Северният флот на Русия излиза в открито море с ядрени оръжия на борда

Северният флот на Русия излиза в открито море с ядрени оръжия на борда

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Северният флот на Русия е започнал да излиза в открито море с ядрени оръжия на борда на корабите и подводниците си, съобщи норвежкото разузнаване.

"Основната част от ядрения потенциал е разположена на подводниците и надводните кораби на Северния флот. Ядрените оръжия представляват особено сериозна заплаха във вариантите за операции, в които могат да участват страни от НАТО", се казва в документа.

Това се случва за първи път след края на Студената война.

През септември миналата година руският президент Владимир Путин заяви, че "когато териториалната цялост на страната е застрашена, ние със сигурност ще използваме всички налични средства, за да защитим Русия и нашия народ". През декември Путин заяви, че "заплахата от ядрена война ескалира", като отбеляза, че ядрената стратегия на Русия е изградена на базата на ответен удар.

Междувременно стана известно, че администрацията на президента на САЩ Джо Байдън е предупредила украинските власти, че е настъпил решаващ момент за промяна на траекторията на войната, пише в. "Вашингтон Пост", позовавайки се на свои източници.

Представители на Белия дом смятат, че през пролетта се очаква Русия да започне офанзива, а Украйна може да премине към контраофанзива, за да си върне загубените територии. Представители на САЩ, които са посетили Киев през януари, са заявили на украинските власти, че следващите няколко месеца ще бъдат решаващи.

Американските военни анализатори смятат, че украинските сили ще изпитват трудности както да защитават Бахмут в Донецка област, за който се водят тежки боеве от месеци, така и да започнат пролетна контраофанзива, за да си върнат територии, които САЩ смятат за по-важни. Източниците на вестника твърдят, че ако Украйна се сражава навсякъде, където Русия изпрати войски, това ще е в полза на руските власти.

САЩ са засилили натиска върху Киев, тъй като за Белия дом ще бъде по-трудно да накара Конгреса да отпусне на Украйна същия размер помощ, както преди, тъй като някои републиканци се обявиха за намаляване на помощта. Администрацията на Джо Байдън работи с Конгреса за отпускане на 10 млрд. долара помощ за Украйна. Очаква се новият пакет от помощи да бъде обявен в деня на годишнината от руското нахлуване, заедно с нови санкции срещу Русия.

Американските власти заявяват, че са готови да подкрепят Украйна възможно най-дълго, като същевременно предупреждават, че Киев ще изчерпи настоящия пакет от американска помощ до лятото, след което ще бъде трудно да се разреши конфликтът по политически път.

Тази седмица САЩ ще обявят нов пакет от помощи за Украйна, пише "Политико", позовавайки се на източници от украинското правителство.

Няма обаче да има нови оръжия - като самолети F-16 или ракети с голям обсег на действие. Новите доставки "ще бъдат насочени към боеприпаси, противовъздушна отбрана и резервни части".

САЩ не искат да изпращат на Украйна ракети с голям обсег на действие - до 300 км - ATACMS поради техния недостиг.

Според "Политико" по време на последните срещи в Пентагона американски служители са заявили на представителите на Киев, че не разполагат с допълнителни тактически ракетни системи.

"Преместването на ATACMS на бойното поле в Източна Европа би намалило запасите на САЩ и би навредило на готовността на американските въоръжени сили", казват източниците.

Твърди се, че има и други начини да се предоставят на Украйна възможности за поразяване на цели.

През последните две десетилетия Lockheed Martin е произвела около 4000 ATACMS в различни конфигурации. Някои от тях са продадени на съюзнически държави. По време на войната в Ирак са изразходвани около 600 от ракетите.

Киев планира да поиска одобрението на Вашингтон за закупуване на ATACMS от съюзническа държава. Списъкът на потребителите на тези ракети включва Южна Корея, Полша, Румъния, Гърция, Турция, Катар и Бахрейн.

Друг проблем с изпращането на ATACMS обаче е, че това е "твърде агресивен ход от страна на екипа на Байдън".

"Но украинските официални лица и преди са чували подобни аргументи за други оръжия, въпреки че администрацията на Байдън обърна курса и изпрати артилерия, противоракетна отбрана и танкове", се казва още в статията.

Днес в американската база на ВВС "Рамщайн" в Германия ще се проведе нова среща на контактната група за въоръженията на Украйна.

 

Коментари

  • Георги Богданов

    14 Фев 2023 10:13ч.

    Лошо!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Каквото почукало...

    14 Фев 2023 12:18ч.

    Полският лидер заяви, че смисъла на съществуването на Европа е унищожението на Русия. При такова вдигане на залозите, руснаците няма да чакат пасивно. Янките тласкат марионетките си към война, а ние ще сме пушечното месо. Единствения начин да се отнеме вятъра на организаторите в Белия дом е, руснаците да заявят, че без значение кой започне агресията, първата ракета ще е за Вашингтон. Нека им е ясно, че прокси война, ограничена в Европа, докато зад океана само радостно дърпат конците, няма да се получи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Винкела

    14 Фев 2023 13:28ч.

    И една за Сититу!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • (*_*)

    15 Фев 2023 1:49ч.

    Да ама в Сититу живее щерката на Лавров :))))) Познай дали не те пързалят Уеко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До 15 Фев 2023 1:49ч.

    15 Фев 2023 8:52ч.

    Прекалено се зачиташ в тъпащините на либералната пропаганда - това уврежда непоправимо когнитивния ти потенциал. Ако изобщо се интересуваш от истината, Екатерина Винокурова живее в Москва и е собственичка на бизнес в областта на изкуството.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • (*_*)

    15 Фев 2023 11:32ч.

    Да правилно, живее в Москва, само образованието си е получила в Ню Йорк и Лондон, което е обяснимо тъй като баща и е бил дипломат там. Но напълно необясним е дългият списък на руски депутати и чиновници, с имоти на запад и деца които се образоват и живеят на запад. И то до степен, че в Госдумата на няколко пъти предлагат закон който да забрани, децата на чиновниците да се образоват в чужбина. Но до приемане май така и не се стига а войната тече вече една година. Всичко това и най-вече многото несъответствия на заявките и реалните действия в така нарената СВО, показва че става дума за ДОГОВОРНЯК. Какво е договорено и докъде е договорено да стигне ескалацията предстои да разберем.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това е анимация с гумени лодки и патета, не може да са истински кораби и ракети.

    14 Фев 2023 10:18ч.

    Сега да преминем към по-важните новини за деня: борсовия тренд и котировките на ланшната шума.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шумата е добре

    14 Фев 2023 11:34ч.

    Ама руплата отива към 80 рупли за Евро,

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отива, отива.

    14 Фев 2023 11:42ч.

    Към Ламанша и отвъд отива руплата, барабар със Северния флот.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @Шумата е добре 14 Фев 2023 11:34ч.

    14 Фев 2023 11:56ч.

    кво ти дреме. нали нямаш

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Тръмп

    14 Фев 2023 18:14ч.

    Ако беше малко по - умен, щеше да знаеш кому е по - изгодно да поевтиннява рублата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • аха

    14 Фев 2023 10:20ч.

    Когато американците размятат ядрени ракети по света няма абсолютно никакъв проблем. Що така?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сталин Й. В.

    14 Фев 2023 10:21ч.

    О‘Брайън е в България, под предтекст за натиск за разследване по закона Магнитски да окаже много сериозен натиск върху президента и другите чиновници СПЕШНО ДА ИЗПРАТЯТ ВОЙСКИ в Украйна съгласно подписания и ратифициран двустранен договор за всеобхватна военна помощ. На президента е оказан силен натиск, ако продължава да не допуска изпращането на войски да бъде шляпнат по Магнитски и набързо свален. Вицето Йотова е готова веднага да изпрати войските. Чакаме, ще видим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @Сталин Й. В. 14 Фев 2023 10:21ч.

    14 Фев 2023 11:03ч.

    аз си мислех същото. украинците са я закъсали яко на фронта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вангелия

    14 Фев 2023 12:21ч.

    Ако ли българин (военен) вдигне оръжие срещу Русия, да му изсъхнат ръчичките ! И до девето коляно, също !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    14 Фев 2023 12:52ч.

    Вангелия, присъединявам се към Вас

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • SapunRK

    14 Фев 2023 16:44ч.

    И аз така, уважаема Вангелия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • объязательно бахмут... но потом...

    14 Фев 2023 10:23ч.

    Готви се нещо около Беларус. Самото това излизане е лош знак за ония, които го готвят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ъхъ

    14 Фев 2023 13:17ч.

    Ешелони с военна техника, ежедневно влизат Беларус! Пълно е с клипове в ютуб. Ударят ли нацистите от север, с тях е свършено!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Станала рано зарана нашата Меца-мецана.

    14 Фев 2023 10:27ч.

    Много барутец събрала, огън висок си наклала. За да направи чорбица от непослушни дечица.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йосарян

    14 Фев 2023 11:04ч.

    "станала рано зарана работна меца-мецана. съчки в гората събрала, буен ми огън наклала. за да направи чорбица меца за свойте дечица." - май така беше. върна ме в детството. :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Читател

    14 Фев 2023 11:23ч.

    Добрата дума без заредено оръжие нищо не струва. Бесните кучета само оръжие ги оправя.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оле Отвори Очички

    14 Фев 2023 11:31ч.

    Руснаците не се шегуват. Игричките свършиха. Типинг поинт...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тенерал Горилка

    14 Фев 2023 11:31ч.

    Мълния!Изтекли са документи на генералния щаб на ВСУ, според които на 21 април е планирано да започне дефанзивнатата операция с кодово име "Горилка2". С добре планирани действия съедниненията на ВСУ трябва да се оттеглят на изток от линията Варшава-Радом-Островец Швентокшиски-Жешов. Припомняме, че в началото на март украинската армия проведе операция "Горилка 1". Тогава, поради геомагнитни аномалии и навигационни грешки, полтавската войскова група "Свинско ухо" с ускорен темп се придвижи на запад, вместо на изток и навлезе дълбоко в полска територия, стигайки на 70 км. от Варшава. Според новия договор, подписан от Столтенберг, Дуда и Зеленски украинсте войски следва да оттеглят на изток от спомената по-горе линия и да се дислоцират в пределите на окупираната от руснаците Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ката ден

    14 Фев 2023 11:33ч.

    Се удря ново дъно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Време е демократичните говеда да разберат, дори и по най-трудния начин, че

    14 Фев 2023 11:46ч.

    техният свят и световен ред бяха дотук. Оттук насетне руски православен петел и Кремълски куранти ще пеят по света. Слава на Россията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Слава России!

    14 Фев 2023 12:19ч.

    Амин!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    14 Фев 2023 13:18ч.

    Руското православие атакува Праовславна Украйна с бойния вик "Алах акбар"! Това ли искате? След като Путин им построи най голямата джамия в Европа?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    14 Фев 2023 13:23ч.

    Няма вече православна Украйна .Наркомана Зеля прогони всички свещеници от православната украйна във Русия или ги изби .Вече има англосаксонската украйна която трябва да бъде затрита като държава ,щото предаде православната вяра за шепа долари ,на англосаксонските сатанисти .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    14 Фев 2023 13:24ч.

    @viva - На този форум няма кой да се върже на опорките ти. Защо въобще се хабиш?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    14 Фев 2023 13:37ч.

    Самотният вълк, то в този фен форум друго няма от феновете освен опорки! Правя опит да вкарам инфо, но няма шанс, виждам. Или не съм чул правилно какво викат едни брадати с руското знаме на униформата? Дето един От едни планини им бащица?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    14 Фев 2023 13:38ч.

    Да, или не е верен фактът, че най-голямата джамия в Европе е в Москва? Построена от другаря Путин?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Gen Gurko

    14 Фев 2023 16:38ч.

    От твоите уста в божиите уши. Амин и от мен!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мунчо

    14 Фев 2023 16:40ч.

    Не, не е верен този "факт", както сигурно и всички други "факти", които пробутваш тук: https://ru.wikipedia.org/wiki/Список_крупнейших_мечетей_России

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    14 Фев 2023 18:31ч.

    Ей мухльо неграмотен Русия е много национална държава и като такава тачи своите народи и им позволява да си честват традициите ,празниците и обичайте .Всичките тези народи са обединени във Руската нация . И последно да те питам отрепко мръсна твоят разкапан ЕС забрани Руските телевизии ,писатели и филми .Това ли са твоите свободи бе мръсник доплнопробен .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    14 Фев 2023 19:58ч.

    Речникът Ви издава, освен липсата на възпитание, и карайни ограничен ум, гарниран с недостатъчно образование! Избухването Ви явно е следствие на каквито и да е аргументи и беден речник. Съдейки и по думите, които използвате.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чезаре Ламброзо

    14 Фев 2023 20:38ч.

    Кух, сламен," благовъзпитан" човечец, чете кухи фрази и клишета, думи, които нямат никакво въздействие и сила. п.с. Сухият човек си остава кух, дори и мама и тати да го пратят да се изучи в Оксфорд, "Лондонското икономическо училище" или в...Харвард. Справка: Кирчо, Кокорчо и много други български парвенюта и чуждопоклонници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    14 Фев 2023 20:44ч.

    Възпитание ли ? Я питай дъртият жозеп борел какво зъпитание ,или дъртата пачавра Фон дер лайен за нейното възпитание или плешливият пендел Олаф Шолц .а да не ти изброявам цялата кохорта тъпи либерални малоумници във това число и Българските либерални отрепки .Към тях ще причесля и теб либераклната проститутка тъпа и неграмоитна .И да те предупредя ,затваряй си либералната мръсна уста ,че те чакка чука на музикантите от Вагнер .Много клошо бият такива отрепоки като теб да знаеш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вие другарю милиционер Вива ...

    14 Фев 2023 21:17ч.

    ... сте едно тъпо парче. Доказано с посредствените ви тролски рецитали тъдява. Абсолютен игнорант по история, геополитика, обща култура на рапон. Не е очудващо че са ви наложили да тролите в Гласове. Това е нивото на началниците ви. Тъпаци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пресцентъра на Белия дом съобщава:

    14 Фев 2023 11:56ч.

    Президентът Байдън е силно ограничил публичните си изяви, поради налагащата се честа смяна на памперс при полеви условия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тук чакаме сводката от Източния фронт

    14 Фев 2023 12:09ч.

    и кога най-после ще премине в Западен. Слава на Россията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Майката на костов

    14 Фев 2023 13:22ч.

    Когато почнат германците да местят столицата в Бон !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    14 Фев 2023 13:26ч.

    И още Путин обеща на Германците да ги направи наново Руски граждани ,но този път цялата Германия .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    14 Фев 2023 13:59ч.

    Но мъжете няма да ги карат в Сибир по традиция, а да възстановяват Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Колега

    14 Фев 2023 16:39ч.

    Слава, Слава,Слава!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ремарк

    14 Фев 2023 12:23ч.

    пак е актуален..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    14 Фев 2023 12:29ч.

    Норвежците много се грижат за заплахите за Нато, ама за заплахите от Нато, никакви ги няма, същите като нас! Може би ще има диверсификация на норвежкия и британския поток, все пак трябва да има равновесие, нали? И Балтийско море е най-малко на Сащ, Норвегия или Нато, да духат, доде е време.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мдаа

    14 Фев 2023 13:25ч.

    Норвежките педофили са съучастници в атентата срещу газопровода! Гузни са и се страхуват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    14 Фев 2023 12:33ч.

    Всъщност Русия е загубила цяла елитна бригада е Угледар. 155 морска и пр. Изтребена на повече от 90% ! Велики са Украинците ! Над 100 танка и над 1000 единици жива сила са терминирани, минусовани, а последно - по-200-ни ! Това е показен разгром ! Победа ще е за нас - Перемога за нами !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пак ли Капитан Планета и комикси с Брус Уилис зяпаш?

    14 Фев 2023 12:38ч.

    И хапчетата си зарязал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жестоката действителност

    14 Фев 2023 12:38ч.

    А Украйна ще загуби Угледар.. И не само..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    14 Фев 2023 13:09ч.

    Окачалката Sin пак спал на мокри вестници и е забравил да си вземе белото . Мухльо казвам ти аз да четеш Руская Весна или тв Царград или Политнавигатор ,ама ти нали си бавнбозагреващ либерален реотан ,си знаеш твоето .Четеш либералните парцали на Иво Прокопиев и си мислиш че ние Българският народ ядем доматите със колците .. за такива помияри като теб пияндето Чърчил е казал глупак е този дето се спъва два пъти във един и същи камък .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    14 Фев 2023 13:19ч.

    Бързо при психиатъра бе мършоляк лъжлив . Във Бахмут няма Руска армия там се бият само музикантите на Пригожин които на брой са 40.000 и трепят наред укрофашистите вече една трета от града е превзет и от трите бригади укрофашисти две са напълно избити ,една бриогада наброява 6000 души .Пътят за отстъпление е напълно затворен Музикантите на Пригозин са им оставили само една възможност предаване имначе като при соледар ще трябва да им събират труповете и да ги товарят във камиони и да ги предават на укрофашистите на Зеля .А вече има съобщения че и часов Яр е затворен и няма вече снабдяване на оръжие за укрофашистите намиращи се във Бахмут.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Изкуството на войната

    14 Фев 2023 13:20ч.

    „Така, експертът в битката движи врага, а не е движен той от него.“ – Сун Дзъ,

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • модерно робовладелство

    14 Фев 2023 13:26ч.

    Не го ли видиш, че отдавна се е побъркал от мъка и безнадеждност, че светът му си отива. Хваща се за някакви жалки отломки на най-реакционната и лъжлива прозападна пропаганда. Когато си загуби разсъдъка напълно, най-после ще стане от дивана и ще поеме към Бахмут да спасява украинската курокрация. В Украйна вече е пълно с такива като него - секта на самоизмамените. И до ден днешен повтарят, че Соледар още не е паднал, съпротивата продължава и смелите, доблестни урки избиват "рашистките орки" с цели дивизии.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • абе какви последни напъни бе окаянико атлантичен,

    14 Фев 2023 13:51ч.

    бегай за мешката и пексиметя че не остана време, ей ги, идат, я ги виж - вече амен амен са на Дунава братушките, стягай дисагите за курорта на китното дунавско остравче

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    14 Фев 2023 14:06ч.

    Sin е истински трол - опасно същество: канадските психолози са открили, че садистичните черти са ясно изразени в структурата на личността на троловете. „Не хранете троловете“ - Притчи 26: 4, „Не отговаряй на безумния според безумието му, да не би да станеш и ти подобен нему“.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    14 Фев 2023 12:39ч.

    Успех момчета. И да стреляте точно по сатанистите.Дотегнаха на "нецивилизованото" човечество с убийствата войните кражбите превратите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "норвежкото разузнаване"

    14 Фев 2023 12:50ч.

    Ако наистина норвежците знаят за товара на руските кораби, какъв е интересът им да го съобщават публично?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Амара

    14 Фев 2023 20:29ч.

    Ето една възможна причина - да се забрави, или, отвлече вниманието на обществото за евентуалното тяхно участие във взривяването на "Северните потоци".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кадиров

    14 Фев 2023 14:02ч.

    ВС на РФ в частност музекантите затвориха котела на Аремовск. Последния път за оттегляне е в руски ръце. Оттук до Крематорск$славянск са полета и няма укрепени райони. Битката за Угледар също вече е предрешена и там котел. На север, от Кременная към Северск и обратно от Артемовск към Северск също се готви котел. Северния флот излиза по повод срещата в Рамщайн. Адмиралите се надяват да охладят някои възпалени мозъци с ядрена заплаха, този път не на шега. Даставката на бойните глави е гарантирана от Цирконите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    14 Фев 2023 14:13ч.

    Става въпрос за тактически ядрени оръжия на борда. Има малка вероятност оръжията предназначени за Украйна да станат реална цел на руснаците още преди да са стигнали в Украйна. Последните консерви от САЩ ги разтовариха на пристанище в Германия и в момента на гемии по канали към Полша, а не директно на пристанище в Полша, както обикновено.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чета постовете ви и се

    14 Фев 2023 14:50ч.

    чудя - никой ли не забеляза, че 3 от общо 7 държави, притежаващи ATACMS, са наши съседки? В тази вече полу-военна обстановка в Европа може да стане голяма и опасна бъркотия, в която никакви съюзи и договорености да нямат значение. Хора, моля ви мислете за България и нашите деца! Забравете, поне за известно време, българската страст да се делим на групи и подгрупички.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оскар

    14 Фев 2023 20:45ч.

    Светът би бил по добро място ако северния флот издумка няколко сатани по ситито и по онези откачалки в северна америка. Ама нещо или са се разбрали или изчакват откачалките да втасат хубаво и тогава да ги издумкат. Ще бъде феерично.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чезаре Ламброзо

    14 Фев 2023 20:49ч.

    Машината на времето ни пренесе от 1984 в 1939. Невероятно, но факт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Булава

    14 Фев 2023 21:39ч.

    Ура,Ура,Ура ! Вова удри !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи