Сергей Станишев, Елена Йончева и Петър Витанов: Корнелия Нинова трябва да напусне лидерския пост в БСП

Сергей Станишев, Елена Йончева и Петър Витанов: Корнелия Нинова трябва да напусне лидерския пост в БСП

Последвайте ”Гласове" в Телеграм.

"Първата стъпка по пътя към възстановяване на доверието е председателят на БСП Корнелия Нинова да напусне поста. С неудобство виждаме, че тя не намира сили да постъпи достойно. Националният съвет на партията тази събота трябва да реши как да продължим", заявяват в своя позиция трима български евродепутати социалисти - Сергей Станишев, Елена Йончева и Петър Витанов.

Позиция във връзка с Националния съвет на БСП на 08.10.2022 г.

Ние, в качеството си на депутати, получили доверието на избирателите на БСП да ги представляват в Европейския парламент, приемаме с болка и тъга резултатите от изборите на 2 октомври.

Социалистическата партия, начело с Корнелия Нинова, за последните пет години изгуби подкрепата на повече от 700 000 българи. От значим фактор в политическия живот, който задава посоката на развитието на България, БСП се превърна в малка формация. И продължава да се срива.    

Тъжно е, че страната ни е най-бедната в ЕС, най-корумпираната, с най-много работещи бедни и с най-ниски пенсии и заплати, а левицата не може да предложи решения. Нещо повече – българите вече не откриват в нея алтернативата. Търсят я в други проекти, в нови месии, между които се лутат през няколко месеца.

БСП е на повече от 130 години, но само за последните пет беше обезличена. В последната кампания други партии иззеха левите послания и политики.

Една десета от местата в Народното събрание, отредени на 2 октомври на БСП, не могат да са повод за гордост. Партията не трябва да допуска да стои в ъгъла и да отчита като успех факта, че е изгубила само малко. Нейната роля е да бъде лидер, да задава посоката на развитие, да бъде търсена от стабилни партньори, с които заедно да управлява. БСП, начело с Корнелия Нинова, с лека ръка пропиля тази възможност.

Силни идеи, решения и политики, адекватни на ситуацията в България и по света, се раждат в силен екип от съмишленици, от компетентни и умни хора, които дават надежда и перспектива за развитие на обществото. Първата стъпка по пътя към възстановяване на доверието е председателят на БСП Корнелия Нинова да напусне поста. С неудобство виждаме, че тя не намира сили да постъпи достойно.

Националният съвет на партията тази събота трябва да реши как да продължим като общност, другари и съмишленици. Конгресът е най-широкият и представителен форум в БСП. Според правилата в нашия устав делегатите от цялата страна имат правото да се произнесат за бъдещето на партията.

Предстоят тежки политически битки и най-вероятно нови избори след няколко месеца. Историята няма да ни прости, ако наблюдаваме мълчаливо как пред очите ни угасват левите идеи, поколения социалисти се отдръпват разочаровани и примирени, и трудът на хиляди хора години наред се пропилява. Нека заедно вземем решенията и направим БСП голяма и силна отново.

Осъзнаваме своята отговорност и заставаме с имената си.   

Петър Витанов

Елена Йончева

Сергей Станишев

 

Коментари

  • colibri

    07 Окт 2022 19:20ч.

    Подозирам, че утре ще има и други искания за оставка на Нинова. Тя вероятно ще обясни как е направила и невъзможното БСП да се представи достойно, но... Ще посочи с пръст и "предателите", но няма да подаде оставка. :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Махайте

    07 Окт 2022 19:40ч.

    Нинова, махайте се и вие. Помним как натопихте България в декларация на ЕП, според която има македонско малцинство у нас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Социалистическата партия, начело с Корнелия Нинова, за последните пет години изгуби подкрепата на повече от 700 000 българи.

    07 Окт 2022 20:13ч.

    А вие нЕмате нищо общо, нали?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Марин

    07 Окт 2022 20:20ч.

    Сега или веднага да го напусне КорДелия поста? А кой ще й храни синчето в Станфорд /САЩ/? А кой ще се застъпва за съпруга й - бивш митничар, приютен понастоящем от Валентин Златев на уютна синекура в "Лукойл"? Разберете веднъж завинаги - КорДелия /също като оная на Крал Лир/ има тежко семейство, което трябва да храни!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    07 Окт 2022 20:35ч.

    Браво Корни, здраво дръж, ти си мъж!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мнение

    07 Окт 2022 20:45ч.

    Тримата от снимката е редно заедно с Нинова да се махнат от БСП.Доколкото си спомням Станишко преди да бъде избран за депутат в ЕП заяви,че няма да става депутат дори и да бъде избран,а след това всички видяха какво стана.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    07 Окт 2022 20:50ч.

    Тримата дежурни нахалници! Аман!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Александрова

    07 Окт 2022 21:23ч.

    Не са само трима, а са цяла група, която не можа да понесе безпорна личност като Корнелия Нинова. Че кой ще гласува за БСП като в самата партия някои се грижат да има непрекъснато напрежение, сплетни... Колко пъти от екрана призовахте: "Гласувайте за БСП!" Важното е да са ви пълни джобовете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Охубоху

    07 Окт 2022 21:51ч.

    Тия пак ли изпълзяха на припек? Писна ми от слагачи! Не че много харесвам Нинова, но ако трябва да се избира м/у нея и "левите" ПЕСоглавци от ЕП, тя печели.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Маги, безпартийна

    07 Окт 2022 21:52ч.

    Дали трябва Нинова да се махне, това трябва да го решат членовете на нейната партия, а не такива като Станишев и Елена Йончева, вероятно така мислят и други от БСП, затова трябва да решат отговорно и колективно. Аз лично мисля, че нито Станишев, нито Йончева, са хората, които са меродавни за оценка, достатъчно са нехаресвани поради известни на всички техни действия спрямо партията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пак Маги

    07 Окт 2022 21:57ч.

    Мисля, че е редно да се обединят всички , които работят за интересите на бедните в страната, защото това разделение вреди, но това не бива да става с отхвърляне заради лични интереси и заради желание за партийно издигане.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А Йончева

    07 Окт 2022 22:06ч.

    е голяма кариеристка, използва Нинова, за да я издигне в Европа, а после се обърна срещу нея! А пък Станишев е нагаждач през целия си партиен стаж.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 123

    08 Окт 2022 0:10ч.

    Много е подлоНинова да ви даде път към многото парри в Европа(Йончева, Витанов),да те заащитаваа от прокуатурата(Йончева) и ти да и забиеш нож в гърба

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 123

    08 Окт 2022 0:16ч.

    Станишев е гробокопачът на БСП заради плоския данък ,заради целвкката с Местан,изборът на Пеевски а шеф на ДАНС ,заради аферата Хохегер

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 2222

    08 Окт 2022 0:26ч.

    След провала на праавителство на БСП с Орешарски колко депутати имаха в народното събрание????-39.Тогава Станишев излъга ,че само ще води листата за европарламена ,но нямало да става депутат.,ноизбяга в Европа!!!!! Подлец!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи