Северна Корея съобщи, че е изстреляла две стратегически крилати ракети от подводница

Северна Корея съобщи, че е изстреляла две стратегически крилати ракети от подводница

Северна Корея съобщи, че е изстреляла две стратегически крилати ракети от подводница, предаде Ройтерс. Официалната севернокорейска информационна агенция КЦТА заяви, че ракетите са били насочени към мишена в морето.

Обединеният комитет на началник-щабовете на Южна Корея каза, че военните са били поставени в състояние на повишена готовност и разузнавателната агенция в страната работи съвместно с американските си партньори, за да анализира характера на изстрелването.

Според КЦТА през вчерашния ден е било проведено учение за подводно изстрелване на стратегически крилати ракети.

По време на учението подводницата "8.24 Йонгун" ("8.24 Yongung") е изстреляла две стратегически крилати ракети ракети във водите край източното корейско крайбрежие.

Ракетите са прелетели около 1500 километра преди да ударят цел в морето, допълва севернокорейската агенция.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Оказва се, че освен ракети и подводници,

    13 Март 2023 7:48ч.

    северните корейци имат и топки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Южняк кореец

    13 Март 2023 8:50ч.

    За съжаление топките не са много вкусни!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всеки, който се бори истински е уважаван......... дори и от врага си!

    13 Март 2023 8:50ч.

    Истина от пантивека.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За съжаление топките не са много вкусни! - Тия мантри, че хората до обед събират бурени и трева да пасат

    13 Март 2023 9:06ч.

    а после отиват да конструират и произвеждат крилати ракети...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Топки имат

    13 Март 2023 9:46ч.

    Ориз нямат. Хахаха

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Борят се

    13 Март 2023 9:47ч.

    За маясъла на др. Ким. Иначе стават храна на кучетата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Helleborus

    13 Март 2023 8:01ч.

    Северна Корея заяви на 13-ти, че е изстреляла две крилати ракети от подводница в ранната сутрин на 12-ти, ден преди съвместните учения на Южна Корея и САЩ, понеже са решили да отговорят на съвместното обучение на Корея и САЩ. От 13-ти Южна Корея и САЩ ще проведат съвместно учение , наречено „ Щит на свободата “

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Окупирана държава и окупатор

    13 Март 2023 9:07ч.

    правят заедно учение Щит на свободата. Умилително.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • на гол тумбак чифте пищови

    13 Март 2023 8:49ч.

    Ненормалниците управляват света!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • милитари коментс

    13 Март 2023 8:56ч.

    Тази ракета трудно може да се нарече "стратегическа" в пълния смисъл на понятието. Ако гледаме стратегическите ракети на Големите сили / а те не са "крилати" , а балистически/ , това по-скоро е Ракета със Среден Обсег. /РСО/ За северокорейците обаче играе "стратегическа роля" , защото те разглеждат реално врага си /САЩ/ като базиран в Южна Корея. Досегашните ракетно-ядрени сили на КНДР са базирани наземно и с добре познати координати от американците. При избухване на война , те са силно уязвими от американски въздушни и ракетни атаки. Тази ракета е разработвана от почти 10 години като крайната цел на корейците е именно тази, да я базират на подводница и така да затруднят до максимум локализацията й от САЩ и техните васали. Другият път по който вървят северокорейците е да направят същата тази ракета наземна но мобилна... Морският вариант има предимства но развитието му е крайно трудно, защото КНДР живеят от десетилетия в изолация и всичко проектират и произвеждат сами, със собствени сили /доктрината Сонгу/ . Проблемът е в морските носители - подводници. В момента КНДР има само една подводница от клас, способен да носи тази ракета, и то може да носи две ракети всичко. Те са във вертикални шахти за изстрелване и се смята че могат да се изстрелват от подводно положение с газово подемната технология. Подводницата на КНДР е някакъв техен проект напомнящ на руските подведници клас "Кило" , но по-малка като размери, произхода на проекта се губи назад във времето и изглежда е югославски. В ракетата KN-11 се подозира сътрудничество и помощ от Китай. Не е ясен максималния обсег на ракетата, предположенията варират от под 1000 км. до над 2500 км. Истината изглежда е нещо по-средата, каквото демонстрира и изпитанието... За да стане тази система голяма заплаха за американския флот са необходими - 1-още поне няколко подводници носителки 2-увеличаване броя на ракетите които може да носят подводниците. 3-Флотско и въздушно прикритие , което е ахилесова пета на Пхенян.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Китай е огромен

    13 Март 2023 9:31ч.

    и може да си позволи да бъде ядрена сила. Тези нещастници от КНДР обаче са на ръба от гладни да се превърнат в мъртви. Най-малкото за назидание на Китай и Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Н.Н.

    13 Март 2023 9:46ч.

    "Тези нещастници", както ги наричаш, са били бомбардирани от САЩ жестоко, избили са им 15% от населението и са сринали почти цялата им държава до основи. Нормално е да ненавиждат САЩ. А в момента, всеки път, когато изстрелят ракета, във Вашингтон се наакват и има защо. Нищо няма да посмеят да им направят, тъй като рискът поне една тяхна ракета до достигне до САЩ е неприемливо голям, и тъй като имат силни приятели - Китай и Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чак пък да се …

    13 Март 2023 10:27ч.

    Ракетките на севернокорейците се водят в Пентагона под бройка и са на американска мушка. Поне засега. САЩ едва ли ще си позволят нападение над Китай, но Кимчовците ще го отнесат при първата издънка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "тези нещастници"...

    13 Март 2023 10:28ч.

    Са загубили 2 000 000 (два милиона) убити от американците, мъже, жени, деца, старци. Така че предпочитат да стоят гладни, но да държат убийците под ядрен прицел.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виж сега

    13 Март 2023 10:33ч.

    Не оспорвам правото на Кимчовците да развиват ядрена програма, за да се бранят от американците. Но намирам за нечовешко в 21. век да оставят на поданиците си като единствена алтернатива за прехрана пасенето на зелена трева.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • the short hand before the long one

    13 Март 2023 10:34ч.

    Не се напъвай, че ще си скъсаш шортите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • kim

    13 Март 2023 11:39ч.

    Хайде без папагалстване на пропаганда. Какво е положението в Северна Корея , малцина виждат. Че живеят бедно и се хранят скромно , няма съмнение. Ама с "пасенето на трева" не става, това са щампи от преди 20 години, когато управляваше сериозно лудия баща Ким Чен Ир. Сегашният Ким Чен Ун изглежда е доста по-умен ( учил в Швейцария ) , технократ и стратег. Разбира се абсолютен диктатор, но умен. Ако "ядяха трева" , северокорейците нямаше да имат свои ракетни и ядрени технологии, нито други постижения ( цифрови системи , сателити ) Народ който пасе трева не е в състояние да прави ракети и ядрени бойни глави. Така че без ни най-малко да идеализираме живота в КНДР, не е и чак такава мизерия, каквато описва западната пропаганда.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Яденето на трева

    13 Март 2023 12:57ч.

    е основен поминък на умнокрасивите папагали, които не виждат по-далеко от собствената си алчна човка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поздрави за СЕВЕРНА Корея и

    13 Март 2023 10:52ч.

    нейното ръководство !Всяко уважаващо се правителство трябва да притежава атомната бомба и да видим кой ще ги малтретира както си ще!Справка Либия на Кадафи и братска нам Северна Корея!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи