Сестрата на Ким Чен-ун обвини САЩ, че съзнателно вредят на отношенията на Корейския полуостров

Сестрата на Ким Чен-ун обвини САЩ, че съзнателно вредят на отношенията на Корейския полуостров

Сестрата на севернокорейския лидер Ким Чен-ун, Ким Йо-чен, каза, че Пхенян ще разглежда като обявяване на война всяко военно действие на САЩ срещу опитите със стратегически въоръжения на Северна Корея, съобщава БТА.

Министерството на външните работи на Северна Корея обвини САЩ в "съзнателно" повишаване на напрежението чрез организиране на съвместни военновъздушни учения с Южна Корея, предаде днес официалната севернокорейска телеграфна агенция КЦТА, цитирана от Франс прес.

„Въпреки нашите многократни предупреждения, САЩ съзнателно продължават да ескалират ситуацията“, се казва в изявление на министерството.

„Неотдавнашните съвместни военновъздушни учения ... ясно показват, че планът за използване на ядрени оръжия срещу Северна Корея се развива с темпото на истинска война“, се допълва в изявлението.

В изявлението си севернокорейското външно министерство осъжда последните съвместни учения на САЩ и Южна Корея с участието на американски стратегически бомбардировач Б-52, отбелязва Ройтерс.

Сестрата на севернокорейския лидер Ким Чен-ун, Ким Йо-чен, каза, че Пхенян ще разглежда като обявяване на война всяко военно действие на САЩ срещу опитите със стратегически въоръжения на Северна Корея.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Liberal

    07 Март 2023 8:20ч.

    Фащ вредят на целия свят, не само там

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • НАТО означава едно

    07 Март 2023 9:24ч.

    Война. На американците що народ работи навън по чужди държави. То Африка, Южна Америка, къде не си пъхат гагата тия! И все демокрация носят, от която освен бедност и разруха, няма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    07 Март 2023 10:38ч.

    Сестрата е авторитет, който се тачи даже и в Мадагаскар ! Особено ценно е мнението и за САЩ. Тя е капацитет, който Дачков няма никакво право да подценява. Шефовете от Кремъл не търпят мнения за Сестрата, различни от техните !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • transgressive approach

    07 Март 2023 10:47ч.

    Тоя си е внушил, че понеже не търпели сестрата, ще вземат да изпаднат в екстаз от син-а...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    07 Март 2023 11:40ч.

    Сестрата на Ким неслучайно също се казва Ким: това е тактически прийом - в случай че нарочат сестрата на Ким той успешно може да каже, че няма сестра, без да изглежда, че се оправдава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В Северна Корея

    07 Март 2023 16:08ч.

    и жените имат топки, за разлика от евнусите, които ни управляват тъдява

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи