Сблъсъци в сръбския парламент по време на изказване на Вучич (видео)

Сблъсъци в сръбския парламент по време на изказване на Вучич (видео)

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Хаос настана в сръбския парламент в четвъртък следобед, когато привърженици на опозицията, водени от десните партии Двери и Заветници, се насочиха към президента на Сърбия Александър Вучич, съобщават сръбските медии.

Със скандиране "предателство, предателство", "сърцето на Косово принадлежи на Сърбия", те се отправиха към мястото, на което седеше президентът.

В същото време станаха и членовете на правителството, които също се отправиха към президента. Стигна се до сблъсъци между управляващи и опозиция, които продължиха около 15 минути, след което се намеси охраната.

Президентът Вучич отиде в парламента, за да представи основите на бъдещата политика на страната и плана за решаване на най-важните въпроси. Мнозинството го посрещна с продължителни аплодисменти и възгласи, като единствения президент в историята на Сърбия, дошъл на дебати за Косово в Скупщината.

"За мен Конституцията на Сърбия е Светото писание, знам какво трябва да направя! Между оставането си на власт и Сърбия ще избера Сърбия", каза президентът в залата, където представи доклада за преговорния процес с Косово.

В доклада си от 10 точки той представи основите на бъдещата си политика и напомни, че днес ще се бори за Сърбия, както го е правил през последните 11 години.

Той посочи, че не може да разкрие френско-германския план за Косово, но добави, че това ще представлява най-лошото, което предстои за Сърбия, подчертавайки, че няма какво да крие. Вучич изброи три неща, които не е поставял под условие, но повтори, че нищо не е подписвал.


Източник: dariknews.bg

 

 

 

Коментари

  • "френско-германския план за Косово"

    02 Фев 2023 20:28ч.

    Там са намесени главно к-фор, англичани, американци. Явно франция и германия имат нещо свое на ход??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    02 Фев 2023 21:22ч.

    "Всичко тече всичко се променя"!Няма да се позовавам на българските историци, а ще цитирам покойният вече политик Арбен Джафери. Цитирам по памет. "Сърбия обявява, че Косово е изконна сръбска земя, но Косово е бил по дълго време в пределите на българската държава"! Само да допълня, че най-старите църкви в Косово са български!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ами да, колко народни БЪЛГАРСКИ приказки

    02 Фев 2023 21:37ч.

    имаХме за Крали Марко на КОСОВО ПОЛЕ... Кой народ ще разказва приказки на децата си за героя на съседите?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • rover

    02 Фев 2023 22:08ч.

    "Само да допълня, че най-старите църкви в Косово са български!" и? днес територията става ли за чеп за зеле? "националната идея" не е ли да се изнесем някъде на запад, на чистичко и подреденичко? ако не ние, децата. било е, отишло си е. очевидно имаме някои особености като нация, които не ни дават възможност да се развиваме, да отстояваме себе си и земите си. вследствие на което, ако в 404 победи "колективният такъв", ще опразним територията. единственият ни шанс е знаете какъв. за безродниците не иде реч.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    02 Фев 2023 22:36ч.

    rover, където е текло пак ще тече!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    02 Фев 2023 21:26ч.

    Христос знаеше, че Юда го е предал. И какво стана с Юда? Той се обеси, защото не можеше да живее в свят, в който всички знаеха, че е предател...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рене от съпротивата

    03 Фев 2023 4:05ч.

    На 20 януари Вучич изказва готовност да приеме френско-германски план за Косово, което означава само едно за Сърбия, капитулация. Вучич за това е избран да извърши най-неприятната работа, сами се досещате с чия подкрепа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • gogo

    03 Фев 2023 8:14ч.

    Видяхме френският план за СРМ колко струваше, сега се опитват да прокарват и на други държави техните хватки...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи