Сенатът на САЩ утвърди новия посланик в България Кенет Мъртън

Сенатът на САЩ утвърди новия посланик в България Кенет Мъртън

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Посолството на Съединените щати поздравява сърдечно Кенет Мъртън, който вчера беше утвърден от американския Сенат да бъде следващият посланик на САЩ в България.

Утвърденият за посланик Мъртън е високоуважаван дипломат с 35-годишен опит в Дипломатическата служба. Неговото назначение показва стратегическото значение, което Съединените щати отдават на партньорството си с България, написаха от посолството във „Фейсбук“.

Кенет Мъртън ще пристигне в България през пролетта на 2023 г. Мисията му у нас ще бъде трета за него след Хърватия и Хаити. Кенет Мъртън е изпълнявал ролята на заместник изпълнителен секретар в Държавния департамент.

"Утвърденият за посланик Мъртън е високоуважаван дипломат с 35-годишен опит в дипломатическата служба. Неговото назначение показва стратегическото значение, което Съединените щати отдават на партньорството си с България", написаха още от мисията на САЩ в София.

Кенет Х. Мъртън е роден през 1961 г. в град Сейнт Луис, щата Мисури. Когато е на 12-годишна възраст семейството се преселва в Хъдсън, Охайо. След като завършва гимназия в Хъдсън, Мъртън е приет в Университета в Маями, където се дипломира през 1983 г. със специалност "Международни отношения".

Той започва работа в дипломатическата служба на САЩ през 1987 г. Бил е посланик на САЩ в Хърватия и Хаити, а последната му мисия е като шарже д`афер на американското посолство в Хаити. Бил е и икономически съветник в посолството на САЩ в Париж, се посочва в биографичната му справка, публикувана от Белия дом.

Кенет Мъртън е бил и заместник-изпълнителен секретар в Държавния департамент на САЩ. Работил е и като главен заместник-помощник секретар в Бюрото за глобално управление на таланти към Държавния департамент, а преди това е бил заместник-помощник секретар в Бюрото по въпросите на Западното полукълбо.

Новият посланик на Вашингтон в София говори хаитянски креолски език, френски, немски и испански. Със съпругата му Сюзън имат две дъщери.

Мъртън е носител на няколко награди заради дейността си в помощ на пострадалите от земетресението в Хаити през 2010 г.

Източници: бТВ, dnes.dir.bg

 

 

 

 

 

 

Коментари

  • На физиономията на

    14 Дек 2022 18:00ч.

    този американски помиар е изписано че е мръсник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рукола Z

    14 Дек 2022 18:33ч.

    И с него ще се справим ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Педро

    14 Дек 2022 18:11ч.

    Най-обикновен терорист.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    14 Дек 2022 18:28ч.

    Като дойде рано напролет г-н Кенет, ще ги събере заедно нашите видни евро-атлантици да положат цветя пред паметника на американските летци, бомбардирали София по време на Втората световна война и след това ще раздаде на всеки по едно копие от мандата за правителство "Мъртън", накрая за довиждане по един зад-вратник и ще цъфнат не ами ще вържат, нема като сега да ми киселеят и да се правят на много важни, като ощипани госпожици.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рукола Z

    14 Дек 2022 18:35ч.

    Твърде голямо значение отдавате на некви си хвърчащи холандци ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Обикновен англоезически капут

    14 Дек 2022 18:41ч.

    Няма никакво значение кой точно ще е гаулайтер на райхскомисариата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    14 Дек 2022 18:50ч.

    Гусин Хаити идва в балканската Хаити. Да ви е честит тоя изрод.Сатанистите трябва да бъдат елиминиране навсякъде където може. Той си е сатанист. Носи смърт и разрушения. Дано 2023 е края на сатаниските щати-само от ядрени удари ще разберат що е мъка и ужас.Те от 1945 само това носят.Гадове!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ники

    14 Дек 2022 19:06ч.

    Тоя докато беше посланик в Хаити,някакви в униформи влязоха в президенския дворец и застреляха президента.А президента на Хаити говореше против ваксинацията и отказваше да изпълнява.Та тоя сатанист ни пращат да ни ръчка с ръжена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В държавата на Господаря ни:

    14 Дек 2022 19:16ч.

    Съдия от окръг Марикопа, Аризона: „Изобщо нямам увереност , че тези избори са проведени честно.“ 14 декември 2022 г. | Maricopa County Arizona Judge: “I have no confidence at all this election was run fairly.” December 14, 2022 | https://www.lewrockwell.com/2022/12/no_author/maricopa-judge-i-have-no-confidence-at-all-this-election-was-run-fairly/ Демократите откраднаха два поредни национални избора и нищо не може да се направи по въпроса. Помнете, че корумпираните политици и техните медийни преститутки ви казаха, че няма кражба на избори The Democrats have stolen two national elections in a row and nothing can be done about it. Remember Corrupt Politicians and Their Media Whores Told You No Election Theft https://www.thegatewaypundit.com/2022/12/kari-lakes-lawsuit-25000-ballots-added-maricopa-countys-vote-totals-election-day/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Леля Фанка

    14 Дек 2022 19:25ч.

    Байърли, Пардю, Уорлик, Мустафа. Можем с лекота да изредим американските посланици, които са задържали по-дълго на поста. Хайде сега да изредим руските посланици, изключаем Митрофанова, която ако не беше международната обстановка, нямаше и да чуем за нея. Хммм. Хайде сега посланици на други държави да видим дали помним, някакъв френски симпатяга нещо се мерна няколко пъти и толкоз. Мястото на посолството на САЩ в България е редно да бъде на площад "Народно събрание", стига скромничене.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    14 Дек 2022 19:43ч.

    Ако имахме държавници и държава, на тоя крака му нямаше да стъпи тук!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • размисловски

    14 Дек 2022 20:07ч.

    След Хаити и в Хърватия значи? Факт е, че не по негово време през юли 2021 застреляха президента на Хаити Жовенел Моиз. Факт е също, че не по негово време месец по-късно на 14 август 2021 Хаити го разтресе второто по сила разрушително земетресение за последните 12 години с 1300 жертви. Безпорен факт е обаче, че именно в средата на мандата му, в столицата на Хаити се случи първото гибелно земетресение от 12 януари 2010, а после Хилърито обра касичката а фонда за възстановяване на колонията. А какво се случи през декември 2020 в Хърватия, значи? А какво се случи с покрива на "Амазон" в родния град на посланика след преминаването на апокалиптичното торнадото от 10 декември 2021? И какво е казала пророчицата по тези поводи? И по-конкретно за ролята на торнадото за осъществяването на божията промисъл? Разбира се, че посланикът не е виновен за тези природни катаклизми, сполетели държавите, в които е представлявал американската демонкратизация, но фактът, че точно този идва у нас напролет е въпрос за дълбок размисъл. А и Хера все ще не си е облякла пролетните одежди. Маят съвет е, до напролет да си направите застраховка срещу бедствия и природни стихии. Иначе рискувате да последвате съдбата на хаитянците или най-малкото, нещо да ви отнесе покрива.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • по законите на любофта

    14 Дек 2022 20:38ч.

    Така е устроен света. България се разделя с Мустафа, за да посрещне Мъртън. Звучат "Пролетни гласове" на Щраус-син. На тихия син Дунав се усеща жълто вълнение. За туй пък на Шипка всичко е спокойно. Първата бойна група от обучени и въоръжени до зъби натовски страйкъри, под смесен съпровод на духов оркетър и мажоретки-нимфетки от амбасадата, се отправя на източния фронт, пробивайки си път пред възторжената тълпа на Дунав мост. Ремарк си е взел почивка. Хегел също е във ваканция. Посланиците на всички съюзници пият турско кафе на Моста на влюбените, преди началото на края. Предстои първата манафска сватба с кумец Мъртън и кума Москаленко. Младоженците за сега се пазят в тайна, защото първо трябвало да си сменят пола, за да отговарят на новите атлантически ценности.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хайде, гуд бай!

    14 Дек 2022 21:18ч.

    Заминавай си, преди да си пристигнал! Чупка! Метла! Broom! Яхай метлата и отлитай отвъд Голямата локва! Бърже, прип прип, че като се ядосам, ставам много свирепа - почвам да щипя задокеански посланици, нали се сещаш? Хайде, беееегом марш!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Когато ви онождаше

    14 Дек 2022 22:10ч.

    Шефа на Кгб в София ви беше едно хубаво...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Z T.M.

    15 Дек 2022 0:07ч.

    Сладур!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи