Състоянието на патриарх Неофит се подобрява

Състоянието на патриарх Неофит се подобрява

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Състоянието на патриарх Неофит се подобрява. Това съобщи за БТА началникът на отдел "Протокол" при Светия синод на Българската православна църква (БПЦ) Емил Велинов. Негово светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит бе хоспитализиран във Военномедицинска академия (ВМА) заради белодробно заболяване.

Велинов посочи, че патриархът е лекуван от най-добрия екип в лечебното заведение. Той изрази надежда Светият синод и българите да посрещнат Рождество Христово заедно с патриарха.

Вчера в Софийската света митрополия бяха отслужени архиерейска света литургия и маслосвет за здравето на патриарх Неофит. Светата литургия бе отслужена в митрополитския храм „Св. Марина" от Негово преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит. Да се помолят заедно за изцерението на българския патриарх на съборна молитва в храма се събраха всички служители на Софийската митрополия, работещите в патриаршеския дом и столични духовници. По решение на Епархийския съвет от митрополията призоваха всички свещенослужители от Софийската епархия да отслужат молебен за здравето на Негово Светейшество утре, 3 декември.

Източник: БТА

 

 

Коментари

  • Да пожелаем здраве на негово светейшество партиарх неофит

    02 Дек 2023 16:40ч.

    Има ангелски глас!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Патриарх Неофит!

    02 Дек 2023 16:41ч.

    Извинете за грешката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    02 Дек 2023 17:17ч.

    Явно молитвите са чути от лекарите !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    02 Дек 2023 21:21ч.

    Дай Боже.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи