Съветниците от БСП: Изпълнихме решение на Градския съвет за подкрепа на председател на СОС при широко мнозинство

Съветниците от БСП: Изпълнихме решение на Градския съвет за подкрепа на председател на СОС при широко мнозинство

Следвайте "Гласове" в Телеграм
 
Подкрепихме избора на председател на СОС вчера с ясното съзнание и дълбоко убеждение в правилността на това решение, категорични са социалистите
 
Всички общински съветници от нашата група, които подкрепихме избора за временен председател на СОС, изпълнихме решение на висшия ни партиен орган - Градския съвет - от сряда вечерта. Това заявяват общинските съветници от групата на Местна коалиция "БСП за България", които гласуваха вчера за разблокиране на работата на СОС в своя официална позиция. 
Подкрепа за избор на временен председател на Столичния общински съвет вчера дадоха председателят на БСП - София и на групата на социалистите в СОС Иван Таков, неговият заместник Иван Пешев, Николай Велчев, Иван Виделов, Станислав Младенов, Еньо Савов. Решението подкрепи и представителят на коалиционния партньор Коалиция "Левицата!" Войслав Тодоров.

"Работим в СОС за София и за гражданите така, както обещахме в кампанията. Подкрепихме избора на временен председател на СОС днес с ясното съзнание и дълбоко убеждение в правилността на това решение. То беше взето от нашия колективен орган - Градския съвет на БСП - София, както и от групата ни в СОС вчера сутринта преди началото на сесията. Всички други твърдения, свързани с това наше решение, са спекулации", категорични са съветниците от групата на МК "БСП за България". 

"Ние винаги сме били разумни и последователни в действията си с цел да решаваме проблемите на града и на хората в него, твърдят те. - Решението да заработи СОС, което взехме вчера, е несравнимо по-добрата алтернатива от това да хвърлим в пълен колапс Столична община, ако влезем в поредица от безкрайно дълги правни процедури, свързани с предизвикването на нови избори за общински съветници в София. Всички възможности за изход от ситуацията коментирахме заедно с членовете на Градския съвет на БСП - София и крайното решение от сряда вечерта беше ясно - ние сме отговорна партия, която работи с разум за хората и за града. Затова получихме мандат от висшия ни партиен орган да подкрепим избора на временен председател и стартиране на работа на общинския съвет. Решихме категорично, че няма да подкрепяме и да бъдем част от едно мнозинство с ГЕРБ или ПП-ДБ-СС. Всички други твърдения са манипулации и спекулации за лични политически цели. Само при един работещ общински съвет може ясно да се види, кой подкрепя мнозинството и кой е опозиция. Сега ни предстои много работа. А критиците, които бързат да ни съдят, ще бъдат неприятно изненадани от следващите ни действия. Внесохме искане за референдум за запазване на Паметника на Съветската армия, няма да отстъпим от каузата да пазим историческата памет в града, имаме искане за финансово-икономически анализ на състоянието на Столична община след дългогодишното управление на ГЕРБ, готвим ясна алтернатива на внесения от кмета Терзиев проект за бюджет на Столична община, копиращ досегашната политика на ГЕРБ. Няма да отстъпим от нашите политически ангажименти в кампанията и от  принципите ни...". 

 

 

Коментари

 • временен председател

  09 Фев 2024 22:52ч.

  Интересно, че лицата от снимката твърдят, че са избрали временен председател, но Свиленски показа в Панорама по БНТ официално решение, че е избран председател с мандат до края на 2027 г. Свленски показа и решение на НС на БСП, с което лицата от снимката е трябвало да подкрепят Диана Тонева. Цинично е да застанеш до тези, които нарязаха Паметника на Съветската армия - ПП-ДБ и ГЕРБ, особено до тъмносиния професор Вили Лилков - защитникът на ГЕРБ и Фандъкова, радетелят за събаряне на Паметника на Съветската армия. До тези, които рязаха торти с човешки фигури и крайници. Не само цинично, но и позорно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • мда

  09 Фев 2024 23:55ч.

  Таков отива при Паргов, когото смени

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Петър

  10 Фев 2024 0:29ч.

  И с тези си действия се разбра следното: Държава няма и в съвсем скоро време ще затваряме…

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • разочарование

  10 Фев 2024 1:57ч.

  Преди малко прочетох позицията на Ваня Григорова във Фейсбук, с която защитава постъпката на общинските съветници от БСП и това окончателно ме разочарова. До днес поддържах Ваня Григорова и считах, че Костадинов неправилно не я подкрепи на втори тур, но след като прочетох преди малко позицията й , излиза, че Костадинов е имал основания. Жалко, дори да има нови кметски ибори - Ваня Григорова ще има много по-нисък резултат - много са разочарованите от новата сглобка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • М,даааа,недолюбвам Нинова,Свиленски

  10 Фев 2024 8:45ч.

  и останалите около нея но това което сътвориха избранниците на БСП в софийското кметство си е направо гавра и предателство спрямо тази велика някога партия!Жалко но факт!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи