САЩ ускоряват доставката на танкове за Украйна, но изпращат по-стар модел

САЩ ускоряват доставката на танкове за Украйна, но изпращат по-стар модел

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Пентагонът ще ускори доставката на американски танкове "Ейбрамс" за Украйна, избирайки да изпрати реновирания по-стар модел, който може да бъде подготвен по-бързо, предаде Асошиейтед прес, като се позова на представители на правителството на САЩ, съобщи БТА.

Агенцията отбелязва, че целта е 70-тонните мощни бойни машини да достигнат до военната зона в Украйна през следващите 8 до 10 месеца. Първоначалният план беше в Украйна да бъдат изпратени американските танкове "Ейбрамс" в по-модерната им конфигурация М1А2, което би отнело една или две години за тяхното производство и доставка. Според цитираните представители на правителството на САЩ е било взето решение да се изпрати по-старата конфигурация М1А1 на танковете "Ейбрамс", които може да бъдат доставени от резерва на американската армия.

За украинските сили ще бъде по-лесно да бъдат обучени за тяхното използване и поддръжка. Цитираните източници са пожелали да запазят анонимност, защото тези планове още не са още достояние на широката общественост. Очаква се Пентагонът да излезе с такова съобщение в скоро време, отбелязва АП.


Източник: fakti.bg

 

 

 

Коментари

 • Боби

  21 Март 2023 17:27ч.

  В момента в Украйна е един малък ЛОГИСТИЧЕН КОШМАР и ВСУ ще настъпват... Не само че всяка държава от НАТО се е отървала от ненужните и стари системи, пратила е няколко бройки модерни системи за реални тестове а и разнообразието на видове, типове и класове оръжие се увеличава??? Не знам как си мислят че ще победят? Фалирала Държава в почти перманентен БЛЕКОУТ с Логистичен кошмар в снабдяването дори само на военните...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи