиите и прави кухи фирми и НПО-та. Че и жена и 2 деца имал. Горките.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • OLD

    10 Апр 2024 19:25ч.

    Може би, само пране на пари от наркотици?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хм...

    10 Апр 2024 20:29ч.

    Оохх каква оборатна курва ще е тоя в СЦЗ...циганските тартори вече точат палките...аахахах...а дано..мръсен боклук

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Илиев

    10 Апр 2024 22:46ч.

    Никой вече не е недосегаем в Република България,когато служих в казармата дойдоха полковници от Белгийската армия на учение през 1992 г,дори приемането ни в Еврпейския съюз и НАТО не е случайно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рамзан- герой Росии

    11 Апр 2024 0:15ч.

    Как да вярваш на човек, който се казва Nasty !?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ипа

    11 Апр 2024 0:47ч.

    Интересно защо Насти Ананиев ще обслужва белгийска фирма, замесена в трафик, без даже да се усъмни, при все че е всеизвестен умник. А Антверпен е порт към Европа за най-големите южноамерикански злодеи, които изкормват даже случайни хора по улиците. Ако има принос в трафика на наркотици, и с това - принос към кошмарния живот на толкова много български семейства, които даже не получават медийно отразяване, ако има принос към смъртта на младежи от наркотици и нарасналата през последните години престъпност и баталните сцени по пътищата, трябва да понесе отгворност!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Този е готов артист!

    11 Апр 2024 15:13ч.

    Може да влиза във ВИТИЗ без изпит. Характерен за определени роли.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи