САЩ затварят въздушното си пространство за руски самолети

САЩ затварят въздушното си пространство за руски самолети

Забраната за полети влиза в сила от вечерта на 2 март, съобщава ТАСС.

Властите на САЩ затварят въздушното пространство на страната за руски самолети. Това заяви американският президент Джо Байдън, изказвайки се във вторник вечерта пред Камарата на представителите и Сената на Конгреса на САЩ с годишното си обръщение за състоянието на Съюза.

„Обявявам, че се присъединяваме към нашите съюзници в затварянето на американското въздушно пространство за всички руски полети“, каза той.

Забраната за полети на руски самолети във въздушното пространство на САЩ ще влезе в сила до края на 2 март, според съобщение, публикувано на сайта на Министерството на транспорта на САЩ.

„Това включва пътнически и карго полети, редовни и чартърни полети, което по същество означава затваряне на въздушното пространство на САЩ за всички търговски въздушни превозвачи и други граждански самолети в Русия“, се казва още в съобщението.

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • ППЙ

  02 Март 2022 9:11ч.

  Е и, какво от това? Плашите гаргите, ама и те вече ви знаят меките китки.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Eisblock

  02 Март 2022 10:41ч.

  Реципрочната мярка ще боли дори малко повече - ако сравним площите в държавните им граници. В дъното на цялата тази "западна суматоха" е фалита на Системата и панически гърчове за сковаване на нова Парадигма. Която ще се оформи с образуване на континент-икономическо-политически блокове. А това вече е субкриза за сериозно изличаване на плебса.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  02 Март 2022 11:00ч.

  Сега Европа и Америка ще се обслужват от Китайски, Японски и Южнокорейски самолети.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  02 Март 2022 11:06ч.

  Обърнете внимание. Забраната в ЕС и С Америка се отнася до руски самолети и съответно самолети от С Америка и ЕС да не летят над Русия. НЕ Е за полети от до, които в момента се извършват от изброените от мен по-горе държави. Това никак няма да се хареса на Западните авиокомпании и ще се стремят санкциите да са и за тези които могат летят. Което не се знае докъде ще доведе.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  02 Март 2022 11:09ч.

  До Гласове. Лесно се програмира. След като коментарите са ограничени по брой знака, поискайте програмистите ви да направят така, че когато някой пише коментар и надхвърли лимита, текста да смени цвят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи