СЕМ не избра генерален директор на БНТ на първото си заседание

СЕМ не избра генерален директор на БНТ на първото си заседание

Членовете на Съвета за електронни медии (СЕМ) не успяха да постигнат съгласие в решението за нов генерален директор на БНТ в рамките на първото си заседание. Настоящият директор на обществената телевизия Емил Кошлуков получи един глас от регулатора, Венелин Петков и Ирина Величкова също имат по един глас. Сашо Диков, Сашо Йовков, Василена Матакиева, Красимир Ангелов и Светлана Божилова не получиха подкрепа от нито един от членовете на СЕМ.

Габриела Наплатанова обясни, че според нея най-подходящ за позицията е Венелин Петков. Въпреки това тя гласува „въздържал се“ заради опасения, че познанството ѝ с кандидата може да доведе до съмнения за обективността на избора.

Въпреки че гласува за Ирина Величкова, Симона Велева изрази принципна подкрепа и за Светлана Божилова. Велева каза, че е отворена за диалог. Тя коментира, че не би подкрепила на този етап кандидатурата на Кошлуков с мотивите, че следващ мандат за него не би довел до промяна в БНТ.

Председателят на СЕМ Соня Момчилова не подкрепи нито един от кандидатите. По думите й въздържанието понякога е "по-почтения и честен избор".

Според процедурата за избор на генерален директор, ако никой от кандидатите не получи най-малко три гласа, един час по-късно се насрочва второ заседание. В случай, че и на него няма решение, един час по-късно се насрочва ново заседание. Ако и на третото поредно заседание не бъде избран генерален директор на БНТ, процедурата се прекратява.

Източник: БТА

 

 

Коментари

  • Бай Милор от село Парамун социален антрополог

    29 Юни 2022 12:23ч.

    Венелинчо вече е обявил , че купонът, ознаменуващ избора му за БНТ мюдюрин, започва в 20 часа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • L L Cool

    29 Юни 2022 13:16ч.

    Чини ми се, че като верен поданик щатите и в синергия с Помощник-министърката на здравеопазването на САЩ и открито транссексуална Рейчъл Ливайн, призът ще налапа Венелин Старозагорски, с тъст богат, жена красива и главица пълна с евроатлантизъм, значи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СЕМ не избра генерален директор на БНТ на първото си заседание

    29 Юни 2022 12:25ч.

    СЕМ е типичен пример за тежкия сексизъм, вилнеещ в България. Целият му пълнеж е само от жени и в него не се допуска нито един мъж. Дискриминация по полов признак, та, дрънка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тралала

    29 Юни 2022 12:55ч.

    Петте семки ни нарушиха правата, като се налага да плащаме за телевизии, до които ни е спрян достъпът, сега ще оставят кошлуков, въобще истински професионалистки, но в какво!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мдаа

    29 Юни 2022 13:05ч.

    Семките ще изчакат да видят откъде ще задуха вятърът на промяната, за да знаят кой е правилният кандидат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • L L Cool

    29 Юни 2022 13:27ч.

    Привечер Пролет ще покани 9 общественика, за повече плурализъм, де, до един инструктирани на Козяк, единодушни като пияници, но които са обещали бутилка. Всички ще спорят защо не бива да бъде избиран друг, освен посоченият от Козяк. Съветът ще слуша и ще гласува според инструктажа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Милор от село Парамун социален антрополог

    29 Юни 2022 13:27ч.

    Бял пушек се издига от кенефа на СЕМ! Или Венелин вече е избран, или Соня Момчилова е пръцнала така както само тя умее да го прави - ре-мажорно и с артистични кълбета дим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи