Сергей Рябков: Москва не заплашва никого с ядрени оръжия

Сергей Рябков: Москва не заплашва никого с ядрени оръжия

Последвайте ”Гласове" в Телеграм.

Руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков днес заяви, че Москва не заплашва никого с ядрени оръжия и че откритата конфронтация със САЩ и НАТО не е в интерес на Русия, съобщиха руските агенции, предаде Ройтерс.

"Ние не заплашваме никого с ядрени оръжия", цитира агенция Интерфакс думите на Рябков, казани на конференция. "Критериите за използването им са описани във военната доктрина на Русия".

Тази седмица президентът Владимир Путин заяви пред Запада, че "не блъфира", когато заяви, че ще използва ядрени оръжия, ако териториалната цялост на Русия бъде застрашена.

Четири контролирани от Русия области в Украйна организират този уикенд референдуми за това дали да се присъединят към Русия. Путин заяви, че подкрепя този ход, който увеличава вероятността Русия официално да анексира още 15 % от територията на Украйна.

Руски официални лица, включително бившият президент Дмитрий Медведев, заявиха, че след като регионите бъдат присъединени към Русия, всяко нападение срещу тях от страна на украинските сили ще се счита за нападение срещу Русия.

Съгласно руската ядрена доктрина, ако Москва смята, че е изправена пред "екзистенциална заплаха", може да си позволи използването на ядрени оръжия. Медведев заяви, че страната има вариант да използва стратегически ядрени оръжия с голям обсег на действие.

Но Рябков посочи, че Русия не се стреми към "открита конфронтация" със САЩ или военния алианс НАТО и не иска ситуацията да се изостря допълнително.

"Надяваме се, че администрацията на Байдън също е наясно с опасността от неконтролируема ескалация на конфликта в Украйна", бе цитиран да казва Рябков.

Обявявайки в сряда първата мобилизация на Русия след Втората световна война, Путин заяви, че Русия се бори не само срещу Украйна, но и срещу целия военен ресурс на западните държави, които подкрепят Киев.

Източник: БТА

 

 

Коментари

  • бандеровец

    23 Sep 2022 20:32ч.

    По-скоро е възможно путлер да използва ядрено оръжие, като усети, че губи напълно войната. Имаме си работа с кръвожадно чудовище без нищо човешко в него, което помните какво каза - За какво ни е свят, ако в него го няма Русия? Че при ответен ядрен удар ще загинат и милиони руснаци, е невъзможно да го трогне.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Петър

    23 Sep 2022 20:52ч.

    Под кръвожадно чудовище вероятно визираш НАТО , ЕС и САЩ. Русия е права и се надявам така да ги запука, че ум да им зайде. И се казва - ако в него, демек светът Я няма Русия. Не, ГО няма Русия. Абе ти турчин ли си бе, измекяр? Нещо бъркаш родовете?!? И писанията са ти сбъркани. Хайде марш при Бандера да му направиш един ибрик в отвъдното.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не е българин оня, който мрази Русия

    23 Sep 2022 21:47ч.

    До бандеровеца: кофти ли ти е, че Русия ви е предупредила да не си тикате гагите навсякъде? Затова имат глави натоффските ти куратори - да мислят, преди да действат, забравяйки срещу кого. Казано ти е - извадиш ли нож на Русия, ще гориш в ада. Който не учи уроците на историята го принуждават да повтаря катастрофите си!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    23 Sep 2022 22:51ч.

    Не те ли е малко срам да пишеш простотии?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уилт

    23 Sep 2022 20:41ч.

    "Чеченският лидер Рамзан Кадиров обяви отмяна на частичната мобилизация за войната с Украйна, наредена от руския президент Владимир Путин. Причината, изложена от него, е, че във войната вече са участвали 20 хил. чеченци и с това "спуснатият план" е преизпълнен 54%. " --- Опп-а-а-а!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До Волния Уили

    23 Sep 2022 20:55ч.

    Скъпи Уили, Кадиров е вярно куче на Путин, не го мисли. Мисли в посока какво искат руснаците да си мислят ЕС и САЩ. :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джамията в Ком

    23 Sep 2022 20:58ч.

    При атака срещу Русия, ИЛИ при атака срещу съюзник на Русия с ядрени оръжия, ИЛИ с конвенционални оръжия, което застрашава съществуването на съответната държава. Прав е Рябков, че не е заплаха, просто така е разписано. Медведев спомена, че може да се използва и оръжие на нови принципи, различни от ядрено оръжие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • храма на науката

    23 Sep 2022 21:00ч.

    Става дума по-конкретно за две държави - Иран и Сърбия. Разбира се, атаки срещу АЕЦ на територията на Русия с цел същия да бъде гръмнат и да се предизвика техногенна катастрофа спадат към същия тип атака, за която е предвиден такъв тип отговор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ценности

    23 Sep 2022 21:03ч.

    Само намесата на Путин в Сирия спаси арабите плюс иранците от много големи нещастия. Разбира се, след това щеше да последва атака срещу Русия, така че той просто изпревари събитията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сляпото петно на българската джурналистика

    23 Sep 2022 21:09ч.

    Заплахите на добрите еврейчета, че ще унищожат Иран са от повече от десет години, част от тях са публични, част от тях не са. А са на четири очи при срещи с Путин и Патрушев, които напоследът доста се разредиха, да не кажа, че вече няма такива. Така че руската страна много добре знае кой с какво заплашва и защо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи