САЩ заявиха, че не изпращат нито бойни части, нито инструктори в Украйна

САЩ заявиха, че не изпращат нито бойни части, нито инструктори в Украйна

САЩ не изпращат войски в Украйна и в този случай не правят разлика между бойни части и инструктори за обучение на въоръжените сили. Това изявление направи на редовен брифинг за журналисти ръководителят на пресслужбата на Държавния департамент Матю Милър, предаде ТАСС.

„Тук няма нюанси, които бих се опитал да предам. Ние не изпращаме военен персонал в Украйна. Президентът (Джо Байдън) даде ясно да се разбере това“, каза Милър. По думите му „президентът Байдън казва повече от две години, че „няма да изпрати американски войски в Украйна, за да участват във военни действия“.

Представителят на Държавния департамент подчерта, че Украйна „най-много се нуждае“ от одобрение от Конгреса на САЩ на законопроект за отпускане на допълнително финансиране, включително за помощ за нея.

Междувременно председателят на Камарата на представителите на САЩ Майк Джонсън заяви след среща с президента Джо Байдън, че негов приоритет е разрешаването на кризата по южната граница на страната, а не отпускането на средства за подпомагане на Украйна. Според Джонсън „първо трябва да бъдат разгледани нуждите на Съединените щати “. Той отбеляза, че на среща в Белия дом е бил обсъден законопроект за отпускане на допълнително финансиране, включително за оказване на подкрепа на Киев. "Открито заявих на президента и на всички присъстващи, че Камарата на представителите активно търси и проучва всички възможни варианти. Ще се справим с това своевременно", каза Джонсън. „Но, повтарям, основният приоритет за страната ни е границата и гарантирането на нейната сигурност“, добави той. Джонсън отбеляза, че Байдън има съответните правомощия да „предприеме действия незабавно днес“, за да коригира ситуацията на южната граница на страната. 

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

 • Льо Макарон дьо Штирлиц

  27 Фев 2024 21:26ч.

  И като се почна едно обясняване, почвам да се чудя Еманюела да не е некоя дълбоко законспирирана ватенка, която съвсем съзнателно отдалеч издаде заверата?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ?????

  27 Фев 2024 21:42ч.

  Мда. макрон май наистина издаде четата и сега ще се скъсат да обясняват че те не са те и никога и не са си помисляли такива работи. Ама то като при лъжливото овчарче. Как да им повярваме като толкова пъти са лъгали.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • емигрант

  27 Фев 2024 21:57ч.

  Те нека да посмеят ! Стачките на земеделците в цяла Европа ще им се стори като детска песничка в сравнение с това което ги очаква . С дивотиите си евроатлантиците оформиха една твърда опозиция срещу войнолюбците и привърженици на Русия . Навсякъде в Европа !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ?????

  27 Фев 2024 22:06ч.

  Една анкета във Фигаро. За френски военни в Украйна - 23%, против - 77%. Гласували - 195 000. https://www.lefigaro.fr/international/etes-vous-favorable-a-l-envoi-de-troupes-francaises-au-sol-en-ukraine-20240227

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  27 Фев 2024 21:44ч.

  Лъжат. Всеки знае, че са печени лъжци. Стотици американски войници са на първа линия. Много са инструкторите, които тренират украинците. Много голяма част от бойната техника се обслужва от американци, като “патриотите”.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Иван

  27 Фев 2024 22:00ч.

  Не бе, не участват с войници. Верваме ви! Само с "пенсионирани" военни да обслужват и стрелят с Хаймърсите и Патриотите!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • За всичко Путин е виновен

  27 Фев 2024 22:04ч.

  Путин не трябваше да действа с кадифени ръкавици , ами да ги опука за една седмица още през 2014 година. Тръгнал да си играе на дипломация с някакви олигофрени. Какво да очакваш от някакви извратени еврогейски мозъци , които не знаят на кой свят се намират !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Представи си

  27 Фев 2024 22:47ч.

  Представи си, че тогава Путин е имал доста врагове (предатели) около себе си, руската икономика е била доста зле и военно не са били изобщо цвете. С дипломация опитва да печели време, за да стъпи руската военна машина на краката си, докато през това време го плюят, че нищо не прави.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дивергент

  27 Фев 2024 22:21ч.

  В украйна? в украйна не. Само в Сирия. Хахаха. Някой вярва ли им на тия суяци изобщо.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Имаме си пушки от върбови клонки ,леви - десни ,леви - денсни ще вървим напред

  27 Фев 2024 22:23ч.

  Ама и нашата пачаврена сглобка както каза мравояда Христо остри дървени саби за война с Русия . И сглобкаджиите начело с великия си командир Тагаренко и Денков ака - ака - демика с чест ще паднат първи за свободата на Украйна , ако не там на бойното поле, то още тук - на родна земя. Тленните им останки ще поемат вечния си път с украински почести и салюти. Не искаме да ни мърсят земята !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хм...

  27 Фев 2024 22:47ч.

  Аре бе, кравар!...А blackwater ко праят на терен или те са частници и нямат нищо общо УСа. Давииба и тъпите лъжци. Само гъби и слънца на вашата земя ще ви оправят...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ами идат слънцата, за тях Слънчево затъмнение два пъти по-дълго

  27 Фев 2024 23:04ч.

  На 8 април за втори път в рамките на 7 години пътя на тъмния слънчев лъч (засенчен от Луната) ще пресече САЩ от край до край. 2017 г. от северозапад на югоизток, а 2024 - от югозапад на североизток. Изумително съвпадение е, че двете трасета 2017/2024 минават през един и същи град на 500 км южно от Чикаго. Фигуративно пътят на слънчевото затъмнение 2017/2024 прави буквата Х над Северна Америка. Знамение?! Ето тук има карти - https://nauka.offnews.bg/zemiata/danni-i-suetnia-okolo-velikoto-amerikansko-zatamnenie-video-86612.html

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Evg70

  27 Фев 2024 23:16ч.

  При тия двустранни договори, май оня чл.5-нанай, да му мислят печелившите!?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Evg70

  27 Фев 2024 23:26ч.

  Две писма са достатъчни - лондонсити и райхстага, бърза поща, Препоръчано! С любов...(несподелена) Винаги Ваш ВВП

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • CMEXXX

  27 Фев 2024 23:41ч.

  Да, знаем, краварите са винаги девствени и въобще не знаят за какво иде реч!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи