Съюзът на германските военнослужещи: От наличните 300 танка "Леопард" само 30% са боеспособни

Съюзът на германските военнослужещи: От наличните 300 танка "Леопард" само 30% са боеспособни

Следвайте "Гласове" в Телеграм

От 300 танка "Леопард", които са на въоръжение в германската армия, само 30% са боеспособни. Това заяви председателят на Асоциацията на Бундесвера Андре Вюстнер в интервю за в. "Билд ам Зонтаг".

По негови думи германската армия не е поръчала нито една самоходна гаубица извън изпратените миналата година на Украйна. "Останалите гаубици вече се извеждат от въоръжение и се използват за резервни части. В резултат на това материалната боеготовност на нашите артилерийски сили продължава да намалява", посочи Вюстнер.

Той отбеляза, че военната помощ за Киев е създала "допълнителни празноти" във въоръжените сили на Германия.

"Съмнявам се, че ще можем да изпълним задълженията си към НАТО от 2025 г.", заяви Вюстнер и добави, че Германия е има ангажимент да допринесе с около 60 самолета, 20 кораба и 7000 превозни средства към колективната сигурност на алианса.

Той допълни, че 100-те милиарда евро, които германските власти са отделили за модернизация на армията, не са достатъчни.

„Всеки политик знае, че 100 милиарда не са достатъчни. Комисарят за въоръжените сили правилно каза, че Бундесверът се нуждае от 300 милиарда евро в бъдеще."

В заключение Вюстнер изрази мнение, че конфликтът в Украйна "няма да приключи тази година".

"Без САЩ Украйна отдавна щеше да е загубила войната. Европейците загубиха твърде много военни способности през последните години, просто разчитайки на САЩ. С президент като Джо Байдън трансатлантическият съюз издържа, но се притеснявам какво ще се случи след неговото президентство. Сега всички европейци трябва да си напишат домашното и да увеличат приноса си към европейската архитектура на сигурността.“

 

По данни от 2019-а година въоръжените сили на Русия разполагат с най-големия брой танкове в света. Руските бронетанкови сили са сравними с общия брой танкове, с които разполагат всички страни членки на НАТО.

Русия разполага с около 22 хил. танка, докато САЩ и Канада общо имат 18 хиляди единици тежка бронирана военна техника. Страните от Европа, които членуват в НАТО, разполагат с 11 хил. танка, като Турция разполага с най-голям брой танкове (около 3,2 хил. единици).

За сравнение на ИЗточния фронт през Втората Световна война Вермахтът разполага с 3 350 танка от всички видове.

Източници: bild.de,  news.bg

 

 

 

 

 

Коментари

  • Просто бизнес

    27 Фев 2023 16:44ч.

    Пич, не се тревожи. Нашите "десни" обещаха да вземем останалите негодни 70 процента от вашите "Леопард"-и и да изпратим нашите също негодни танкове Т-72 на Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    27 Фев 2023 18:48ч.

    Леопарда вече не е актуален . Вече произвеждат новите " Пантери " .............

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "За сравнение на ИЗточния фронт през Втората Световна война Вермахтът разполага с 3 350 танка от всички видове"

    27 Фев 2023 16:50ч.

    И още едно сравнение-срещу тези 3350 танка на Вермахта руснаците са имали 20 000 танка през 1941г, но и те се оказали недостатъчно. Силата на армията на САЩ по онова време е оценявана на 19 позиция в света, точно между Румъния и БГ. Както с право е обяснявал Хитлер по онова време, "американците могат да правят само хубави хладилници". Досега колективната сигурност на западните демокрации беше на гърба на САЩ, в момента германците си плащат за хитрината да отделят около 1% от БВП за военни цели и да не се интересуват от принципи. И вместо оня на снимката да се държи здраво за рамката на вратата(за да не падне!), да се вземат в ръце и да са по-отговорни за бъдещето на Европа, то не трябва да зависи от капризите на джуджето-окупатор от бункера. А уфсите-евразийски и задунайски, нека си блеят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "...капризите на джуджето-окупатор от бункера".

    27 Фев 2023 17:03ч.

    Недей така! Вярно, че Зеленски е окупатор на руски земи, но това скоро ще се поправи. А иначе, вярно, че е наркоман, но поне не е джудже, несправедливо е да го наричаш така.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • лл-лл-лл

    27 Фев 2023 17:08ч.

    Кафяво недоразумение, ходи при татко си художника и мама си Ева да броиш танковете на Вермахта, докото се приспиваш от млякото, с което си закърмен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Объркал се е. Искал е да каже пигмей.

    27 Фев 2023 17:09ч.

    Джуджетата са в Кремъл, не в бункера.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Щом западняци и американци клякат пред джудже

    27 Фев 2023 17:49ч.

    Смятай те какви "великани" са!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ей, евроатлантиците. Много лошо си постилате за недалечното бъдеще

    27 Фев 2023 18:23ч.

    Много бой ще изядете, и то с лошо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кафяво петно от л@й..о

    27 Фев 2023 20:08ч.

    Немците, заедно със своите съюзници са разполагали на границата на СССР с група от 5,5 млн. души, 47 200 оръдия и минохвъргачки, 4300 танка и около 5000 бойни самолети. До началото на войната в западните военни области на СССР има 2,9 млн. души и 32 900 оръдия и минохвъргачки. Или Германия има в настъпление предимство над СССР в жива сила от почти 2 пъти, а в артилерията - от 1,5 пъти! Червената армия имаше 14 200 танка и 9 200 бойни самолети. Значително повече от нападащата Германия и нейните съюзници! Предимството на немските танкове е в противооръдейната броня, поставяна от началото на 1937г. Също така, имат комуникация с артилерията и авиацията и ресурс на двигателя от 400 моточаса. Руските танкове в началото на войната нямат радиовръзка, а ресурсът им е само 60-70 моточаса.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сАвеЦки "освободител"

    27 Фев 2023 20:25ч.

    към юни 1941г руснаците са имали общо около 28000 танка, от тях около 20000 на западната си граница(т.н. Източен фронт). По същият начин германците, като допълнение на тези свои 3400 танка на Източния фронт, са имали още около 2000 танка в Западна Европа и Африка. Да поясня какво значи 400 моточаса ресурс на немски танк-след 400 часа работа на двигателя, танка се откарва в ремонтен цех, разглобява се двигателя и се монтира нов, старият е напълно амортизиран.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Крумов

    27 Фев 2023 17:08ч.

    Е, не е зле. Ние и толкова нямаме пък не се оплакваме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • То не може хем банани,

    27 Фев 2023 17:10ч.

    хем танкове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хохол

    27 Фев 2023 17:30ч.

    Е то какво излезе : ужким руснаците били скапани и с остаряла бойна техника а запада,разбира се,ги превъзхождал - та сега става ясно,че нито имат достатъчно въоръжение,нито нищо.Голямото и страшно НАТО

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    27 Фев 2023 18:47ч.

    Липсата на офицери като Гудериан се усеща силно !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги Георгиев

    27 Фев 2023 19:57ч.

    Мужиците избиха германските офицери на Източния фронт. Нефелни излезнаха тия рицари. Но ставаха само да палят села и избиват мирно население.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    27 Фев 2023 17:32ч.

    Според мен даването на танкове на Украйна срещу РФ е върха на наглостта на Германия. Благодарение на СССР и като следствие на Русия Германия се обедини, докато сегашните й съюзници бяха против, както Тачър, така и Буш. Колкото до броя на боеспособните Леопарди, такава реклама им направиха, та се остава с впечатлението, че и с десет танка ще се стигне и до Москва!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иво

    27 Фев 2023 17:47ч.

    Той целия им зоопарк нещо подвил опашка, скимти и бега нанекъде....де види...леопарди, пуми, и всякакви други....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цялата западна така наречена "цивилизация" е само един пушеци и огледала

    27 Фев 2023 18:25ч.

    Всичко им е само наужким. Като започнеш от "парите" и свършиш със "свободата" им. Някъде по средата е "военният", ужким, съюз НАТО.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • либерализмът като прикрит фашизъм

    27 Фев 2023 18:55ч.

    Много точно казано, обаче кънти на кухо дебелата жълтопаветна глава, а в гърдите е бронирана демократична вяра, по-светла от комунистическата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Музикант

    27 Фев 2023 18:56ч.

    Да им изсвиря ли Одата на радостта или отново ще празнуват 9 май, както подобава на победени във ВСВ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Войната щяла да спре през 2025 г., според ЦРУ и тем подобни анализатори

    27 Фев 2023 23:08ч.

    И до тогава какво ще прави "локомотивът" на европейската икономика Германия?! Както е известно растеж и развитие има при евтина енергия за индустрията и населението, и при истинска сигурност за националния бизнес и общество от службите за национална сигурност, не за натовска сигурност. Тоест без пробиви за любопитни чуждонационални очи и интереси. Колкото по-бързо спрете доставките, толкова по-бързо ще спре и войната, братя германци. Прочее, какво е съдържанието на мантрата: Русия не трябва да победи! ... Германия от какво се страхува, след като 1/2 от нея ГДР-то живя ЗАЕДНО със Съветската армия 45 години в мир и благополучие. И БЕЗ мургави МИГРАНТИ да тревожат хората днес. Казват от хаос и паплач разнородна, в райони из Дортмунд, Дюселдорф, немската полиция не смеела да влиза, те танковете броят, смешници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "И до тогава какво ще прави "локомотивът" на европейската икономика Германия?!"

    28 Фев 2023 0:02ч.

    Ще се разпада. На три части най-малко. Католическа Бавария отива към Виена. ГДР плюс Силезия и Данциг възсъздава Прусия. Остатъкът от ГФР отива заедно с Бенилюкс и Френска Еврабия под Лондонград.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • селски лакардии

    28 Фев 2023 13:12ч.

    Германия ще бъде деиндустриализирана и върната два века назад. Към 2025 година някои (цереушни) издания дават Германия извън първата двадесетица на най-мощни икономики в света. Германия ще има БВП колкото Румъния. Другото което ще видим е брутална депопулация в Германия, не чак до "30 милиона население", както дават същите цереушки прогностици, но ще има мощно обезлюдяване. Милиони турци и германци от турски произходще потеглят дефинитивно към дома, в Анадола. Както и към по-малко пострадали страни в Европа. Германия ще живее на изток под сянката на Полша, военната Суперсила на Източна Европа, но едва ли ще има ново прекрояване на полско-немските граници. И без това Полша има повече отколкото трябва. А Германия ще остане подконтролна на САЩ колония (поне до 2045 , края на Пълния Договор за Капитулация от 1945 , барабар с закритите клаузи). Островът ще има нулево влияние на Европейския континент, ще бъде потопен в собствените си бедствия - също като немската тежка Депопулация. Недоимък. Липса на работна ръка... В Европа относително по-добре (по-малко зле) ще бъдат самодостатъчните страни, тези които могат да се ижранват, както и да дадат някакъв допълнителен продукт. Това са Франция, Испания и Италия. Общата им културна близост и интереси ще доведат до нещо като средиземноморска латино-интеграция. В тези страни (може би и Португалия) ще става за живеене, депопулацията там ще бъде по-малка, ще имат приток от мигранти, както от Африка и Азия, така и вътрешни европейски имигранти. Франция, ако се отърве от ротшилдеца и получи някакъв по-стойностен лидер, поне нещо от нивото на Ширак ( за Де Гол и Помпиду да не мечтаем ), може да стане лидер на това формирование. И лидер изобщо на ЕС, ако все още има такъв съюз. По-скоро мисля - не.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи