САЩ трябва да спрат да насърчават войната в Украйна, заяви Лула да Силва в Китай

САЩ трябва да спрат да насърчават войната в Украйна, заяви Лула да Силва в Китай

САЩ трябва да спрат да насърчават войната в Украйна и да започнат да говорят за мир, заяви бразилският президент Луиз Инасио Лула да Силва в края на посещението си в Китай, съобщи Франс прес.

"САЩ трябва да спрат да насърчават войната и да започнат да говорят за мир, Европейският съюз трябва да започне да говори за мир", обяви Лула пред журналисти в Пекин, преди да отпътува за Обединените арабски емирства. По този начин международната общност ще може да "убеди" руския президент Владимир Путин и украинския му колега Володимир Зеленски, че "мирът е в интерес на целия свят", добави бразилският държавен глава.

Лула, който се върна на власт през януари след два мандата в периода 2003 - 2010 г., направи двудневно посещение в Китай, за да укрепи икономическите връзки с основния си търговски партньор. Той също така се възползва от случая, за да заяви, че Бразилия се е "завърнала" на международната сцена и се надява да играе ролята на посредник в конфликта в Украйна. 

Сега левият лидер ще трябва да балансира внимателно между САЩ, с които поддържа силни връзки, и Китай. Пътуването му до Китай включваше предимно икономическа част в Шанхай и предимно политическа - в Пекин, където се срещна с президента Си Цзинпин. През февруари той беше на посещение във Вашингтон. Лула заяви, че е убеден, че укрепването на връзките между Бразилия и Пекин няма да навреди на отношенията на страната му със САЩ.

За разлика от няколко западни сили, Китай и Бразилия никога не са налагали финансови санкции на Русия. И двете страни се опитват да се позиционират като посредници. Бразилският президент застъпва идеята за създаване на група от държави, чиято цел ще бъде да работи за мира в Украйна, и преди посещението си в Китай обеща, че тази група ще бъде създадена след завръщането му. След срещата си със Си обаче Лула не съобщи други подробности.

"Необходимо е търпение", за да се разговаря с Путин и Зеленски, подчерта левият бразилски президент. "Но преди всичко трябва да убедим страните, които доставят оръжия, които насърчават войната, да спрат".

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • анонимен

    15 Апр 2023 9:01ч.

    обединяваите се срещу сащ защото те ще унищожат света това са убиици по генезис преговори и мир спрете воината и оръжията финансов одит на украина

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Марин Л.

    15 Апр 2023 9:19ч.

    Аналена Бербок беше още в Китай. Защо не я поканиха на тази среща между двама големи политици, та да обяснят на глуповато моме как стоят нещата. Вчера крещеше пред външния министър на Китай - Путин бил агресор, спрете го, говорете с него да спре войната. Нещастница. Пък ние сме чистички, пухкави, миролюбиви и от любов към украинския народ даваме оръжия и пари на нашия приятел Зеленски да победи злия агресор. Това са младите лидери на Европа добре подковани и индоктринирани от майсторите на пропагандата и лъжата отвън океана. А нашите младоци “млади лидери” в София са още по верни, та и майка си ще продадат за господарите си. Срам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    15 Апр 2023 9:23ч.

    Едно човешко мнение по темата: https://www.youtube.com/watch?v=0BSre7xnCB0.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Така-де,

    15 Апр 2023 11:50ч.

    Мнението е безспорно човешко, но.....какво право има Италия да се намесва в конфликта след 24-02-2022? Къде беше Мелони през 2013-2014 години? Двуличници. Напълно човешко. Съвременно човешко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    15 Апр 2023 12:47ч.

    Не беше премиер министър със сигурност. На позиция, от която да каже нещата така, както ги казва сега. А разликата с 2014 г. е, че тогава украинците си помислиха, че могат да се разберат по някакъв начин с Путин. Сега действат така, сякаш са го разбрали това. Путин е човекът, който може да спре тази война. Защото мотивите за започването й са негови и никой друг, видно е, не е съгласен с тях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А къде беше

    15 Апр 2023 13:50ч.

    Елцин през 1991 г. Та разпадна любимия ви Ссср ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    15 Апр 2023 14:13ч.

    Елцин беше там където трябва. Сами си го разпаднаха, за да се сърдят на друг. Вероятно това е била целта - Запада да ги остави да разграбят обществения ресурс с идеята да строят капитализъм и да разпаднат СССР. Га откраднаха парите - искат си пак Съюза?! Така става ли? Щото нли знаеш чия креатура е Путин? За да питаш какво направил Елцин? Направи Путин свой заместик! За да си наясно, че се следва план, а няма въртележки. Запада като е наивен...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Разбираме, че още те боли

    15 Апр 2023 17:24ч.

    от загубата на Студената война. Още по-депресиран си, защото ти остават няколко години живот, които няма да ти стигнат за реванш. Явно сам си даваш сметка, че си живял напразно, щом правиш такива заключения за напълно непознати хора.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пред очите ни студената война си върви без спиране и се вижда, че нито е била губена, нито е била печелена... до нестоящия момент, в който САЩ са на път да изгубят всичко, защото се опитват да я превърнат в гореща. А САЩ не умеят да воюват, както е видно.

    15 Апр 2023 18:30ч.

    А вас, прозападните евроатлантици, можем само да ви съжаляваме. Живяхте напразно. Децата ви пък горките, направо мъртви ги родихте. Щото тия вашите са такива.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • MarlboroMan

    15 Апр 2023 19:01ч.

    отчаян вопъл на някакъв нещастник

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    15 Апр 2023 19:25ч.

    Аз какво написха? Явно не четете или поне не с разбиране. Руската федерация е наследник на СССР и в този смисъ СССР е жив. Но за голямо нечие съжление не е онзи СССР. За тяхно съжаление няма да успеят да го върнат със средставата, към които са посегнали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За още по-голямо съжаление ти и децата ти няма да живеете достатъчно дълго, за да видите какво ще стане

    16 Апр 2023 9:10ч.

    Евроатлантиците в инфектираните с тях страни ще имате своята Вартоломеева нощ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • САЩ трябва да спрат да насърчават войната в Украйна, заяви Лула да Силва

    15 Апр 2023 12:16ч.

    Украинският народ е започнал своето национално възраждане. Неговата самоотвержена борба за политическа и духовна независимост е свещенна и изобщо не се нуждае от "насърчаване".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Яна

    15 Апр 2023 12:36ч.

    Господи, дори местните либерални тролове трябва да имат минимални възможности за логическо съждение. Как точно са пропуснали?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    15 Апр 2023 12:49ч.

    Янче, загрисе по-добре за собственото си съждение и добре да узнаеш пътя, по който си достигнала до него. Съмнявам се по този път да се среща логика.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Яна

    15 Апр 2023 13:35ч.

    "viva" А защо Вие ми отговаряте? Освен ако първият пост е Ваш или сте се познали в групичката на местните "високо интелигентни" тролове. ПП Точно Вашият коментар потвърждава правилността на моето съждение (независимо от вида, с който ще го класифицирате).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    15 Апр 2023 14:17ч.

    Не е мой поста, но смятатае, че следва Вие да отговорите? Включвайки "логика" в коментара си. По отношение поста, който коментирате. Аз Ви насочих за какво точно следва да бъдете загрижена. Съжалявам ако съм нарушил душевния Ви мир по някакъв начин. Надявам се логиката ще надделее и ще разберете за какъв точно мир говоря.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Яна

    15 Апр 2023 18:13ч.

    Не мисля, че Вие или Вашите сподвижници са загрижени за "душевния мир" на когото и да било. Както писах дори и за манипулация се изисква някакъв минимум интелект. Така че, не се хабете. Не Ви се отдава. Липсата е очеизвадна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    15 Апр 2023 19:23ч.

    Нямам съподвижници. Старая се да се движа по пътя на нормалността. Т.е. начина, по който коментирахте един абсолютно нормален пост, показва мотивация, родена в някакъв "мир". Лишен от всякаква човечност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Айн Ранд

    15 Апр 2023 14:33ч.

    БРИКС изправя рамене..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Летец от ВКС на Русия

    15 Апр 2023 16:32ч.

    https://vz.ru/society/2023/4/15/1207573.html?utm_campaign=vz&utm_medium=referral&utm_source=push

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи