САЩ увеличават военната помощ за България, НАТО ни праща нова бойна група

САЩ увеличават военната помощ за България, НАТО ни праща нова бойна група

Съединените щати планират да увеличат военната помощ за страните от Черноморския регион, по-специално за България, Украйна, Румъния и Грузия. НАТО се ангажира да увеличи присъствието си в региона, по-специално в рамките на четирите нови бойни групи в Румъния, България, Унгария и Словакия. САЩ ще подкрепят черноморските държави в усилията за предотвратяване на корупцията, както и ще увеличат подкрепата за инициативата на държавите от Централна и Източна Европа "Три морета".

Това предвижда Законопроект за обезпечаване на сигурността в Черноморския регион, част от бъдещ Закон за сигурността на Черно море, представен на Сената и Камарата на представителите на САЩ, където предстои да бъде приет, предава БГНЕС.

Сред констатациите, които Конгресът прави, се открояват няколко.

Според тях Черноморският регион е от решаващо значение за националната сигурност на шест държави: Украйна, Грузия, Молдова, Румъния, България и Турция. Черноморският регион е зона на нарастващо напрежение и конфликти на източната граница на Европейския съюз и НАТО след инвазиите на президента Владимир Путин в Украйна през 2014 г. и 2022 г. След незаконния опит за анексиране на украинския регион Крим през 2014 г. Руската федерация е укрепила Черноморския флот, за да увеличи присъствието си в региона, и заплашва свободата на корабоплаването. Русия дестабилизира региона чрез кампании за зловредно влияние. След нахлуването на Русия в Украйна през 2022 г. единството между държавите от Черноморския регион се е засилило, особено между държавите-членки на НАТО Румъния, България и Турция. Русия използва Черноморския регион, за да извършва военни учения, с които заплашва териториалния суверенитет на Украйна и убива невинни цивилни граждани. Русия има дълга история на използване на позицията си в Черно море и Крим, за да заплашва съюзниците на НАТО. Присъствието на Съединените щати в Черно море е намаляло след анексирането на Крим от Русия поради липсата на налични кораби и ресурси и липсата на ясно определена регионална стратегия.

Основното заключение е, че Русия се опитва да се възползва от понякога различаващите се приоритети на членовете на НАТО в региона, за да предяви експанзионистични претенции.

Като цяло непровокираната война на Руската федерация срещу Украйна е подчертала значението на Черноморския регион за интересите на националната сигурност на Съединените щати, подчертава законопроектът. Действията на Русия в и около Черно море са нарушили достъпа до енергийни ресурси в цяла Европа.

„По-специално, на 27 април 2022 г. "Газпром" спря доставките на природен газ за Полша и България, след като двете държави отказаха да се съобразят с руското постановление от 31 март 2022 г. всички плащания да се извършват в рубли, в нарушение на условията на договорите им с "Газпром", се казва в текста.

Относно Турция, констатациите са, че тя се противопоставя на опитите за промяна на тълкуването на Конвенцията от Монтрьо, за да не отслаби позициите си в региона.

Китай също се очертава като заплаха за Черноморския регион. „Принудителната икономическа политика на Китайската народна република (КНР) също застрашава икономическата стабилност на Черноморския регион“, твърди още документът.

Конгресът смята, че е в интерес на Съединените щати е да предотвратят разпространението на по-нататъшен въоръжен конфликт в Европа, като признаят Черноморския регион за арена на руската агресия, а крайбрежните членове на Черно море са от решаващо значение за противодействие на агресията на руското правителство и за поддържане на колективната сигурност на Алианса на НАТО. Съединените щати следва да продължат да работят в рамките на НАТО за разработване на дългосрочна стратегия за повишаване на сигурността и установяване на постоянно и устойчиво присъствие в източния фланг.

Препоръчва се също и възстановяване на доверието и двустранните отношения с Турция, която е „ключов съюзник в Черноморския регион и опора срещу Иран“.

С държавите в Черноморския регион трябва да се работи за подобряване на комуникацията и обмена на разузнавателна информация и увеличаване на способностите за киберзащита.

„Съединените щати следва да подкрепят инициативата, предприета от държавите от Централна и Източна Европа, за постигане на напредък по Фонда за инициативата "Три морета" с цел укрепване на свързаността на транспортната, енергийната и цифровата инфраструктура в региона между Адриатическо, Балтийско и Черно море“, се твърди в текста за препоръките от страна на Конгреса.

Противодействието на принудителните икономически стремежи на КНР остава важен политически императив с цел по-нататъшно интегриране на черноморските държави в западните икономики и подобряване на регионалната стабилност.

Сред основните приоритети са военна помощ, включително инфраструктура в подкрепа на засиленото разгръщане и логистиката на доставките в региона; икономическа помощ, включително подкрепа за кризата с продоволствената сигурност; противодействие на руската дезинформация и пропаганда в Черноморския регион; енергийна диверсификация и интегриране на регионалните пазари и доставки; увеличаване на двустранната търговия и инвестициите на САЩ в региона; увеличаване на достъпа до световните капиталови пазари; укрепване на усилията за върховенство на закона и борба с корупцията; оценка на ангажираността на НАТО в региона, по-специално тази в рамките на четирите нови бойни групи в Румъния, България, Унгария и Словакия.

Сред заложените бъдещи политики на САЩ относно региона са установяване на постоянно, устойчиво присъствие в източния фланг и укрепване на демократичната устойчивост на съюзниците там, увеличаване на инвестициите в страните от Черноморския регион, САЩ ще подкрепят черноморските държави в усилията за предотвратяване на корупцията, както и инициативата на държавите от Централна и Източна Европа "Три морета".

Сред основните стратегии за сигурност и развитие на Черно море е тази за увеличаване на военната помощ за страните от Черноморския регион, по-специално за Украйна, Румъния, България и Грузия.

Обмисля се и създаването на съвместен, многонационален щаб на Черно море, който да отговаря за планирането, готовността, ученията и координацията на всички военни дейности в региона.

Ще се работи и за по-голяма свобода на корабоплаването, предимно с Турция, Украйна, Румъния и България, за да се даде възможност за по-голяма сигурност и икономически достъп до Черно море.

Ще бъдат изпращани представители на високо равнище на Държавния департамент или на други партньорски агенции в Черноморския регион не по-рядко от два пъти годишно, както и на основните регионални форуми за инфраструктурна и енергийна сигурност, между които срещата на високо равнище по инициативата "Три морета".

 

Източник: "24 часа"

 

 

 

 

Коментари

  • баба мара

    21 Юли 2022 14:15ч.

    наи голямата заплаха за нас е нато не искам никакви боини групи никои не ме заплашва разкараите се от родината ми вие сте убиици ние сме в нато и ес без референдум

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дядо Пешо

    21 Юли 2022 15:10ч.

    Най-голямата заплаха за нас е точно НАТО, което смрадливецът соломон с джапанките ни го натрапи. Хамериканските бази в България са като тумори в тялото на Родината.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    21 Юли 2022 21:37ч.

    Интересно как ще се грижат за палмите в Ново Село през зимата, за да се чувстват американските бъфало солджърс като у дома !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "...НАТО ни праща нова бойна група"

    21 Юли 2022 14:15ч.

    Това нещо - бойна група какво представлява?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Окупационен корпус

    21 Юли 2022 15:13ч.

    Ще ни държат в робство, за да са сигурни, че няма да се опитаме да свалим от власт прозападните предатели.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 21 Юли 2022 15:13ч. Ще ни държат в робство, за да са сигурни, че няма да се опитаме да свалим от власт прозападните предатели.

    21 Юли 2022 15:25ч.

    Ясно?! Негрите ще защитават евро-атлантическите ценности?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • !!!

    21 Юли 2022 16:14ч.

    Американският конгресмен Дан Креншоу след като гласува за отпускането на 40 млрд. долара за оръжия, които да бъдат изпратени в Украйна, без особени угризения на съвестта заяви: „Да инвестираш в разрушаването на армията на нашия противник, без да загубиш и един американски войник, ми се струва добра идея“.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • teridan

    21 Юли 2022 14:17ч.

    По какви причини имаме нужда от военна помощ? Не ми е известно да участваме във война.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Blue

    21 Юли 2022 14:18ч.

    До март 2023 в България ще има няколко десетки хиляди защитници на демокрацията въоръжени и готови за бой.... ако се спрем на 50 000 ще е добре.. пълна окупация на България.. дано 10000 не са от съседната империя.. че никога няма да си тръгнат

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    21 Юли 2022 14:21ч.

    Достатъчни са няколко 34-ки и играта заспива на на три без коз .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    21 Юли 2022 14:21ч.

    Варшавския го няма от 30, кой де е тука, Кадиров ли ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо

    21 Юли 2022 14:50ч.

    Ердоган?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • XAXA

    21 Юли 2022 15:03ч.

    Ти по рождение ли си малоумен или откак дойде "демокрацията" ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Роден е по време на “демокрацията”

    21 Юли 2022 15:34ч.

    По онова време хората четяха и бяха критични. Сега … е ти го знаеш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    21 Юли 2022 16:32ч.

    Ердоган ще влезе на следващия ден ако излезем от нато.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    21 Юли 2022 16:33ч.

    Да ти купя еднопосочен за Мариопул ? Копейкаджия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Крадец на никове

    21 Юли 2022 18:49ч.

    Много си активен. Ходил ли си в САЩ за да видиш за какво се бориш?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • SOS

    21 Юли 2022 19:06ч.

    A, чий е Мариупол?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лидия Делирадева: Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

    21 Юли 2022 14:23ч.

    Виждали ли сте как чужденец, който никога не е стъпвал в България, плаче за нея без глас? https://www.informiran.net/%D0%B2%D0%B8%D0%B6%D0%B4%D0%B0%D0%BB%D0%B8-%D0%BB%D0%B8-%D1%81%D1%82%D0%B5-%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D1%87%D1%83%D0%B6%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%86-%D0%BA%D0%BE%D0%B9%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%BE/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    21 Юли 2022 14:25ч.

    Дори не си правят труда да питат формално туземната колониална администрация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • може и да са питали Кирчо

    21 Юли 2022 14:54ч.

    но май че забравиха да ни уведомят, че правят летище за дронове край Котел, а и за пълномерното летище в Безмер... Ще патим, мили братя и сестри! На японския о-в Окинава има огромна хам. база за 39 000 д. На 11 март 2011 г. след последната МИРНА 200-хилядна демонстрация с искания да освободят острова им "се случи" цунами и трагедията на АЕЦ Фукушима...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Съвременник

    21 Юли 2022 14:26ч.

    Къде е главнокомандващия ни Президент?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пол дъ Ейлиън

    21 Юли 2022 14:33ч.

    България с кого ще воюва ? Щото ако е със Руската империя ще е интересно. Дришлювците вярват че Руската империя ще им клекне и ще се моли да я пощадят ? Уникално феерично тъпи екземпляри имало по света и в България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иванов

    21 Юли 2022 14:33ч.

    Бяхме държава,станахме територия,сега ни превръщат в полигон,близкото ни бъдеще е на плацдарм!А след това?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • След това - на прах и пепел...

    21 Юли 2022 15:00ч.

    Това са ни отредили отвъд Океана, че и за други се загрижили - Украина, Грузия, Румъния, да не остане павославна държава неизпепелена...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 21 Юли 2022 14:33ч. Бяхме държава,станахме територия,сега ни превръщат в полигон,близкото ни бъдеще е на плацдарм!А след това?

    21 Юли 2022 15:23ч.

    Ако ни остъклят ще сме идеално място за загробване на радиоактивни отпадъци!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идеалист

    21 Юли 2022 14:36ч.

    Да се правят бардаци за черните войни! Кандидатки ще се намерят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Помощ?

    21 Юли 2022 14:36ч.

    Не прочетох за помощ. Прочетох за окупация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    21 Юли 2022 14:37ч.

    Харесвам напрежението и мириса на напалм рано сутрин.Бъдещето на Мамковината не ме вълнува особено.... :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дедоф

    21 Юли 2022 15:03ч.

    Твоите запасни инструменти и пособия също .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nan

    21 Юли 2022 14:38ч.

    "Като цяло непровокираната война на Руската федерация срещу Украйна е ..." - хохохо. Тази "статия" пахнет на соросоидна "журналистика". Вацев ще излезе прав - тази сволоч в парламента ще ни вкара във война срещу Русия на есен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Cicero

    21 Юли 2022 14:41ч.

    Явно започва нова фаза на колонизацията. Вече българската "демокрация" минава под прекия надзор и контрол на специално изпратен хамерикански сатрап.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Освидетелстван Преводач

    21 Юли 2022 14:42ч.

    Искахме демокрация, а получихме шутовщина. Искахме газ, а получаваме военна "помощ". Посолството нещо обърква в превода май?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кукумявка Делирадева

    21 Юли 2022 14:48ч.

    Американците отдавна са решили как ще се отбранява Черно море от нашествениците руснаци. В Румъния се настаняват трайно американски бази и бъдещият VIII американски черноморски флот, а бившето българско крайбрежие се поема от

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • цибетка

    21 Юли 2022 15:14ч.

    Алоис Ирлмайер споменава нещо за две осмици и една деветка, които ще бъдат знак за активната фаза на ТСВ. Осми флот чудесно се вписва в това. Некое говедо със такъв номер ще провокира да се задействат сатанинските сили и да стане л.йна и помия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кукумявка Делирадева

    21 Юли 2022 14:49ч.

    Пети босфорски филосу под командването на бююк амирал Сюлейман Балтоглу – праправнук на едноименния потурнак от български произход, обявен за архонт от прапрадядодо на дядо Николай Пловдивски.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гражданин

    21 Юли 2022 15:01ч.

    Не ви искаме нито бойните групи, нито вас!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    21 Юли 2022 15:02ч.

    България не е колония вече, България е американска помийна яма!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    21 Юли 2022 15:06ч.

    Ние си искаме предплатените самолетчета... лайнопроизводите си ги дръжте!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • чужда армия ще принуждава

    21 Юли 2022 15:09ч.

    Това са мерки срещу непослушните антиваксъри, които отказват да станат ваксъри с американските демократични и не по земна технология препарати.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ВОЕННА ПОМОЩ??????

    21 Юли 2022 15:12ч.

    По-точно казано: ОКУПАЦИЯ! Трябва да се зарапусне този парламент. Трябва да нямаме парламент през следващите няколко месеца, за да няма шанс окупацията да бъде узаконена. Нямаме нужда от тази "помощ". Да я изпратят на друг.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Атинска империя

    21 Юли 2022 15:14ч.

    По-възрасните може да са запознати, преди години се учеше. Тинейджърите е добре да прочетат за Делоският морски съюз и как Атина се е превърнала в империя. САЩ са точно копие. Спарта я побеждава след помощ от враг на цяла Гърция - Персийската империя.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Янко

    21 Юли 2022 15:14ч.

    Янкий, go home! Кръгом към краварската ви държава! И другия път преди да дойдете - български визи и PCR в дупето.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бандеровец / бандеровка

    21 Юли 2022 15:16ч.

    https://l-userpic.livejournal.com/130080424/86552773 Историята на еще един пленен наемник: Гражданинът на САЩ Енди Тай Нгок Хинх (Andy Tai Ngoc Huynh) и етнически виетнамец вече е военно пленник .... https://southfront.org/exclusive-appeal-of-andy-tai-ngoc-huynh-us-fighter-captured-in-dpr/ - оригиналът е на английски

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Добре дошли

    21 Юли 2022 15:17ч.

    На братския Колективен Запад!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не искаме никаква "помощ"!

    21 Юли 2022 15:24ч.

    Вероломните американци и местните им подлоги, вън от България! Незабавно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • старецът и реката

    21 Юли 2022 15:24ч.

    Да ни е честито! Тези ни подготвят като украинците да загиват децата ни за диамантите на английската корона и за федералния резерв на щатите!!! А ние овце ли сме ??? ,,Хора бдете!"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • п.п. старецът и реката

    21 Юли 2022 15:25ч.

    Аз не съм гласувал за членсво в НАТО!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Радев,

    21 Юли 2022 15:25ч.

    какво ще каже твоята президентска служба във връзка с тази информация? Смятаме, че е крайно наложително изясняване на истинността и!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Когато България имаше армия

    21 Юли 2022 15:29ч.

    “ Към 1 юни 1991 г., когато Варшавският договор се саморазпуска, числеността на Сухопътните войски е 126 000 души, 2269 танка, 2232 бронирани бойни машини, 2154 оръдия, 2800 минохвъргачки и 52 ракетни пускови установки.”

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Реална помощ

    21 Юли 2022 15:31ч.

    “ Само за периода 1945-1947 г. руснаците ни дават 375 самолета, 1661 оръдия и минохвъргачки, 463 танка, 1170 картечници 12 торпедни катера, един ескадрен миноносец, шест морски преследвача, три подводници и 1170 автомобила.”

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Маги

    21 Юли 2022 15:32ч.

    Мисля, че тази "новина" заслужава много по-голямо внимание от обикновеното. Какво че кажат нашите управляващи, имам предвид и правителство, и Президентство?? Кой решава? И поради какви причини? Кой ни е "обявил" война, за да се "отбраняваме"?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аборигени

    21 Юли 2022 15:32ч.

    Интересното е че ние не сме канили никакви американци, англичани или каквито и да е навлеци. Който ги е канил, да си ги прибира .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • София

    21 Юли 2022 15:37ч.

    Във вечната борба между доброто и злото , ние отново сме ръководени от сатаната !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това предвижда Законопроект за обезпечаване на сигурността в Черноморския регион, част от бъдещ Закон за сигурността на Черно море, представен на Сената и Камарата на представителите на САЩ, където предстои да бъде приет, предава БГНЕС.

    21 Юли 2022 15:41ч.

    Това предвижда Законопроект за обезпечаване на сигурността в Мексиканския залив, част от бъдещ Закон за сигурността на Атлантика, представен в Руската дума на народните представители на Русия, където предстои да бъде приет, предава БГУтре.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • софиянец

    21 Юли 2022 15:54ч.

    кво разправя троеморският шебек?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • наблюдтел

    21 Юли 2022 16:03ч.

    Значи пак руснаците ще ни освобождават, когато и да е това. Така се очертава. Нямаме нищо общо с американците, въпрос на време е да се махат от Черноморския регион.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    21 Юли 2022 16:10ч.

    Слава на Русия.Останалото си го допишете. И последно-емигрирайте!Спасявайте се от това блато. 1 живот имате.Който иска да мре за хамериканците.Чакам освободителите от тая гнила евроГейска кочина превърнала се в диктатура по страшна и от сталинската.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • софиянец

    21 Юли 2022 16:12ч.

    Дедо Иван вероятно е впечатлен от насищането по границата с фаш-гей клъбове, Червената Армия най-вероятно трепери.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • !!!

    21 Юли 2022 16:12ч.

    Американският конгресмен Дан Креншоу след като гласува за отпускането на 40 млрд. долара за оръжия, които да бъдат изпратени в Украйна, без особени угризения на съвестта заяви: „Да инвестираш в разрушаването на армията на нашия противник, без да загубиш и един американски войник, ми се струва добра идея“.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Окупация

    21 Юли 2022 16:16ч.

    Това се случва в България. После ела ми говори, че ОФ и народният съд са били пренавиване.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вечна дружба с братска Америка!

    21 Юли 2022 16:36ч.

    Слава на великия американски народ и неговата непобедима армия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ДОБЪР ДЕН

    21 Юли 2022 16:44ч.

    хапчетата пили си?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • доживях да разбера, че на колонизирането му викали

    21 Юли 2022 16:37ч.

    увеличаване на военната помощ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ПОМОЩ!

    21 Юли 2022 16:39ч.

    помагат ни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бърз очерк

    21 Юли 2022 16:58ч.

    На САЩ им останаха колониите, но те само чакат знак и шанс за да се обърнат срещу САЩ. И остава да рзберем дали ракетите ще хвърчат към центровете на вземане на решения или към васалите, както в Украйна. Но васалите са много, така че по-вероятно е първото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рамо до рамо с великия американски народ

    21 Юли 2022 17:14ч.

    срещу агресорите и подпалвачите на войни! Долу международната реакция и нейните агенти в България!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прекалило си с четенето на "Работническо дело"

    21 Юли 2022 17:46ч.

    Да не си било председател на кварталната първична партийна организация навремето, пребоядисало се на 11 ноември в бесепеец?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Байгън от братя

    21 Юли 2022 17:17ч.

    Стоим между големия брат и доведения (и самопоканил се). Взе да става дядовата ръкавичка. Чакаме и братовчедите...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да живее прогресивната американска общественост!

    21 Юли 2022 18:08ч.

    Слава на американските трудещи се, създатели на телеграфа, телефона, радиото, телевизора, самолета, прахосмукачката, пералнята, хладилника, фризера и климатикa. А също така компютъра, интернета и атомната бомба.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • какви американски ТРУДЕЩИ СЕ "създатели на ...компютъра, интернета и атомната бомба."? Какви 5 лева?

    22 Юли 2022 12:53ч.

    ВСИЧКО изброено е създадено по поръчка на Пентагона, със средства от военния им бюджет (отделен от данъците на обикновените американци) с цел военно господство в полза на шепа хора или наднационални корпорации... Атомната бомба е създадена от немските учени, по времето на Хитлер, присвоена заедно със самите немски учени след ВСВ чрез операция "Paperclip"...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • brain-drain

    22 Юли 2022 12:54ч.

    Създателите са учени, изтекъл "мозък", priwle`eni / откраднати от цял свят, отгледани с инвестициите на милиони добри родители от цял свят. Амер. трудещи се - като нас, само плащат, и плащат, и плащат - данъци за... военни разходи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Знаете ли, че

    21 Юли 2022 18:47ч.

    В САЩ отдавна набират хора с военен опит да работят в лагери за умиротворяване. Лагерите са построени и нови се строят. Това е в САЩ. Те се готвят да контролират с насилие своите граждани. А вие на какво се надявате? Да живеете на свобода?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • софиянец

    21 Юли 2022 19:30ч.

    дон'т фък уит ФЕМА плийз!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ще ни помагат !

    21 Юли 2022 19:05ч.

    ПОМО-О-О-ОЩ !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Исками ощи бойни групи да скъсами на Путин къгибискуту дупи

    21 Юли 2022 20:48ч.

    Исками йадрини бойни групи! Тирмуйадрини избетър!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    21 Юли 2022 21:21ч.

    1.Кадиров ; ''След Украйна ще демилитаризираме НАТО.Да се готви Полша'' 2.Лавров; Предоставянето на далекобойни оръжия на Украйна разширява териториалният обхват на СВО 3.Скоро -ще демилитаризират и България.Дано не е със САРМАТ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Песимист

    21 Юли 2022 22:09ч.

    Помощ? Кой е искал помощ и за какво?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Необичаен

    21 Юли 2022 23:05ч.

    Тия момчета зорлем ни правят русофили. Не се шегувам. На Путин щеше да му струва милиарди, а тези му помогнаха безплатно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Има малка грешка: -"Черноморският регион е от решаващо значение за националната сигурност на шест държави: РУСИЯ, Грузия, Молдова, Румъния, България и Турция."

    21 Юли 2022 23:22ч.

    По-хубаво е шебеците да си стоят у тях си, скоро ще трябва там да се сговарят и умиротворяват. И е хубаво да си гледат пред собствените си крака в техните си локви, а не да се влачат у чуждата. Скоро и от Балканите ще бягат така, та подметките им ще димят! Махайте се навлеци нахални и с вас - шепата презрени предатели!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Както така си мечтаете да ни умиротворят насилствено

    22 Юли 2022 0:20ч.

    минава ли ви през главите, че на ония не им пука за собствените войници и народ, та да се съобразяват с нас? Ще ни опраскат със Сарматите, както ни обеща Рогозин и няма да забележат даже. Какво си мислите, че вие специално ще оцелеете по линия на братската дружба от едно време?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Малък Тошко

    22 Юли 2022 0:33ч.

    Аз пък викам американците да си ходят и ние ще се разберем с Русия и Турция, а тия юдосаксонци нямат работа тук, никога не сме видели нищо добро от тях, няма и да видим. Само предатели и тъпи хора се определят като атлантици в България

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тарильома

    22 Юли 2022 9:01ч.

    Стига пацифистки лигавщини! Да грабваме пушките и да отиваме на фронта! Така и така сме в национална катастрофа, но по стара българска традиция всяка национална катастрофа идва след участието ни във война. Трябва и сега да изпълним процедурата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи