Сергей Рябков: По закрити канали Русия и САЩ продължават да обсъждат Договора за стратегическите нападателни оръжия

Сергей Рябков: По закрити канали Русия и САЩ продължават да обсъждат Договора за стратегическите нападателни оръжия

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Русия и Съединените щати продължават да обсъждат по закрити канали Договора за стратегическите нападателни оръжия - последното останало двустранно споразумение за контрол над ядрените арсенали. Това заяви за агенция “Интерфакс” руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков.

Рябков потвърди изказванията на официални американски лица, че Москва и Вашингтон продължават обсъждането на договора, но по закрити канали. В същото време той добави, че “като цяло всичко вече е казано и по откритите канали”.

“Докато Съединените щати не променят поведението си, докато не видим признаци на здрав разум по отношение на действията им в Украйна, не виждаме шансове решението за преустановяване на участието в договора да бъде преразгледано”, посочи Рябков.

През декември миналата година в Кайро бяха насрочени консултации по договора, които бяха отложени от руската страна в последния момент. Миналата седмица Владимир Путин обяви, че Русия преустановява участието си в споразумението, Думата и Съветът на федерацията го подкрепиха, а вчера той подписа съответния закон. В закона се посочва, че евентуалното решение за възобновяване на руското участие в договора може да бъде взето от държавния глава.

Междувременно, ден след като в редица райони на Русия бяха забелязани и заснети неидентифицирани безпилотни летателни апарати, от министерството на отбраната съобщиха, че са предотвратили масирана атака с дронове срещу полуостров Крим.

"Шест ударни украински безпилотника са свалени със средствата на противовъздушната отбрана. Още четири украински безпилотни летателни апарата са извадени от строя със средствата на радиоелектронната борба. Не са допуснати жертви и разрушения на земята", заяви говорителят на военното ведомство Игор Конашенков.


Източник: БНР

 

 

 

 

Коментари

  • Цензурата на руските КАНАЛИ предвещава

    02 Март 2023 6:50ч.

    Края на инфоцерберите, дето ни учат и как да пикаем.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи