Семерджиев шофирал дрогиран 20 дни преди катастрофата, но му взели само книжката

Семерджиев шофирал дрогиран 20 дни преди катастрофата, но му взели само книжката

Повдигнаха обвинение на Георги Семерджиев. Това обяви в ефира на „Здравей, България” по NOVA зам.-директорът на Националната следствена служба Ясен Тодоров.

„Малко преди полунощ беше приведен в  ареста на бул. "Г.М. Димитров". Обвинението му предвижда затвор от 5 до 20 години. Предприехме всички мерки да не стане трагичен инцидент при задържането му. Надявам се да съберем достатъчно доказателства, които да послужат в съдебното производство. По думите на един от разпитаните вероятно Семерджиев е шофирал с над 200 км/ч", поясни той. 

20 дни преди тежката катастрофа в София, при която загинаха две жени, свидетелството за управление на Георги Семерджиев е отнето заради шофиране след употреба на наркотични вещества. Това каза в ефира на bTV Радослав Начев, зам.-началник на отдел "Пътна полиция" в СДВР. Срещу него е образувано и досъдебно производство.

След фаталния инцидент стана ясно, че бившият футболист има над 50 нарушения на пътя.

„Всички нарушения са от разнороден характер. Той е изпълнил цялата палитра на Закона за движение по пътищата“, обясни Начев.

По думите му това, че Семерджиев се е сдобил със син буркан не е толкова трудно, защото се продават свободно на пазара. По-големият проблем е как се е сдобил с полицейска СТОП палка.

„Самото ѝ използване е криминализирано деяние в Наказателния кодекс, за което се предвижда до 3 години лишаване от свобода или пробация“, обясни Начев.

Снощи на мястото на инцидента бе организиран протест срещу беззаконието у нас. Тази вечер в 18 ч. отново хора ще се съберат за демонстрация на същото място с призив да се вземат сериозни мерки и държавата да си свърши работата, за да не се случват подобни инциденти, при които загиват невинни хора.

 

Източник: бТВ

 

 

 

 

Коментари

  • кой ликвидира България

    07 Юли 2022 8:24ч.

    Територията е сбъркана ,от горе до долу и обратно. Фронтова територия, война е ! Народа мре.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Карбовски

    07 Юли 2022 8:24ч.

    Този е бил дилър на Брендо, т.е. е имал сериозен политически и полицейски чадър

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • истинският виновник

    07 Юли 2022 8:31ч.

    за смъртта на двете момиче е държавата. Българската държава ни убива с бездействието си, с отказа си да изпълнява конституционните си задължения, с отказа си от правосъдие. Българската държава воюва с народа си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Копейкин

    07 Юли 2022 8:38ч.

    Това са резултатите от корупцията. Когато политици, чиновници и полиция се продават на кокаинови крале, едри бизнесмени и руското посолство, няма какво друго да очакваме

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан

    07 Юли 2022 8:45ч.

    Психиатри твърдят,че когато човек си направи татуировки на лицето той има психически, а може би и психиатрични проблеми. Като му гледам татуировките на този явно проблемите му са доста. Такъв боклук може да живее само в София.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • боклуци

    07 Юли 2022 9:01ч.

    Най-гнусния ъгъл на Европа е тука. Иначе знаят колко са зле другите, колко са им сбъркани ценностите. Ето ги бг ценностите - надрусани престъпници с държавна протекция да убиват хора по улиците. Отврат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи