Съветът НАТО-Украйна ще обсъди противовъздушната отбрана на фона на масираните руските удари

Съветът НАТО-Украйна ще обсъди противовъздушната отбрана на фона на масираните руските удари

Съветът НАТО-Украйна ще заседава идната сряда в отговор на последната вълна от масирани руски въздушни удари по съседната държава, предаде ДПА, като се позова на съобщение на Организацията на Северноатлантическия договор.

Съветът беше създаден през лятото на миналата година на срещата на върха на алианса в литовската столица Вилнюс. Целта му е да улесни тясното сътрудничество на организацията с Киев, докато бъдат изпълнени условията за приемане на Украйна в НАТО.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг свиква заседанието на ниво посланици, обяви днес говорител, като допълни, че то ще се състои "по украинска молба след последните нападения на Русия с ракети и дронове срещу мирни граждани, обекти и градове в Украйна". 

Страните членки на НАТО досега са доставили голям брой системи за противовъздушна отбрана на Украйна, като са решени да продължат с помощта за Киев, отбелязва говорителят. Украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба посочи, че възможностите на украинската противовъздушна отбрана ще бъдат една от основните теми на заседанието.

"НАТО уважи молбата на Украйна за извънредно заседание на Съвета НАТО-Украйна в отговор на масираните руски въздушни удари", написа Кулеба в социалната платформа "Екс". "Една от основните теми ще бъде укрепването на противовъздушната отбрана на Украйна - това е важен знак за евроатлантическото единство пред заплахата от ескалация на руския терор", допълни топ дипломатът на Киев.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • ./.

    04 Яну 2024 15:11ч.

    Ами обсъждайте, жалки смешници! То друго и не ви остана...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В интернет има информация, че срещата е заради убити офицери от НАТО при обстрела отговор на касетъчните бомби в Белоград

    04 Яну 2024 17:20ч.

    Така или иначе срещата е "решаваща" ще има ли ескалация!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 007

    04 Яну 2024 15:16ч.

    Когато всеки ден Русия започне да праща по 100 ракети, ще възникне остра нужда НАТО да се насере в гащите?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поп Вечерко

    04 Яну 2024 15:21ч.

    Човекът им го каза отдавна - 2022г. "Ние все още не сме започнали нищо сериозно" "Слушаме, че искат да ни победят на бойното поле - какво да им кажа - нека пробват", В. Путин

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • всеки ден Русия започне да праща по 100 ракети

    04 Яну 2024 15:35ч.

    Това можеше да стане ако в Кремъл управляваше Сталин. Или дори Хрушчов... Но с владимир Владимирович Договорняков няма как да стане. Фантазирате си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • “ с владимир Владимирович Договорняков няма как да стане”

    04 Яну 2024 15:41ч.

    Защото все още гледат на хохлите като на свои хора. Вчера руският патриарх каза, че руснаци, украинци и беларуси са един народ. Тези, които пускат ракетите, са като чиновници, далече от фронта и не са засегнати. Но тези които са на предна линия са на друго мнение. Те убиват хохли без да се замислят кой какъв е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поп Вечерко

    04 Яну 2024 15:17ч.

    Комсомолски събрания, `щото друго не остана. На фронта алгебричната прогресия неизбежно преминава в геометрична. А може би и по - стремглава крива, `щото има разни работи извън математиката, като боен дух примерно. Всичко ще ви се срине рязко - това е сигурно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Qwert

    04 Яну 2024 15:19ч.

    Е как, нали свалят около 99%. Или по-добре да не се замисляме много, а да викаме урааа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поп Вечерко

    04 Яну 2024 15:22ч.

    Свалят шортичките на глезените.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • baba Pena

    04 Яну 2024 15:57ч.

    Е, как 99% ? Винаги свалят поне 120% .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поп Вечерко

    04 Яну 2024 15:28ч.

    В едно успяха - накараха руснаци да избиват руснаци, православни да мразят православни. В това нямат равни евроатлантическите боклуци, ама тоя път трайно ще го отнесат - ние също.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кадиров

    04 Яну 2024 15:52ч.

    Руската офанзива продължава. Унищожини са РСЗО Вампир -Чешия -2бр. и Олеха 1 бр. обствелвали Белгород, заедно с разчетите в Харковска област; Според британското разузнаване 70% от ВПК е унищожено въпреки страгата охрана на Патрити -САЩ и Ирис -ФРГ; Летището в Староконстантинов отново е картофена нива. Пристанищата в Одеса и Николаев не финкционират- огромни щети ; На земята - ВС на РФ са на 2 км. от Часов Яр, напъват о към Купянск и Лиман. На линията на Роботино Орехово постепенно ВСУ отстъпва позиции под непрекъснат огън с Солцепеки, арта и авиация. Авдевка е в полукотел, след атаки от 4 страни. В Херсон планомерно и ежедневно се унищожават техника и лодки доставящи войници и боеприпаси за историческия десант в с Кринки, където ВСУ не може глава да вдигне от обстрели със всички средства. Пак според британците: ВСИ не разполага нито със достатъчно жива сила в действащата ормия, нито с мобилизационен потенциал за попълване на бригадите. Остра липса на боеприпаси по всички направления на фронта, а оръжейните системи с които се разполага са "изтощени" от претоварване. Междувременно, след удара срещу енергийната система /63% унищожена според Укренерго/ Темнейший нагнетява студ -20, -25; В редица части на ВСУ започнаха да се предават цели взводове -10-15 човека. Работата отива на изуй гащи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кадиров

    04 Яну 2024 15:57ч.

    Загубите през последните 24 часа: 650 военни; 18 бронемашин 4 РСЗО (3 чешских RM-70 , 1 "Ольха") 2 САУ (в т.ч. 1 американская М109 Paladin) 3 буксируемых орудия (в т.ч. 1 американское М777)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Митето

    04 Яну 2024 15:59ч.

    Дано Путин да не се зарадва от това сборище,че поглеж ги поздравил с нов дружески салют.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Настрадамус

    04 Яну 2024 16:00ч.

    Украйна умре!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ванга

    04 Яну 2024 16:20ч.

    ЕСОТАН пукна!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тежко е да си зелен фашизоиден наркоман

    04 Яну 2024 16:51ч.

    Как няма да обсъдят отбраната. Нали за пореден път десетина генерали на НАТО /дето уж не участва в конфликта/, дадоха фира при ударите. Наркоманът ще дава обяснения защо не ги е опазил. Но отбрана за тези удари няма. По данни на американските служби, поне пет години са нужни, за да достигнат технологично възможността за сваляне на Кинжал. Обаче за тези пет години какво ще измисли Путин, само той си знае.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • крачка по крачка към победата на Изтока

    04 Яну 2024 17:33ч.

    Ще се отчисляват все нови и нови ПВО-комплекси от запад и ще се пращат на източния фронт, оголвайки западната ПВО защита. Нали ви е ясно, че нови няма как да се произведат лесно, а при себестойност на изделията два-три пъти над тази на руските образци (които са доста по-добри от западните впрочем) нищо не може да спаси производството и поддържането на бройката, освен ако хората на Запад бъдат накарани да работят за два-три пъти по-малко пари. Украйна се превърна в поле за утилизация на западни оръжия и пушечно месо. Войната си тече, макар и по сравнително нестандартен начин, но това все пак е Трета световна война, колкото и срамежливо да се прикрива от пропагандата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поп Вечерко

    04 Яну 2024 17:40ч.

    Тук може да поспорим - все пак имат цели орди от афгански конструктори, инженери и ЦНЦ оператори. Та не се знае още...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ще дойде Руският свят и в

    04 Яну 2024 17:59ч.

    България. Ще се откажем от гнусната демокрация и свобода. Вместо да ходим на фалшиви избори ще се радваме на мъдрия избор на наши ръководители, който ще направи вместо нас титанът Путин. Ще построим прекрасни нови затвори. Всяка гад, несъгласна с мероприятията на властта, ще падне случайно от 13-я етаж или ще бъде настанена на държавни разноски за 10-15-20 години на чисто и топло. Ще скъсаме окончателно с пропадналия Запад. Ще се върнем към православните корени. Ще изпращаме с песен на уста децата си по фронтовете в нацистките Полша, Прибалтика и Финландия, а после ще стоим гордо изправени пред поцинкованите ковчези, в които са ни ги върнали, докато слушаме салютите в чест на героите. Светът ще бъде друг. По-справедлив и по-малко материален. Луксозни стоки и скъпи автомобили ще ползват само първите ни държавни и партийни ръководители, не за удоволствие, а по задължение - за да представят достойно страната ни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мара канибала

    04 Яну 2024 18:21ч.

    Не, напротив, ще ставаме все по-злобни и мразещи Русия и Путин, като тебе. Ако не го правим, ще ни разрушават с флексове, като съветски или руски паметник и ще ни отменят и цензурират, както се отменя руската култура и се затварят руските медии на Запад. Влизайки във форумите, ще се караме на всички и ще обиждаме навред, само защото другите не мразят всичко руско като нас, а обичат или са безразлични. Когато дойде време НАТО да нападне Русия, ще ни гонят като животни и ще ни принуждават да умираме за САЩ и Англия. А който не е съгласен, ще бъде затварян в затвора за минимум 10 години или ще бъде изпращан под конвой на принудителна ангария в концлагера да създава безплатни оръжия и боеприпаси за укрохунтата. Производство на почти нищо цивилно няма да има, защото всичко ще мине на военни релси. САЩ чрез санкции спрямо всички граждани ще конфискува парите ни в банките и ще ги изпраща за закупуване на оръжия и амуниции за фронта. Ще продължат да живеят охолно само богатите американци и англичани от еврейски произход, неприкосновени в своите бункери.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    04 Яну 2024 18:38ч.

    Поздравления! Много добре сте описал бъдещето... на Запада. Само за справка - 106 милиона американци, или 1/3 от населението на САЩ, имат проблем да покриват месечните си разходи. Или другояче казано - са бедняци. А за свободна словото там, питайте Аданж. За справедливостта на съдебната им система пък може да питате Милан Димитров. https://www.policylink.org/resources-tools/100-million

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • о.з. ефрейтор доц. Карачибук

    04 Яну 2024 19:11ч.

    Вее ли се украинският байряк от балкона на софийската община - страшно няма! Апропо, обмисля се жълто-синият двуцвет впоследствие да бъде продаден на търг с тайно наддаване. Ексепрти прогнозират, че цената на автентичния артефакт ще надмине 120 хиляде лева, заедно с дръжката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи