Северна Корея отрича да продава оръжие на Русия

Северна Корея отрича да продава оръжие на Русия

Следвайте "Гласове" в Телеграм.

Северна Корея заяви, че никога не е сключвала оръжейни сделки с Русия и няма намерения да сключва сделки, съобщи корейската държавна медия КЦТА, след като САЩ заявиха, че Северна Корея изглежда снабдява Русия с артилерийски снаряди, предаде Ройтерс.

"Ние отново ясно казваме, че никога не сме сключвали "оръжейни сделки" с Русия и че не възнамеряваме да сключваме в бъдеще", каза Северна Корея в изявление, публикувано от КЦТА.

Северна Корея също така осъди думите на генералния секретар на ООН Антониу Гутериш, наричайки неговите коментари за севернокорейските ракетни изстрелвания "несправедливи" и описвайки стрелбите като "справедливо противодействие и самозащита за справяне с военните провокации на САЩ".

Гутериш в петък осъди наскорошните севернокорейски изстрелвания на ракети и призова Пхенян "незабавно да започне да се въздържа от предприемането на по-нататъшни провокативни действия".

"Смятам, че несправедливото и предубедено поведение на генералния секретар на ООН донякъде е отговорно за все по-сериозната ситуация на Корейския полуостров", каза севернокорейският заместник-министър на външните работи в свое изявление, публикувано от КЦТА.

Източник: БТА

 

 

Коментари

Напиши коментар

Откажи