Секретни документи разкриват остри критики от Бундесвера към украинската армия

Секретни документи разкриват остри критики от Бундесвера към украинската армия

Следвайте "Гласове" в Телеграм

В секретни документи Бундесверът отправя резки критики към действията на Украйна по време на контраофанзивата, пише в. "Билд". В доклада се казва, че Киев напразно раздробява прекалено много своите бойни подразделения. Между тях няма общо бойно ръководство. Това не само увеличава рисковете от приятелски огън, но и ги лишава от възможността да нанесат мощен удар в главната посока и да установят огнево превъзходство. Понякога в атака преминават групи от по 10-30 души. В такива условия нито западната подготовка, нито превъзходството във въоръжението, нито първоначалното предимство в жива сила дават резултат. Според авторите на документа колкото повече опит има един украински войник и колкото по-високо е в йерархията, толкова по-зле усвоява западната подготовка. Затова войниците, които нямат боен опит, усвояват програмата по-добре. Войниците, които са се завърнали в Украйна са поставени под командването на командири, които не работят по западните стандарти. Самият команден състав, на различни нива, има управленски недостатъци, които водят до лоши и опасни решения. В резултат на това контраофанзивата засега е доста бавна, пише германското издание.

Бавната контраофанзива на Украйна намалява надеждите за мирни преговори през тази година и заплашва да удължи конфликта, твърдят западни представители, цитирани от в. "Уолстрийт Джърнал".

Потенциалната безизходица ще постави на изпитание президента на САЩ Джо Байдън, който подкрепи Киев в стремежа му да преговаря от позицията на силата. Това може да накара Запада да се колебае дали да доставя оръжия. С наближаването на президентските избори в САЩ руският президент Владимир Путин има все повече причини да се опитва да надхитри Запада. Двамата основни кандидати на Републиканската партия - Доналд Тръмп и губернаторът на Флорида Рон ДеСантис - вече заявиха, че могат да оттеглят подкрепата за Украйна. Русия също така не е показала желание за преговори. Путин е изправен пред критики, че не е достатъчно агресивен в конфликта. След като нито Русия, нито Украйна са склонни да преговарят, Белият дом остава с малко възможности. Той продължава да се надява, че Украйна ще постигне успехи на бойното поле. Вашингтон може би се надява и на нови политически разломи в Москва. Един американски служител казва, че ако Украйна не успее да използва резервите си, тогава Съединените щати ще трябва да решат как да продължат. Високопоставен европейски служител заявява, че не вярва, че Украйна има възможност да изтласка руските войски от цяла Източна Украйна или да си върне Крим. Все пак могат да се случат и изненади. Един американски дипломат смята, че Съединените щати може да се наложи да признаят, че конфликтът няма да приключи скоро. Тогава съюзниците ще трябва да се подготвят за дългосрочни доставки за Киев. Въпросът е дали Съединените щати и съюзниците ще имат решимостта да подкрепят Украйна, ако контраофанзивата не оправдае очакванията.

Междувременно стана известно, че Съединените щати ще изпратят допълнителна военна помощ за 400 млн. долара на Киев, съобщиха американски служители пожелали анонимност, цитирани от АП. Тя ще включва боеприпаси за HIMARS и NASAMS, Stingers и Javelins. Вашингтон ще изпрати и 32 бронирани машини Stryker, оборудване за разминиране, ракети Hydra-70 и 28 млн. патрона за стрелково оръжие.
 

Източник: dnes.dir.bg

 

 

 

Коментари

  • Мирни преговори не се предвиждат.

    25 Юли 2023 19:44ч.

    Предвижда се тотално заличаване на жовто-блакитния бандерщадт и връщане на територията му в състава на святата Православна Россия. В случай, че фашугите и натовските им партньорки упорстват, допълнително се предвижда измиване на руските танкови вериги във водите на Ламанша. Слава на Россията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лекувай се, бе копейка

    25 Юли 2023 20:19ч.

    И си изпери зелените чорапи, че миришат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Центов, ние ходим с червни чорапи!

    25 Юли 2023 20:23ч.

    А вашите, шаренките, как са? Де гиди евроджендърче недоклатено, жълтопаветниче некъпано! Анадънму??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Соня

    25 Юли 2023 20:30ч.

    Страхотен коментар! Точно така! Нищо добро не чака западния свят, още по-малко 404. Така и трябва!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • оглеждай се за колесник, козяк

    25 Юли 2023 21:10ч.

    Руснаците удрят Измаил. Дано по-скоро са тук, да разбереш от къде блика нафтата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • за - Лекувай се, бе копейка 25 Юли 2023 17:19ч.

    25 Юли 2023 21:41ч.

    Кажи ти къде се лекуваш, да не ходим там, че явно резултати никакви!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зелените чорапи

    25 Юли 2023 21:42ч.

    Станаха кафяви чорапи, а сърпа и чука в Z.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ебач

    25 Юли 2023 23:38ч.

    И твоите от седене на кАмпютъра вече са кафяви, да те еба в миризливата евроГЕЙташка отрепка ... дават ли ти редовно парички от посолствоТО на Козяк, а мама ти деба?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хохльо

    25 Юли 2023 19:44ч.

    Ами да ходат дойчовците да се бият или афро-саксонците, че да ги видим. Па ние ще гледаме сеир и ще критикуваме и ще викаме "напред след вас"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Надявай се

    25 Юли 2023 20:01ч.

    Нашите истински родолюбци ще повторим героизма на генерал Колев и ще натъпчем мужиците в землянките им!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 239-Pu

    25 Юли 2023 20:03ч.

    ще ще ще ще ще ще ще ще ще ще ще ще ще ще ще

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пръц пръц

    25 Юли 2023 20:10ч.

    кои бяхте вие!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Баце, ти се надявай на пияни жени!

    25 Юли 2023 20:22ч.

    Евроджендърче недоклатено, жълтопаветниче некъпано! Ако вие ще се справите с руската армия - още сега да ви провождаме на фронта (вземете и цялото правителство, барабар с НС)! Там ще покажете своя "героизъм"! Пък ние обещаваме, че ще ви споменаваме ... понякога! Анадънму??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С.А.М.

    25 Юли 2023 20:23ч.

    "Нашите истински родолюбци ще повторим героизма на генерал Колев и ще натъпчем мужиците в землянките им!" --------------- --------------------- -------------------- ----------- Заминавай още сега за Украйна, но по никакъв начин не смей мен да ме обвързваш с включването в някаква война, защото ще разбереш по-най бързия начин за какво може да се използва шомпола на АК! Дрогирано нищожество!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кои родолюбци бе пич? тези от Фейсбука или от кръчмите и дискотеките на Слънчака? Ако е по надпиване с пърцуца и бира - може и да успеят да надвият днешните руснаци, ама ако е за бой - СЪБУДИ СЕ и си смени напиканите гащи...

    25 Юли 2023 21:30ч.

    Еoно време генерал Колев е защитавал БЪЛГАРСКАТА ЗЕМЯ в Добруджа, а не е ходил да се бори за земята на Каргил, Монсанто и други подобни задЛоквеници някъде в степите на Херсон...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Кук

    25 Юли 2023 22:08ч.

    Ако не е била Русия, предателят генерал Колев е нямало да бъде генерал, а овчар!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ебач

    25 Юли 2023 23:32ч.

    Кой е някъфси ген колев бе Путьо???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Българофил и русофил

    25 Юли 2023 23:52ч.

    Генерал Колев не е бил предател, а генерал над който е имало германски подлец, русофоб и предател на българите - Фердинанд Кобутготски, слуга на германския кайзер и на австрийския император. Генерал Колев е бил типичен българин на своето време - вярвал е на продажния си цар, който вкарва Царство България в ПСВ на страната на Османската империя, Германската империя и Австроунгарската империя срещу Руската империя, Франция и Британската империя. След като обявява неутралитет, подлецът Фердинанд Кобурготски напада в гръб Сърбия на 14.10.1915 г., докато Сърбия геройски се бие на север с могъщата Австроунгарска империя. С предателството си към Русия и лично към руския цар Николай II, който е кръстник на българския принц Борис, а през 1908 г. цар Николай II пръв в света признава самообявилото се Княжество България, ведно с все още турската област Източна Румелия, за независимо Царство България, a васалния на Турция княз Фердинанд - за цар на Царство България, вероломният цар Фердинад, получил царството си от Русия, прави от България враг на Русия. Все пак има Бог и генерал Колев е наказан за пролятата братска кръв да умре в болнично легло във Виена през 1917 г. Въпреки всичко, генерал Колев е бил българофил и русофил, а казаците, с които се е бил са от българското потекло на хан Бат Баян - най-големият син на хан Кубрат, който става васал на хазарския каган, чиято Хазарска държава, паразитираща на търговските пътища между изтока и запада, е унищожена от великия руски воин княз Святослав през 60-е години на 10 век.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • След незаличимата охлювна диря, оставена от баба Уши връз Бундесвера, всяка новина, свързана с него има комичен оттенък

    25 Юли 2023 19:50ч.

    Бундесвера критикувал. Присмял се хърбел на щърбел. Ония откачалки поне воюват. Силно ме съмнява немските бюргери да са способни дори на една трета от демонстирраното от руснаците с похитен ум в армията на бившата УСССР.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Че то и сегашният им военен министър

    25 Юли 2023 21:14ч.

    Е комик, и има комичното име ПИСториус - ха ха ха ! Пис-пис-пис, на мама ! Пишай Писториусчо, пишай !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Cicero

    25 Юли 2023 20:06ч.

    За западните куратори на чужд гръб и сто тояги са малко. Ясно е обаче, че щом воюващите на фронта са решили да изоставят брилянтната "западна подготовка" те са го направили от целесъобразност поради нейната непригодност. Затова Бундесверът ще припомни ли колко точно войни е печелил с "брилянтната'' си тактическа и стратегическа "западна подготовка"?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • маке лове

    25 Юли 2023 20:09ч.

    нот вар ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • истината е, че неучилите попиват всичко при обученията от хамер. инструктори

    26 Юли 2023 0:11ч.

    докато по-обучените военни мислят с главите си и не се подчиняват безпрекословно на нато-вските заповеди. Това са го разбрали отдавна, и за това непрекъснато намаляват възрастта на първолаците. В ЮК дори имаше предложение децата да започват (задължително) училище на ... 2 (две) годинки! За да има достатъчно време за промиване на мозъците им и оформяне на (либералните им) възгледи... https://www.youtube.com/watch?v=EZEHm8eEb9E.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Крокодила Гений

    25 Юли 2023 20:30ч.

    Убеден съм, че украинската армия може да сгъне Геймания за 2-3 седмици. Трети Украински фринт! :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако се осъзнаят

    25 Юли 2023 21:44ч.

    Украинците да се обръщат посока Полша, Германия, Западна Европа!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сега стана ли ви ясно с кого воюва Русия?

    25 Юли 2023 20:36ч.

    Критиките са за неспазване от хохлите на инструкциите от НАТО.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Само като си представя, че тези нещастници от САЩ и НАТО се канеха да воюват с великия СССР

    25 Юли 2023 20:41ч.

    Великата страна нямаше даже да ги усети.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • най-гнусно лицемерие

    25 Юли 2023 20:53ч.

    Така е най-лесно да критикуваш от гей парада в Берлин, докато онези водят най-тежката война от ВСВ насам. От лицемерието на запада ми се гади. Първо ги побъркаха с пропаганда тези руски македонци, после им дадоха и оръжие, сега им се смеят и критикуват докато цяло поколение замина в черни чували! Не хора а изроди- това е западът !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много умни тез германци, браво!

    25 Юли 2023 21:11ч.

    Не можели да преформатират главите на дъртите украинци, на младите по-ставало. А немските глави кога ще оврат??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Младите украинци СВЪРШИХА! Или са избягали в Европата и частично в Русия, или са вече в гробища

    25 Юли 2023 22:30ч.

    По официални оценки на ООН за 2022г украинците от 19 до 20 години са пет пъти по-малко от другите възрастови групи (напр. от 19 до 39 или от 9 до 19). При това, ако момчетата са под една пета от обичайната популационна възрастова гъстота, до момичетата са под една шеста!!! Украинки в детеродна възраст скоро в Украина НЯМА ДА ИМА

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това е война на Запада и сие с Русия

    25 Юли 2023 21:39ч.

    Това е изводът. А ние с кого? Кого въоръжаваме?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И Исинбаева

    25 Юли 2023 21:40ч.

    Избягала от Матушката ви.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Добре де, западняците да отиват да се бият, защо критикуват украинците?

    25 Юли 2023 21:42ч.

    Защо украинсците трябва да усвояват техните правила, да не си губят времето да обучават когото и да, да отиват те направо, войната е тяхна!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дойчовците много ги разбират

    25 Юли 2023 21:54ч.

    Затова видяхме как е завършила ВСВ. Те и поляците много знаят,ама взеха да се понаакват леко заради Вагнер на границата.Тука само гей-посерковците от НС и електората им,си мислят,че НАТО е голяма работа и ще ги пази.Дали ще ги опази от руснаците или от кожения жезъл на народа,не е ясно?Май ще намажат и от двете!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дойчовците загубиха

    26 Юли 2023 0:39ч.

    не само ВСВ ,но и ПСВ . и ние тарикатите заедно със тях претърпяхме две национални катастрофи .Сега пак сме със дойчовците и сме на път да загубим и тази вече четвърта национална катастрофа .На 100% е сигурно ..Дойчовците ни носят само нещастия и по добре тази нация да бъде унищожена ,че и ние да си отдъхнем малко от зловредни приятели .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До “Дойчовците загубиха“

    26 Юли 2023 2:42ч.

    Съвпада напълно с моето мнение. А това си го мисля от около 20 години вече.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    25 Юли 2023 22:10ч.

    Като прочетох в началото "превъзходството във въоръжението [на ВСУ]" ми стана ясно, че и в Бундесвера има идиоти. Една от основните причини на провала на контранастъплението е, че настъпващите украинци нямат въздушна подкрепа, а руснаците имат и я ползват пълноценно. Без бойна авиация и овладяването на небето, нямат никакъв шанс.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    25 Юли 2023 22:46ч.

    Аз си помислих, че отправят критики за престъпленията им, а те защото не били действали по ПЛАН! нО ПЪК КАКВО МОЖЕ ДА СЕ ОЧАКВА ОТ УЧИТЕЛЯ КЪМ НАЦИСТА - бандеровец ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самарин

    26 Юли 2023 0:13ч.

    Този само за снимка се е дегизил,след което ще се скрие в мазата на първия жил. блок.Дядо Байдън,скоро ще се прибере в Америка,тогава ще ядете х.я докато се опекат мъ.ите.Фашизирана пасмина,която трябва да бъде изкоренена,това сте вие от руската провинция.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • западащ еврогейтак

    26 Юли 2023 0:23ч.

    Не спазвали догмата за западните стандарти. Демек, опряхме пак до западните стандарти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точен

    26 Юли 2023 1:27ч.

    Ха, бюргерите още не са забравили големия лобут, който ядоха през ВСВ и сега ръчкат в огъня с чужди ръце. Доскоро тяхна шефка беше фон Лайнен, остави ги без обувки, а ония за награда я направиха шеф на ЕС. И забравете за въздушно превъзходство на Украйна или на менторите й, руснаците тогава папер няма да оставят ни от Берлин, ни от Вашингтон. Занете ли какво ще стане накрая - озлобените украинци ще си го изкарат на довчерашните им инструктори и подстрекатели, но вече в обединени сили с Русия. Закалени, озлобени, отчаяни, непукащи им от нищо мъже, руснаци и украинци, жална им майка тогава на западняците. Това не е да ловуваш от въздуха цивилни и да бомбиш на воля мостове, сгради и сватби из полетата на Югославия и пустините на Ирак, Афганистан и Либия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Противник на свободния свят

    26 Юли 2023 12:01ч.

    Да, да Точен, напълно си прав. През ВСВ руснаците е.аха жените им, а сега ще намажат и мъжете им. Кой каквото си заслужи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    26 Юли 2023 17:44ч.

    убииците не говорят за преговори и мир а как младите да се научат да убиват и това в 21 век германия не си взе поука от миналото от 1945 г е окупирана от сащ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тагарето

    26 Юли 2023 17:57ч.

    Абе Серьожа Станишев като роден в Херсон, кой ще го мобилизира първи - Зеленски или Путин?! Нещо вече годиниа и половина се е омълчал и се крие като Джамбазки+Контрера от донаборна военна комисия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи